Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AAH] Silnik gaśnie na postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o pomoc nikt nic nie wie żaden mechanik silnik gaśnie gdy dam go na luz przy dojeżdzaniu do świateł czasami chwile pochodzi i zgaśnie a nieraz odrazu gaśnie!!!! Z trasy jak zjadę na postoju też chwilę pochodzi i gaśnie lub odrazu zgaśnie. Odpalam go bez problemu!!!! Ale po chwili zgaśnie lub po dłuższej chwili. Może ktoś spotkał się z taką przyczyną. Czekam na odpis...a ponadto jest gaz w aucie ale zaczął tak sie zachowywać od około miesiąca a gaz ma rok czasu.

Opublikowano

OTO BŁĘDY JAKIE POKAZUJE VAG

16486 Przepływomierz - niskie napięcie

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

17817 Zawór przewietrzania zbiornika - uszkodzenie elektryczne

16556 System zbyt bogaty (strona 1)

16558 System zbyt ubogi (strona 2)

16554 Błędne ustalanie mieszanki (strona 1)

Opublikowano

Witam na paliwie i na gazie jest tak samo więc nie wiem co to za przyczyna . morsdicti-można powiedzieć że identyczny przypadek jest. A dodam że za każdym razem wyskakuje mi błąd zbyt uboga mieszanka.[br]Dopisany: 24 Listopad 2010, 07:35_________________________________________________

Witam na paliwie i na gazie jest tak samo więc nie wiem co to za przyczyna . morsdicti-można powiedzieć że identyczny przypadek jest. A dodam że za każdym razem wyskakuje mi błąd zbyt uboga mieszanka. GAZ sekwencja stag 300

Opublikowano

a filtry kiedy zmieniane były? -ciśnienie na listwach też do sprawdzenia

Opublikowano

Filtry wszystkie były zmieniane w styczniu a ciśnenie do sprawdzenia. OD wymiany filtrów zrobione około 20 tys. km a od gazu filtry wymieniane co 10 tys. Silniczek krokowy wyczyściłem i troszeczke poprawy widze, ale dalej gaśnie.

Opublikowano

wykasuj jeszcze raz błędy i zobacz,które się powtórzą po około 15 minutach pracy silnika na postoju-wtedy,kiedy widzisz największe problemy

Opublikowano

16554 Błędne ustalanie mieszanki (strona 1)

Opublikowano

Ja tak miałem tylko nie w audi a w oplu i mechanior stwierdził ze lewe powietrze łapie i odpioł mi przy grilu wlot powietrza. usterka dalej była ale nie tak czesto.

Opublikowano

albo nieszczelność,albo którys z wtrysków niedomaga,ew.słabe ciśnienie na wtryskach

Opublikowano

Witam nie znalazłem problemu dalej gaśnie trzeba się męczyć. Brakuje mi słów już.

Opublikowano

jak odpalisz auto to gasnie po jakims czasie czy od razu ?

duzo pali ?

umnie 18l/100 mam b6 3.0 i pali o wiele mniej niz b5 2.8

wymienilem swiece filtry olej czujnik temperatury i nadal mam ten sam problem

1 duze spalanie

2 silnik gasnie po 5 minutach

na vagu zero bledow :gwizdanie:

Opublikowano

A może problem jest taki że od przepustnicy idą 2 rurki w prawo i lewo takie harmonijki do kolektora ssącego i jak je zdemontuje to w środku jest biały szlam nalot po prostu papka może to robi problem??? wogóle skąd tam sie to bierze?? a spalanie mam w normie około 13 przy delikatnej jeżdzie.[br]Dopisany: 12 Grudzień 2010, 14:06_________________________________________________

A może problem jest taki że od przepustnicy idą 2 rurki w prawo i lewo takie harmonijki do kolektora ssącego i jak je zdemontuje to w środku jest biały szlam nalot po prostu papka może to robi problem??? wogóle skąd tam sie to bierze?? a spalanie mam w normie około 13 przy delikatnej jeżdzie. gaśnie po chwili i na biegu jałowym muszę go trzymać na gazie