rafkit Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Chodzi ci o plastik do otwierania klapki podlokietnika ??
czester50 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Chodzi ci o plastik do otwierania klapki podlokietnika ?? Tak ten. Czy macie moze metode jak to oddzielic aby wymienic ta czesc. W ASO mozna kupic cala klapke
Golem1 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 czester50,wysłałem ci zamek do klapki zamontowany w kawałku klapki gdzie jest on osadzony żebyś zobaczył sobie jak go dobrze zamontować, nie próbuj rozkładać klapki bo jest ona zgrzewana góra z tapicerką z dołem i możesz połamać dolną część,co do zamontowania zamka to wprowadź te wypustki w otwory w klapce ale zwróć też uwagę żeby sprężynka była w swoim miejscu jak go dociśniesz do sworznie od zamka same wpasują cię do mocowań w klapce,popróbuj na tym kawałku co ci wysłałem powinno ci się udać bez żadnego problemu.
czester50 Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 ok dzieki za wyjasnienie . Juz chcialem rozbierac, ale dam sobie spokoj
xBladex Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Koledzy jakiego kleju użyliście do przyklejenia zawiasu do podłokietnika i klapki?czy tylko same wkręty?
davidoff82 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Koledzy jakiego kleju użyliście do przyklejenia zawiasu do podłokietnika i klapki?czy tylko same wkręty? tylko wkręty
misiek95 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Jakby ktoś nie był fanem zawiasów z castoramy a posiadał spawarke kawałek metalu i kawałek innego metalu to polecam:
zacefix Opublikowano 11 Lipca 2014 Opublikowano 11 Lipca 2014 A wie ktoś może jak ściągnąć ten cały czarny plastik razem z zawiasami z tapicerki podłokietnika? Tak się składa ze mam dwa takie podłokietniki, ten który ma dobry kolor ma urwany zawias. Chętnie bym przełożył całość.
Bose Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) Wczoraj przeczytałem temat i natchnęło mnie Zostały mi resztki zawiasu, wiec zrobiłem szablon z kawałka kartonu, który potem wykorzystałem przy plexi. Początkowo zawias miał być z blachy, ale plexi wydało mi się lepsze, bo grubsze i przy użyciu głównie szlifierki wyszło takie oto 'coś'. Na następny raz zostanie skrócenie wkrętów i malowanie na czarno Jako 'zawias' służy śruba na której końcu nałoże nakrętkę, bo pokrywa ma 0.5 cm luzu Czarny plastik celowo przyciąłem. Przez flesz widać każdą rysę, ale w rzeczywistości nie jest tak źle Edytowane 2 Października 2014 przez Bose
goodram224 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Wczoraj przeczytałem temat i natchnęło mnie Zostały mi resztki zawiasu, wiec zrobiłem szablon z kawałka kartonu, który potem wykorzystałem przy plexi. Początkowo zawias miał być z blachy, ale plexi wydało mi się lepsze, bo grubsze i przy użyciu głównie szlifierki wyszło takie oto 'coś'. Na następny raz zostanie skrócenie wkrętów i malowanie na czarno Jako 'zawias' służy śruba na której końcu nałoże nakrętkę, bo pokrywa ma 0.5 cm luzu Czarny plastik celowo przyciąłem. Przez flesz widać każdą rysę, ale w rzeczywistości nie jest tak źle fajnie to wygląda:) mogłeś ten szablon zeskanować albo cuś i wrzucić tu pewnie nie jednemu by sie przydał np. mnie:D Edytowane 6 Stycznia 2015 przez goodram224
SnOOpie Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Popieram przedmowce. Mi również przydalby się taki szablon bo mam oba zawiasy urwane a dużo lepiej to wygląda jak mój zawias z castoramy. Pozdrawiam
Bose Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Aktualnie nic dalej z tym nie zrobiłem, bo pogoda nie napawa mnie optymizmem do roboty, a póki co właśnie kończę podgrzewanie lusterek, więc jak znajdę chwilę (bo mam też trochę roboty na uczelni), to postaram się, to jeszcze raz odkręcić i jak najszybciej coś wrzucić. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez Bose
cobiiv Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 Ja poszedłem podobny tropem co Bose, bo widziałem, że ktoś sprzedaje w necie "reparaturki" zawiasów do podłokietnika -> stąd pomysł. Wziąłem w obroty kawał blachy, bo łatwiej ją dostać (np. u ślusarza jako odpad), i wg. mnie blacha jest bardziej plastyczna -> ciężej ją uszkodzić/połamać, plus nie trzeba frezować zawiasu podłokietnika. Wycięte trochę brzeszczotem później dremelek. Czas pracy ok 3 godzin, bo dużo kombinowałem z przymiarkami Wzór: Docięty element po przymiarkach Malowanie w mat: Ostateczny montaż:
marcin_franz Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Jakby co to polecam też tego gościa z OLX. Sprzedaje ładne zawiasiki do podłokietnika. http://olx.pl/oferta/zawias-naprawa-podlokietnika-audi-a4-b5-a3-8l-face-lifting-seat-zestaw-CID5-IDbrKNl.html#1d6ca5993b Ja zamówiłem i wszystko przebiegło w porządku.
marian123412 Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 Dnia 17.10.2015 o 19:48, marcin_franz napisał: Jakby co to polecam też tego gościa z OLX. Sprzedaje ładne zawiasiki do podłokietnika. http://olx.pl/oferta/zawias-naprawa-podlokietnika-audi-a4-b5-a3-8l-face-lifting-seat-zestaw-CID5-IDbrKNl.html#1d6ca5993b Ja zamówiłem i wszystko przebiegło w porządku. Witam.Tu są ładne zawiasy pokrywy podłokietnika https://sprzedajemy.pl/zawias-naprawa-podlokietnika-audi-a4-b5-a3-8l-koszalin-6bea9f-nr23471377
marian123412 Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Posiadam takie zawiasy...jakby ktoś był zainteresowany. Pozdrawiam Edytowane 13 Maja 2017 przez marian123412
Rekomendowane odpowiedzi