Mariusz90r Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam wszystkich forumowiczów, od wczoraj jestem szczęśliwym (nawet bardzo) posiadaczem Audi A4 B5, niestety parkuję często w dość nieciekawych dzielnicach (jestem z Bytomia ) więc chciałbym się dowiedzieć jaki zestaw alarmu, dostępny na allegro, lub w innym sklepie wysyłkowym spisałby się dobrze (domykał szyby, otwierał/zamykał wszystkie drzwi) i nie miał problemów ze współdziałaniem z pneumatyką? A może jakieś inne fajne rozwiązanie które zniechęci/odstraszy amatorów cudzej własności? Jeśli ktoś wie/ ma taki sprzęt u siebie, to będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje. W temacie Audi dopiero raczkuje, więc proszę o wyrozumiałość.
Pretor Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Ja mogę Ci polecić coś takiego: http://allegro.pl/audi-a3-a4-a6-super-alarm-z-domykaniem-szyb-i1334463398.html . Zakładałem taki alarm sobie sam jakieś 1,5 roku temu i jest ok. Co prawda nie kupowałem od tego gościa i na 100% nie wiem czy na pewno jest to dokładnie taki sam, ale wygląda tak samo. Jest tam domykanie szyb i szyber dachu, sygnał gdy nie zostanie zamknięty zamek gdyby ktoś zapomniał zamknąć auto (przypomina tylko raz), pobiera bardzo mało prądu na postoju (u mnie przy włączonym alarmie jest upływność prądu na poziomie 0,02A czyli bardzo dobrze), gdy przypadkowo otworzysz auto i nie otworzysz drzwi do kilkunastu sekund to automatycznie wszystko się zamyka i alarm uzbraja na nowo, jest tam czujnik wstrząsu który w którym można ustawić czułość, oczywiście reaguje też na otworzenie drzwi, odcięcie zapłonu itp, łatwy w założeniu i jak na razie wszystko działa bardzo dobrze.
soulmaster3m Opublikowano 13 Lipca 2013 Opublikowano 13 Lipca 2013 Witam, widzę, że temat trochę stary, ale jedyny jaki wyskakuje po wpisaniu "alarm bezpilotowy" do którego pasuje mój problem. Może coś się przez te 3 lata na rynku nowego pokazało. Poszukuję sprawdzonego alarmu do A4 B5 Avant 1999 MY2000 (1.8T ANB jeśli to ma jakieś znaczenie). Centralny zamek sterowany mam pneumatycznie - pompka 8L0 862 257 "G", więc pilot 433,92 MHz i sterowanie alarmem w pompce. Nie chcę żadnych dodatkowych pilotów, więc poszukuję alarmu bezpilotowego, który bez problemu daje się podpiąć pod istniejącą instalację nie krzacząc już działających funkcji. W pompce mam ustawione kodowanie 12900, więc +00004 - selektywny centralny zamek +00032 - zamykanie zamków po przekroczeniu 15 km/h (otwarcie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki) +00064 - zamykanie i otwieranie szyb pilotem +00512 - potwierdzenie zamknięcia błyskiem kierunków +04096 - potwierdzenie otwarcia błyskiem kierunków +08192 - Zdalne sterowanie radiowe i chciałbym aby to wszystko dalej tak samo działało. Nie oczekuję nic poza standard: - aktywacji alarmu z posiadanego pilota - domknięcie szyb po ich otwarciu i nie wejściu do samochodu - czujniki ultradźwiękowe, dobrze by było jakby były 4, aby wykorzystać wszystkie kratki w słupkach i kontrolę całej kabiny - czujnik udarowy - syrena
KrzysiekSPI Opublikowano 13 Lipca 2013 Opublikowano 13 Lipca 2013 Co ty chcesz od Bytomia;) w tym roku otrzymal tytul "najmilszego miasta" . P.S Bytom jest okropny. Ja w moim b7 mam jakis HSUN KO LCA-2000 CE cokolwiek to znaczy. Ale: Posiada pilot z powiadomieniami co sie dzieje z samochodem. Reaguje na: Wstrzasy, przechyly, od holowanie auta, wiadomo ruchy w srodku. Ogolnie na wszystkie ruchy fizyczne z autem. Nawet burze:< Dodatkowo posiada tabletke ktora powoduje unieruchomienie samochodu po 15s od stracenia sie sygnalu. Czyli np masz ja w kieszeni a ktos ci odjechal autem to za 15s auto zgasnie i nie bedzie sie go dalo odpalic bez tego:). Spoko opcja na te wszystkie kradzieze parkingowe pod supermarketem i kradzieze metoda na stluczke. Tyle wiem o tym alarmie zamontowal go poprzedni wlasciciel. Nie mam z nim problemow wiec moge ci go polecic. Oczywiscie jest kompatybilny z pilotem z audi. NIe ma osobnego pilota do zabezpieczania auta. Wszystko dziala z poziomu pilota oryginalnego audi.
soulmaster3m Opublikowano 13 Lipca 2013 Opublikowano 13 Lipca 2013 Ano spełniać warunki spełnia, nawet więcej, ale potrzebowałbym czegoś co łatwiej kupić
stasiu1971 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam jestem siweżym posiadaczem A4 B5 z 1999 rokumam tak że pytanie odnośnie auto alarmu w tej chwili mam tylko centralny zamek do którego poprzedni właściciel dodał pilot a chciał bym dołożyć jakiś auto alarm z czujnikiem ruchu i wstrząsu co polecacie nie za drogiego .
soulmaster3m Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam jestem siweżym posiadaczem A4 B5 z 1999 rokumam tak że pytanie odnośnie auto alarmu w tej chwili mam tylko centralny zamek do którego poprzedni właściciel dodał pilot a chciał bym dołożyć jakiś auto alarm z czujnikiem ruchu i wstrząsu co polecacie nie za drogiego . Witam, Na początek polecam znaki interpunkcyjne Jak już to opanujesz to zawsze można zamontować alarm oryginalny. Szczególnie jeśli się ma pompkę centralnego zamka z funkcją alarmu. Wystarczy wtedy dokupić sterownik czujników i dwa czujniki ultradźwiękowe plus reszta pierdół, ale właśnie jestem na etapie dokładania, więc szczegółowo napiszę o tym w odpowiednim wątku. Polecam je też z tego powodu, że skierowane są zarówno do tyłu jak i do przodu a ciężko uświadczyć nieoryginalny alarm z czterema czujnikami. Czy ten ori ma czujnik wstrząsów to nie wiem, ale można zamiast zwykłej syreny dołożyć taką, która piszczy nawet po odłączeniu akumulatora. ---------- Post dopisany at 18:02 ---------- Poprzedni post napisany at 17:59 ---------- Właśnie. Mam pytanie do posiadających oryginalny alarm. Realizuje on czujnik wstrząsów oraz rozłączanie zapłonu?
aherok Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 Odgrzewam, soulmaster3m jak postęp montażu?
soulmaster3m Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 Odgrzewam, soulmaster3m jak postęp montażu? Już nie można mówić o postępach. Jeden dzień roboty i całość gra. http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/alarm-montaz-ori-instalacji-alarmu-285854/ Z tym, że coś mnie syrena nie gra, ale nie mam takiej na dwa przewody.
Rekomendowane odpowiedzi