Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Światła dzienne z wykorzystaniem modułu SD-2 modele B5 i B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli tak to wtedy podpinasz styki przekaźnika pod stałą masę ktora po zalaczeniu przekaznika pojdzie na dodatkowy kabelek.

http://obrazki.elektroda.pl/9402737000_1348251402.jpg

85 - stały plus

86 - masa spod recznego

30 - stała masa

87a - przewód dodatkowy do wyłączania recznym

Kolego ProeltecDRL mam jeszcze takie pytanie. Podłączyłem ten przekaźnik, plus mam podpięty pod pin TFL w przełączniku świateł, po włączeniu świateł mijania jarzy mi się kontrolka od ręcznego. Co z tym zrobić?

Opublikowano

Modul SD-2 mam juz od chyba 4 lat.

Naszla mnie teraz ochota na podlaczenie zamiast drogowych, swiatel przeciwmgielnych.

Rozumiem, ze nie powinno byc problemu?

Ktore przewody w mce odpowiadaja na halogeny?

Sent from my domofon using Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Ma ktoś moduł od kogiela w takiej wersji

SD-2 + CLH + czujnik zmierzchu + swiatła mijania w nocy?

Chciałbym dowiedzieć się jak to zamontować bo trochę ciemny jestem w tym temacie i nie wiem od czego zaczać :/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Chciałbym zapytać czy może ktoś wie z jakiego powodu po podłączeniu regulatora świateł dziennych po przełączeniu z dziennych na mijania (automat czujnik zmierzchu) nie zapalają się postojówki i nie ma podświetlenia zegarów. Z przekaźnika jestem wpięty na mijania i się zapalają ale bez postojówek i podświetlenia.

Dzienne wyłączają się również po załączeniu postojówek przy kierownicy. Mam Audi A4 B5 po lifcie z roku 1999. Silnik 1.9TDI 110kM.

Podejrzewam że brakuje mi jakiegoś połączenia w tym wszystkim. Z góry dzięki za informacje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ProeltecDRL Pytanie:

1 czy jest możliwość wykonania modułu z potencjometrem żeby płynnie regulować natężenie świecenia świateł ?

2 jak zachowuje sie moduł gdy mrugniemy światłami długimi, podczas gdy moduł jest aktywny, czy moduł odłącza się gdy dostaje napięcie ze sterownika MCE na żarówkę a na przewodzie jest pełne 12V ?? ( nie wiem czy dość jasno to napisałem )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam chcialbym zamontowac SD-2 + CLH + czujnik zmierzchu czy niebedzie zadnego problemu z montarzme dodam ze mam tylko org xeono bez wlacznikow auto itp na wlaczniku od swaitel,pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wita. kojaży ktos gdzie jeszcze na allegro mozna kupic SD-2? albo jak sie nazywal uzytkownik sprzedajacy je? Bo jakos nie moge znalesc a potrzebuje

Opublikowano

Kogiel

---------- Post dopisany at 16:36 ---------- Poprzedni post napisany at 16:35 ----------

http://kogiel.za.pl/sklep4/sklep.php

Opublikowano

Dzieki o to mi chodziło a nie mogłem sobie przypomniec :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem zamontowany taki układ z alledrogo, idea ogólnie bardzo dobra, bardzo mi się podoba ale albo ja miałem pecha albo te układy są jakieś wadliwe. Psuł się kilka razy, za każdym razem wymontowywanie i odsyłanie po czym znowu ponowny montaż - masakra. Ostatnio raz działał a raz nie, nigdy nie byłem pewny czy układ działa a panowie policjanci czatują. O mały włos dostałbym mandat. A poza tym u mnie nie można było mrugnąć długimi jak był układ podpięty. Niby mrugały ale blado, nie tak jak normalnie. Instalację mam ok, nigdy z niczym nie było problemów. Idea bardzo dobra tylko wykonanie dopracować.

Pozdrawiam

Opublikowano

Miałem moduł SD-2 od 4 lat i zero problemów, także miałeś jakiegoś pecha, albo moduł nie od Kogela

Opublikowano

Mialem i mam nadal układ od kogela i długimi moge normalnie mrugnąć z 100% mocą także nie wiem czemu w Twoim wypadku nie mogłes.

Co do psucia dopiero po 3 latach przeze mnie sie uszkodził.

• 3 lata później...
Opublikowano

Wiem że temat stary jak węgiel Ale po roku używania modułu SD2 od Kogla, dzisiaj moduł się prawie spalił i doszło by do pożaru auta. Rok działał bez zarzutu a dzisiaj światła nie zgasł po zagaszeniu auta i moduł zaczął się palić. Dobrze że miałem to zamontowany nad bezpiecznikami i od razu zauważyłem dym bo doszło by do tragedii. Szczerze to już nigdy tego nie zamontuje. Piszę to dla potomnych żeby zawsze mieć ten moduł zamontowany w miarę możliwości na wierzchu.