Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Z ośki na quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie znalazlem na forum podobny temat ale dotyczacy B5 a jak jest w przypadku B6. Na pewno problemy ze skrzynia, wydechem i zbiornikiem ale cos jeszcze? Moze ktos sie przymierzal do tematu?

Opublikowano

pewnie tak samo jak w przypadku b5,napewno taniej sprzedać swoją i kupić :quattro: i masz orginał bez kombinowania....

Opublikowano

Wiesz znalezienie fajnego AWXa albo AVJa z :quattro: graniczy z cudem. Cholera po prostu tych aut jest strasznie malo. Zreszta u siebie koncze wlasnie dosc ciekawe zabawy z modami w silniku (ale o tym bedzie relacja jak bedzie gotowe) wiec na 1000% jej nie oddam. Jesli cena za dolozenie torsena nie bylaby bardzo zaporowa to zdecydowalbym sie na takie rozwiazanie.

Opublikowano

a właśnie w B6 niekoniecznie ten sam problem co w B5....

ctv mógłby ewentualnie nieco więcej napisać, jakby chciał :polew:

Opublikowano

Hm, bylbym wdzieczny za wszelkie info.

Opublikowano

wiem bo przerabiałem ten temat

ok, spoko.

Ale skoro wiesz, to napisz co trzeba zrobić - bo że kasa jest potrzebna to oczywiste.

W B5 co innego (oprócz kasy) jest problematyczne...

Opublikowano

Z tego co sie orientuje to chyba trzeba cale tylne zawieszenie no i elementy napedowe.

Ale jak dokladnie z zawieszeniem to nie mam pojecia, czy pasuje na stare otwory itp. a moze nie trzeba nic robic. :confused4:

Opublikowano

a właśnie w B6 niekoniecznie ten sam problem co w B5....

ctv mógłby ewentualnie nieco więcej napisać, jakby chciał :polew:

Hm, bylbym wdzieczny za wszelkie info.

CTV ma strone internetową, http://www.ctv.prv.pl/

więc jeżeli sie nie odezwie to kontakt telefoniczny.

Opublikowano

O dzieki, jak nie da znac na forum to na pewno zadzwonie.

Opublikowano

to jest temat rzeka. tylną zawieche trzeba praktycznie cala wymienić. z tego co mi mówił jeden mechanior ze nie wszystkie modele maja miejsce na most... no i oczywiście cala reszta problemów które zostały już wymienione. jak zaczepem liczyć koszty i doszedłem do do pewnej granicy to już dalej nie liczyłem.

Opublikowano

A do ilu doszedles?

Opublikowano

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=21269&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=quattro+b6

może pomoże ;)

ja podobnie słyszałem ostatnio :P

najlepiej zrobić se kawę i przejrzeć etkę...

a zacytuję AKP u nas :

w A4 B6 podloga jest juz zunifikowana i sa wszystkie mocowania potrzebne do zawiszenia mostu , walu itp ... jest tak poniewaz w tym modelu jest juz wielowahaczowe zawieszenie rowniez z tylu, rowniez w osce czyli takie samo jak w quattro wiec nonsensem bylo robienie roznic w podlodze
Opublikowano

Ano wlasnie, ogladalem wczoraj dokladnie podniesione auto i wyglada ze podloga bedzie przygotowana pod Q. No nic trzeba bedzie ze znajomym ktory by mi to poskladal usiasc nad etka i zobaczymy co wyjdzie.

Opublikowano

to jest temat rzeka. tylną zawieche trzeba praktycznie cala wymienić. z tego co mi mówił jeden mechanior ze nie wszystkie modele maja miejsce na most... no i oczywiście cala reszta problemów które zostały już wymienione. jak zaczepem liczyć koszty i doszedłem do do pewnej granicy to już dalej nie liczyłem.

Minimalne róznice w płycie podłogowej ale wszystko jest gotowe do montarzu całego nowego zawieszenia tył i reszty napędu.

... tylko nie most .... a dyferencjał jest to duuuuża róznica .

AUDI to nie poldon czy ford transit.

Te 5k to chyba w używanych wszystkich częściach.

Wg. mnie cała ta zamiana napędu to cięzkie wyzwanie..nakład pracy i kosztów jest Ogromny...sięgnie napewno połowe ceny B5 z 2000 roku.

Rozwiązaniem na to jest kupno auta rozbitego ( każdy zainteresowany wie jak rozbitego ) najlepiej z Angli i wtedy brac sie za przekładkę bo kupować te części oddzielnie to masakra.. :thumbdown:

Przykład:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3335631

Można kupić i za 5000zł.

Mój przykład dotyczy B5 co do kosztów łatwo się domyśleć róznice w przypadku B6.

Opublikowano

Te 5k to chyba w używanych wszystkich częściach.

ale przecież napisałem ze doszedłem do tego punktu i dalej już nie liczyłem, bo więcej i tak bym nie dal. myślę ze w sumie ciężko byłoby sie zmieścić w 10k :disgust:

Opublikowano

schiller

sumie ciężko byłoby sie zmieścić w 10k disgust

zależy kto jaki ma dostęp do części (cena)

Opublikowano

Jest to do zrobienia. Na świecie jeżdza juz takie auta.

Elbroth nawet ma spis wszystkich cześci.

Trzeba równiez pamiętać o ESP :decayed: ABS itd