Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AWT] Skrzypiące drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od niedawna jestem posiadaczem Audi. Nie znam jeszcze dobrze tego auta, więc mam do Was pytanie.

W porównaniu z moim poprzednim samochodem, a był to Focus w Audi wiele rzeczy wydaje wkurzające dźwięki. Próbuję sobie z nimi poradzić, ale na razie bez większych sukcesów. Jak macie jakieś patenty to piszcie.

1. Skrzypią drzwi przy jeździe po kiepskim asfalcie, regulowałem już zawiasy i zamek, smarowałem uszczelki, trochę pomogło, ale dalej to słyszę.

2. Skrzypi roleta bagażnika, dzisiaj idę z tym walczyć, może się uda

3. Skrzypi konsolka, na to już nie mam pomysłu.

Auto jest super, ale takie duperele doprowadzają mnie do białej gorączki. Samochód jest bezwypadkowy, ma 160 tys. przebiegu, więc nie powinien jeszcze skrzypieć jak stara Samara.

Opublikowano

a na początku to zapraszamy do tego działu Klilk i przywitanie się

Opublikowano

a na początku to zapraszamy do tego działu Klilk i przywitanie się

W dziale Newbie już pisałem kilka miesięcy temu, jak szukałem samochodu. :>

Teraz już jestem szczęśliwym posiadaczem, dlatego piszę. Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Na temat rolety jest co prawda jeden post, odpowiedzi jednak nie wnoszą nic sensownego. Od tamtego postu już trochę minęło czasu, więc ponawiam pytanie. Może ktoś znalazł rozwiązanie i przyda się innym.

Opublikowano

ja nie widze o przywitaniu się w newbie ale to nie ten temat aby się dochodzić[br]Dopisany: 20 Październik 2007, 20:14 _________________________________________________może nie drzwi tylko tapicerka drzwi spróbój wyczyścić zakamarki i posmarować to dobrym smarem i powinno być ok

Opublikowano

Chłopaki, dzięki za linki. Tego nie znalazłem. Wczoraj trochę walczyłem w garażu i stwierdzam co ustaliłem.

1. Skrzypienia w drzwiach - skrzypiała szyba na dolnej uszczelce, czyszczenie i popsikanie silikonem na razie rozwiązało problem.

2. Roleta, zaczepy to jedno, a mocowanie rolety do nadwozia to drugie. Pierwszy problem jest prosty do rozwiązania, jak już ktoś pisał plaster klejący z materiału rozwiązał sprawę. Mocowanie rolety do nadwozia wymaga trochę więcej zachodu. Są tam takie gumowe podstawki, które z czasem stwardnieją i wydają skrzypienie. Podkleiłem to cienkim zamszem i ponownie zmontowałem. Wydaje mi się, że powinno przestać skrzypieć, ale będę pewien jak trochę pojeżdżę. Za konsolkę jeszcze się nie zabrałem, ale przyjdzie i jej pora.