banshee Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Chciałbym dowiedzieć się, czy podczas przyśpieszania BIPy mogą tak wyglądać? Silnik AJM. Został wcześniej wymieniony filtr paliwa na Knechta, ale efektu nie ma. http://img6.imageshack.us/f/023dyn.jpg/
banshee Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2010 A dokładniej? Pod vacum poszła nowa uszczelka. Czyżby gdzieś w zbiorniku?
RoGaz50 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam! Ein moment Panowie!! Przecież BIP-y dla PD (silnik AWX) mają tolerancje pracy (tak to nazwijmy) -30/+30 jednostek. Stąd wniosek, że ujemne wartości też są prawidlowymi parametrami ich pracy jeśli mieszczą się w tym zakresie. Dlaczego zatem sądzicie wogóle że ujemne wartości BIP'ów są wynikiem zasynia powietrza? Może to ktoś wyjaśnić? Pozdrawiam.
przemik Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Blad zapisuje sie powyzej 127... Nie wiem czy jakiekolwiek silniki mają tolerancje +/- 100 Aczkolwiek silniki z serii Bxx mają wyzsze tolerancje BiP niz silniki seri Axx BiP zalezy tez od tego co widac w 001 stat.
przemik Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Jak rozumiem Ty przeczytales... naprawde jestem pod wrazeniem... nie pierwszy raz Pozdrawiam serdecznie
RoGaz50 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam! Ale ciągle nie mamy odpowiedzi na teorię, że ujemne wartości BIP'ów oznaczają że układ paliwowy CIĄGNIE POWIETRZE NA ZASILANIU .A jest to stwierdzenie kategoryczne i nurtujące posiadaczy aut z silnikami na PD. Pozdrawiam
marewel Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam! Ale ciągle nie mamy odpowiedzi na teorię, że ujemne wartości BIP'ów oznaczają że układ paliwowy Moze to jest odpowiedz na twoje pytanie,bez zbędnych przepychanek słownych.
przemik Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Nie jestem w posiadaniu zeszytow serwisowych ale : 1. Faktycznie silniki z serii Bxx mają tolerancje +/- 100 a silniki BLB/BNA nawet +/- 150 2. Pomyliłem sie tez co do zwiazku 023 z 001 - takiego powiazania nie ma. Pozdrawiam
RoGaz50 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam ponownie Moze to jest odpowiedz na twoje pytanie,bez zbędnych przepychanek słownych. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź - chylę czoła przed fachową wiedzą! Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi