Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Głośniki z Audi A6 '97

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

Mam okazję dostania głośników oryginalnych z audi A6 '97. Czy są one lepsze niż aktualne posiadane przeze mnie (oczywiście mam oryginały). Dodam, że mogę je mieć za darmo :mrgreen: Wymieniać czy nie?

Opublikowano

Jak dostaniesz za darmo to sprawdzisz i jak będzie dobrze to jeszcze lepiej :) będzie info dla innych. Jeść nie wołają mogą się przydać.

Opublikowano

W każdym Audi , w którym nie ma BOSE , są takie same papierowe śmiecie , jak to kiedyś powiedział mój kolega z firmy CarAudio :lol:

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

a nie wiesz czy w A6 z 97 roku są BOSE?

Opublikowano
a nie wiesz czy w A6 z 97 roku są BOSE?

Trzeba zerknąć w kody wyposażenia lub spojrzeć na boczki drzwi i sprawdzić czy na maskownicach głośników jest logo BOSE

bose.jpg

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

ok to jeszcze jedna sprawa. Gdzie mogę odszukać te "kody wyposażenia"?

Opublikowano
ok to jeszcze jedna sprawa. Gdzie mogę odszukać te "kody wyposażenia"?

Wklejka we wnęce na koło zapasowe lub ta sama wklejka na okładce książki serwisowej :wink:

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

Hugo wyciągnąłem koło i nie było żadnej naklejki... . :neutral: Czy to możliwe? Bo raczej na 100% nikt jej nie zdrapał ponieważ to auto służbowe.

Opublikowano

Kaziu_Wichura, kola raczej nie trzeba wyciagac zeby odczytac kody. Ja mam naklejke po prawej stronie wneki. Moze autko jest po dzwonie.

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano
Kaziu_Wichura, kola raczej nie trzeba wyciagac zeby odczytac kody. Ja mam naklejke po prawej stronie wneki. Moze autko jest po dzwonie.

na pewno nie jest walnięte. Tego jestem pewien.

Opublikowano

byc moze zdarla sie przy wielokrotnym, nieostroznym wyciaganiu kola :?: :shock: u mnie tez jest po prawej stronie we wnece na kolo zapasowe. poszukaj w takim razie w ksiazce serwisowej.

Opublikowano

na pewno nie jest walnięte. Tego jestem pewien.

Skoro nie ma naklejki po prawej stronie wnęki na zapas i nie ma po niej śladu (jest czysty i gładki lakier) to znając życie auto oberwało w tyłek i miało malowane wnętrze bagaznika :P

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

nad tym też myślałem i to jest chyba jedyne logiczne wyjście. Ja mam dostęp do tego samochodu od około 3 lat a jest w firmie trochę więcej. Może faktycznie kiedyś był walony. Spróbuję odkopać dokumenty może tam będzie kod... .

Małe OT: Wiecie może jak zdjąć drzwi w A6?

Opublikowano
Małe OT: Wiecie może jak zdjąć drzwi w A6?

Odkręcić zawiasy :mrgreen:

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

przepraszam źle się wyraziłem, chodziło mi oczywiście o zdjęcie tej obudowy drzwi aby wyciągnąć głośniki. U nas w A4 są śróbki za uchwytem od drzwi a tam nie ma.