Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok :good: posłuchamy też innych co powiedzą na temat swojego treningu :decayed:

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 386,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja ćwicze 3 razy w tygodniu i jezeli chcesz na siłe to mniej powtórzeń a duzym ciężarem

I dzień

klatka + biceps

II dzień

najszerszy grzbiety + triceps

III dzień

barki + nogi

i tak w kółko , na kazdą partie misniową robie 3 ćwiczenia po 5 serii progresją dokłądając cięzarów na każdą serie

Opublikowano

ja ćwicze 3 razy w tygodniu i jezeli chcesz na siłe to mniej powtórzeń a duzym ciężarem

I dzień

klatka + biceps

II dzień

III dzień

barki + nogi

i tak w kółko , na kazdą partie misniową robie 3 ćwiczenia po 5 serii progresją dokłądając cięzarów na każdą serie

najbardziej optymalnie robisz (ja też teraz właśnie mam taki schemat tylko mniej serii), można jeszcze zamienić dniami biceps z tricepsem

Opublikowano

I dzień

klatka + biceps

II dzień

III dzień

barki + nogi

:good:

a ewentualnie co polecacie z suplementów wspomagających (bez specyfików typu deca, tesciu, vinstrol, mietek i inne...),

celem moim jest jak najwięcej siły przy zachowaniu ~80kg wagi :cool1:

Opublikowano

dobra przedtreningówka, żeby skupienie i pompa była podczas ćwiczeń

Opublikowano

a coś konkretnego polecasz?

Opublikowano

Np. poniedziałek:

klatka wyciskanie 3-bojowe 5 serii lub pompki na poręczach (ciężko; 85-95% CM))

przysiad ze sztangą z tyłu lub z przodu 5 serii (lekko 75-85% CM; 10% mniej niż w piątek),

wiosłowanie sztangą 5 serii (ciężko 85-90% CM),

biceps 3-5 serii (lekko; początkujący wykonują mniej serii, bardziej zaawansowani więcej),

wspięcia na palce 2 serie (lekko),

środa:

Wyciskopodrzut (push press) 3 serie x 3-6 powt (75-90% CM),

martwy ciąg klasyczny lub sumo 5 serii (jeden tydzień lekko 75-85% CM, drugi ciężko 85-95% CM),

podciąganie na drążku 4-5 serii (75-85% CM),

wyciskanie sztangi siedząc, do czoła (barki; ławka 70-90 stopni) 3-5 serii (75-85% CM),

wyciskanie sztangi wąskim chwytem 3-4 serie (lub podobne ciężkie ćwiczenie angażujące tricepsa np. pompki w podporze tyłem z ciężarem, pompki na poręczach; (80-95% CM),

wznosy sztangielkami (po 1-2 serie każdego rodzaju przodem, bokiem, w opadzie),

piątek:

wyciskanie 3-bojowe lekko 3-4 serie lub pompki na poręczach (10% mniej niż w poniedziałek czyli 75-85% CM),

przysiad ze sztangą z tyłu lub z przodu 5 serii (ciężko 85-95% CM),

wiosłowanie sztangą 5 serii (lekko 75-80% CM),

podciąganie na drążku podchwytem 2-3 serie z obciążeniem (80-90% CM),

biceps 2 serie (lekko; ze względu na wiosło, drążek),

wspięcia na palce 2 serie (ciężko),

to jest typowy plan na silee:)

Opublikowano

Np. poniedziałek:

klatka wyciskanie 3-bojowe 5 serii lub pompki na poręczach (ciężko; 85-95% CM))

przysiad ze sztangą z tyłu lub z przodu 5 serii (lekko 75-85% CM; 10% mniej niż w piątek),

wiosłowanie sztangą 5 serii (ciężko 85-90% CM),

biceps 3-5 serii (lekko; początkujący wykonują mniej serii, bardziej zaawansowani więcej),

wspięcia na palce 2 serie (lekko),

środa:

Wyciskopodrzut (push press) 3 serie x 3-6 powt (75-90% CM),

martwy ciąg klasyczny lub sumo 5 serii (jeden tydzień lekko 75-85% CM, drugi ciężko 85-95% CM),

podciąganie na drążku 4-5 serii (75-85% CM),

wyciskanie sztangi siedząc, do czoła (barki; ławka 70-90 stopni) 3-5 serii (75-85% CM),

wyciskanie sztangi wąskim chwytem 3-4 serie (lub podobne ciężkie ćwiczenie angażujące tricepsa np. pompki w podporze tyłem z ciężarem, pompki na poręczach; (80-95% CM),

wznosy sztangielkami (po 1-2 serie każdego rodzaju przodem, bokiem, w opadzie),

piątek:

wyciskanie 3-bojowe lekko 3-4 serie lub pompki na poręczach (10% mniej niż w poniedziałek czyli 75-85% CM),

przysiad ze sztangą z tyłu lub z przodu 5 serii (ciężko 85-95% CM),

wiosłowanie sztangą 5 serii (lekko 75-80% CM),

podciąganie na drążku podchwytem 2-3 serie z obciążeniem (80-90% CM),

biceps 2 serie (lekko; ze względu na wiosło, drążek),

wspięcia na palce 2 serie (ciężko),

to jest typowy plan na silee:)

każdego dnia treningowego robisz wszystkie partie :mysli: no prawie wszystkie ale strasznie masz to pomieszane :mysli:
Opublikowano

to jest typowy plan na sile;) a nie jakies mniejsze powtorzeniaa:)))

Cm- ciezar maksymalny...

razm mam lekko, raz mam ciezko... i nic nie jest pomieszane tylko taki jest plan na sile a ten kulturystyczny z mniejsza iloscia powtorzen to se mozna wsadzic w :dziura:

Trening siły pozbawiony na każdej sesji treningowej przysiadów, martwego ciągu, podrzutu lub podobnego ciężkiego ćwiczenia nie ma sensu.

Opublikowano

na mnie najlepiej podziałał Napalm z FA (z kreatyną) i White Flood z Controlled Labs (bez kreatyny), niektórzy chwalą NO-xplode z BSN ale mnie to słabo ruszało

Opublikowano

na mnie najlepiej podziałał Napalm z FA (z kreatyną) i White Flood z Controlled Labs (bez kreatyny), niektórzy chwalą NO-xplode z BSN ale mnie to słabo ruszało

Michał dlaczego piszesz, że Napalm ma kreatynę? ja obecnię piję Napalm w Shotach ale nie ma w nim kreatyny :no:
Opublikowano

napalm ma trzy związki kreatyn: glukonian kreatyny, orotan kreatyny, alfaketoglutaran kreatyny. Shotów nie próbowałem ale wątpie że mają inny skład od tego w proszku[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 22:43_________________________________________________właśnie sprawdziłem na stronce i rzeczywiście w Shotach nie ma kretki, no ale ja mówiąc o napalmie miałem na myśli stary sprawdzony w proszku

Opublikowano

a ja ciągle pisałem o Shotcie :naughty: i powiem Tobie, że mnie pobudza niemiłosiernie :kox:

Opublikowano

w napalmie jest tyle tej kreatyny ze kot by wiecej naplakal

Opublikowano

panowie czy przerwa 4 tygodnie pomiędzy "cyklami" kreatyny to taki sztywny okres?

Opublikowano

panowie czy przerwa 4 tygodnie pomiędzy "cyklami" kreatyny to taki sztywny okres?

podobno tak

Opublikowano

to chyba lepiej nie zaczynać wcześniej co :mysli: bo kurcze te wszystkie odżywki to o d*pę potłuc :thumbdown: najlepsza jest kretka mono :kox:

Opublikowano

przerwa jest konieczna bo inaczej organizm sie przyzwyczai i przestanie kopać albo bedziesz musiał całe wiaderko na raz wrzucić zeby ruszyło

Opublikowano

no to czekamy jeszcze 2 tygodnie :disgust:

Opublikowano

dzisiaj waga pokazala 109kg :przebiegly: