zarcel Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Co jakiś czas raczej przy wolnej jeździe piszczy mi coś w kole, dość głośno, bo słysze przez zamknięte szyby. Ustępuje przy dodaniu gazu, skręcanie kół nic nie zmienia(tak mi się wydaje). Co to może być ? Przez wolną jazde rozumiem ruszanie z miejsca
Iron Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 moze ociera klocek o tarcze, albo lozysko :gwizdanie:
domjenick Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Klocki były zmieniane ale klocki,po zmianie potrzebują pasty miedziowej-pomiędzy klockiem ,a zaciskiem-jeśli tarcza jest choćby minimalnie skrzywiona-będzie piszczeć-przerabiałem to u siebie-smar miedziowy rozwiązał problem
zarcel Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Opublikowano 28 Listopada 2010 Chciałem napisać, że klocki i tarcze były zmieniane i robił to mechanik więc chyba zapodał co trzeba ?
domjenick Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 chyba zapodał co trzeba ? jak nie zobaczysz,co tam zapodał-to nie będziesz tego pewien-zdejmij koło i zobaczysz
arczi900819 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 może być tak że klocki badziewne.... i dlatego piszczą
padre24 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 U mnie też piszczało. Z początku przyczyny szukałem w zacisku, klockach, tarczy a problem tkwił w rozerwanej osłonie przegubu (przegub pracował bez smaru). Po wymianie osłony ze smarem, jak ręką odjął wszystko ucichło.
songo Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 a malowałeś klocki na kolor? jeśli tak to lakier może delikatnie odbijać klocek dalej i teraz ociera lekko o tercze bądź też mogłeś lekko przypalić klocek i dlatego teraz tak się dzieje
szyku Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 klocek ociera najprawdopodobniej, radzę przeczyścić wszystko. może tarcza jest zdeformowana (wiem że nowa ponoć ale jak nie dobrej jakości to tak bywa) a klocek nie przypalony? przy wymianie tarcz wymieniłeś wszystkie gumy na zacisku? został wyczyszczony? może być poprzez brud i zanieczyszczenia. łożysko raczej odpada pozdrawiam
arczi900819 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Mi się przyciął cylinderek i przyjarałem klocek... no i zaczął popiskiwać. Jeśli coś piszczy z hamulców to w większości przypadków to wina klocków. Albo przyjarane, albo kiepskiej jakości
karolasterka Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 ja miałem tak samo przy zatartych prowadnicach zacisku tylnego :gwizdanie: rozebranie ( może być problem z wyjęciem prowadnic ale da się ) wyczyszczenie i nasmarowanie smarem miedzianym czy jakos tak i po problemie, aha plus nowe gumki na prowadnice
Rekomendowane odpowiedzi