andreass211 Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 witajcie ostatnio zaobserwowałem cos dziwnego zawszejak odalałem auto to nagrzewało sie do 90 stopnij i tak było ani w dół a ni w góre a teraz nagrzewa sie ruznie raz jest 70 potem 80 za chwile spadnie do 60 i tak skacze czy to wina zimniejszej pogody czy cos z autkiem nie tak prosze o pomoc(audi a4 2001r 20,benz)
schiller Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 czy to wina zimniejszej pogody nie, termostat ci pewnie padł. do wymiany.
andreass211 Opublikowano 14 Października 2007 Autor Opublikowano 14 Października 2007 aaa to droga sprawa? i moge tak jeszcze chwilepojezdzic czy musze odrazu to wymienic?
schiller Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 nie wiem jak w B6. ale myślę ze powinieneś się w 100 zl zmieścić. wymienić można samemu. jeździć możesz ale nie polecam. i w ogóle masz zwiększone spalanie na niedogrzanym silniku.
andreass211 Opublikowano 14 Października 2007 Autor Opublikowano 14 Października 2007 dzieki za porade a to napewno termostad czy jeszcze os moze byc?
grabalaba Opublikowano 14 Października 2007 Opublikowano 14 Października 2007 dzieki za porade a to napewno termostad czy jeszcze os moze byc? Żeby być pewnym, że to termostat (choć moim zdaniem na 99% to On), trzeba podpiąć Vaga i sprawdzić temp. Jak rożni sie znacząco od wskaźnika to może coś nie tak z czujnikiem, jak pokazuje tyle co na szafie-termostat. Ps. O tym problemie jest mnóstwo na forum. Opcja "szukaj" się kłania.
andreass211 Opublikowano 14 Października 2007 Autor Opublikowano 14 Października 2007 spoko dzieki a czy w b6 trzeba tez rozrzad zdejmowac zeby zmienic termostat?
Rekomendowane odpowiedzi