Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie CB Radio i antena do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja używałem 100cm Hustlera, przy 160km/h się trzymał bez problemu. Szybciej nie próbowałem.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 168,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Miałem kilka anten na magnesie i żadna mi nie spadła przy 200 km/h :wink4:

Opublikowano

nie wiem jak z magnesami, ja ostatnio zaopatrzyłem się w metrową antenke Sirio, mocowana do relingu :) dla mnie fajne rozwiązanie, bo jest przykręcana, więc można ją szybko i łatwo schować, zostaje tylko uchwyt, który nawet jak komuś się bedzie chciało odkręcić, to nie jest wiele warty :) a taka 'umasowiona' antenka moim zdaniem działa lepiej, niż przyczepiana na magnes :) do tego Harry II i jest ok :)

Witam Czy kolega ma jakieś foty tego uchwytu do relingu ? Ja mam antene Lemm i narazie brak pomysłu gdzie ją zamontować, z radyjkiem podobnie :mysli:

uchwyt jest wyjątkowo brzydki, po prostu 2 aluminiowe blaszki zaciśnięte czterema zardzewiałymi śrubami ;) jak znajdę coś ładniejszego, to na pewno zamienię, na razie jeżdżę tak :) dzisiaj zrobie zdjęcie i prześle :)

Opublikowano

Ja mam Sirio ML 145 magnesówka montowana na klapie bagażnika, przy 170km/h :good:

kiedyś avensisem Hustler 100 magnesówka na dachu 200km/h i też :good:

Opublikowano

A ja mam Sirio triflex i nie ma możliwości, żeby odpadła. Przykręcane anteny z reguły nie odpadają i nie szpecą auta "tymczasową" magnesówką.

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem jest magnesówka z kolankiem wtedy można sobie antene położyć równo z antena radiową i wtedy to jakoś wygląda :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy a jaki zestaw poradzicie do porządnej fury :)

Antena jak najkrótsza na magnes, radio jakieś małe.

Cena raczej nieistotna ale bez szaleństw.

Opublikowano

uniden 520xl plus np antena Prezident florida ja mam taki zestaw i nie narzekam spłacił się już z nawiązką :hi:

Opublikowano

president Harry II ASC (koniecznie z poprawionym ASC) + florida , albo sirio as-100

Opublikowano

http://allegro.pl/radio-cb-z-klasa-president-harry-ii-asc-sirio-ml-i1481454921.html

to jest ten harry II z poprawionym asc?

w sumie jest napisane w opisie :decayed:

Ale mam też inne pytanie: jakie maksymalnie musi mieć wymiary radio, żeby zmieściło się w półkę po lewej stronie od kierowcy?

Opublikowano

najprawdopodbniej to jest harry z poprawionym asc ... szkoda ze plomb gwarancyjnych nie widać od spodu radia ...

właśnie w półke pod kierownicą z lewej strony wchodzą maxymalnie radia pokroju : Johny II , Harry II uniden 520 xl , uniden 510 xl

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam :hi:

Panowie wyczytałem cały temat do dechy do dechy.

Nie robie tras przez całą Polskę, raczej odcinki po 300km.

Szukam radyjka w miarę rozsądnej cenie i dobrego w komunikacji.

Radio którym się zainteresowałem to UNIDEN 520 XL ale mam jedną zagwostke, radia te są niedopuszczone w świetle prawa do użytku pogniewasz jak rozumiem wychodzą poza dozwolony zakres częstotliwości.

I teraz moje pytanie, czym ryzykuje używając takiego radia? Jak wygląda kontrola sprzętu CB?

Może użytkownicy wyrobili juz sobie jakieś metody "obrony" w razie kontroli?

:hi:

Opublikowano

chować przy kontroli :) , zresztą głównie nie chodziło o to że 520 przekracza pasmo , ale tu głównie do tego przyczynił się President i cofnięto im homologacje

Opublikowano

Może schowam na chwile :kox: ale zobaczą bata na dachu i poproszą o pokazanie radia.

Byłem dziś w sklepie z CB zapytałem o Uniden 520 na co sprzedawca odparł, że gdybym miał kontrole i wykazali by że sprzęt jest nielegalny, ja dostaje w takiej sytuacji 5000zł kary a sklep dostaje dwa razy tyle za posiadanie towaru w obiegu. No i dodał ze nie sprowadzają tego radyjka.

Pokazał mi za to model-zastepczy jak to nazwał. Firma uniden poradziła sobie z tym problemem zmieniając nazwę firmy i robią bliźniacze radio M-TECH LEGEND II http://allegro.pl/juz-jest-m-tech-legend-ii-na-bazie-uniden-520-xl-i1570752436.html rzeczywiście brak różnic.

Wypowiedzcie sie co myślicie o wysokości tej kary.

A i druga sprawa ważniejsza opinia o tym M-TECH LEGEND II

Opublikowano

Może schowam na chwile :kox: ale zobaczą bata na dachu i poproszą o pokazanie radia.

Byłem dziś w sklepie z CB zapytałem o Uniden 520 na co sprzedawca odparł, że gdybym miał kontrole i wykazali by że sprzęt jest nielegalny, ja dostaje w takiej sytuacji 5000zł kary a sklep dostaje dwa razy tyle za posiadanie towaru w obiegu. No i dodał ze nie sprowadzają tego radyjka.

Pokazał mi za to model-zastepczy jak to nazwał. Firma uniden poradziła sobie z tym problemem zmieniając nazwę firmy i robią bliźniacze radio M-TECH LEGEND II http://allegro.pl/juz-jest-m-tech-legend-ii-na-bazie-uniden-520-xl-i1570752436.html rzeczywiście brak różnic.

Wypowiedzcie sie co myślicie o wysokości tej kary.

A i druga sprawa ważniejsza opinia o tym M-TECH LEGEND II

Kolego jeżdze kilka lat z cb i miałem wiele kontroli i nigdy nie sprawdzali cb...

co do M-TECHa, to kiedyś kolega interesował się tym radiem,ale po przeczytaniu opinii odpuścił i kupił unidena...

M_TECH to chińska podróba i z unidenem ma niewiele wspólnego.

Opublikowano

Witam :hi:

Panowie wyczytałem cały temat do dechy do dechy.

Nie robie tras przez całą Polskę, raczej odcinki po 300km.

Szukam radyjka w miarę rozsądnej cenie i dobrego w komunikacji.

Radio którym się zainteresowałem to UNIDEN 520 XL ale mam jedną zagwostke, radia te są niedopuszczone w świetle prawa do użytku pogniewasz jak rozumiem wychodzą poza dozwolony zakres częstotliwości.

I teraz moje pytanie, czym ryzykuje używając takiego radia? Jak wygląda kontrola sprzętu CB?

Może użytkownicy wyrobili juz sobie jakieś metody "obrony" w razie kontroli?

:hi:

Wyjmujesz wtyczkę z gniazda zapalniczki jak się bardzo boisz :wink4:

Opublikowano

:decayed: Zdaje sobie sprawę że można aktorstwem się wykazać przy kontroli :cool1:

Na naszym forum widoczne jest że użytkownicy chwalą sobie U520 i byłem przekonany do tego CB.

Dodam, że nie miałem jeszcze radia CB wiec bazuje tylko na waszych opiniach, (wzięło mnie na zakup po ostatnim doładowaniu punktów przez niebieskich :wallbash:)

Czytałem co mają do powiedzenia "radiowcy" na niżej podanej stronce: (moim zdaniem warto się wczytać)

http://www.cbradio.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1511&postdays=0&postorder=asc&start=0

Jak wiadomo z naszym prawem jest jak z chorągiewka, jak zawieje tak pojawia sie nowość. A wiadomo czy za rok nie wejdzie jakiś dziki przepis zaostrzający kontrole i wtedy będziemy się gimnastykować przed władzą a on wj-bie świstek aż miło :evil:. Podobnie z ksenonami się działo, najpierw lampa z homologacją, potem spryskiwacze aż juz czepliwi doszukują się automatycznego poziomowania bo jak zachce to i tak znajdzie coś.

Opublikowano

jeśli chodzi o unidena to mój ojciec używa je gdzieś od 6 lat, ja kupiłem je ponad 2 lata i radio na prawdę dobrze się spisuje (chociaż różnica z presidentem jest) ale przez te wszystkie lata w czasie kontroli jeszcze żaden policjant nie wspomniał nic na temat radia więc się nie ma czym przejmować.

Opublikowano

Jakaś strasznie dziwna ta antena do 110 km ? strasznie mało ja mam metrową antenę HUSTLERA i ona podobno ma wytrzymałość do 200 km/h ale to lipa bo przy 190 się oderwała :P

Wydaje mi się że z każdej anteny trzeba by zdjąć dla pewności te 20 km ale niemożliwością jest żeby antena wytrzymywała do 90 km nawet jakby była słabą i tanią anteną, ponieważ moja kosztuje w sklepie 40 zł to chyba tańszych nie ma :P

Opublikowano

Używał ktoś z was alan 109

Wasza opinia o tym radiu...