szpak Opublikowano 15 Marca 2006 Opublikowano 15 Marca 2006 witam !! jak juz wiecie, mam A4 w dieslu i tylko 75 koników, od kilku osób dowiedziałem się ze mozna wyciągnąć z tego motorka 110 KM. Nie znam sie na tym, nie wiem jak to sie robi (jakies chipy sie wstawia?) czy to jest zdrowe dla silnika wyciskac z niego więcej niz dała fabryka ?? prosze o jakies wsakzówki i ile wynosi takie podrasowanie silnika. PEACE
bartte Opublikowano 15 Marca 2006 Opublikowano 15 Marca 2006 Witam Naturalnie można zwiększyć moc i moment bezpiecznie dla silnika zakładając, że jest on w dobrym stanie, nie ma wielkiego przebiegu i, że zrobi to ktoś z głową. Myśle, że samym chipem ciężko będzie Ci osiągnąć te 110KM. Wskazówki zrób to u fachowców i nie oszczędzaj na tym, chyba VTG było by najlepszym rozwiązaniem. Ceny od 1400 do 2300 mniej więcej w zależności od zakładu. Dwa linki o Twoim silniczku: KLIK1 KLIK2
ctv Opublikowano 15 Marca 2006 Opublikowano 15 Marca 2006 witam !! jak juz wiecie, mam A4 w dieslu i tylko 75 koników, od kilku osób dowiedziałem się ze mozna wyciągnąć z tego motorka 110 KM. Nie znam sie na tym, nie wiem jak to sie robi (jakies chipy sie wstawia?) czy to jest zdrowe dla silnika wyciskac z niego więcej niz dała fabryka ?? prosze o jakies wsakzówki i ile wynosi takie podrasowanie silnika. PEACE jak to sie robi...wyciaga się komputer z samochodu puszka plastikowa po prawej stronie,nastepnie otwiera komputer, zgrywa seryjny program,modyfikuje i wgrywa do komputera.nic nie trzeba wstawiac ważne aby modyfikacj dokonac u profesjonalisty najbliżej masz do najlepszego specjalisty od tdi www.tdi-tuning.pl Mastersa
gin Opublikowano 18 Marca 2006 Opublikowano 18 Marca 2006 Myśle, że samym chipem ciężko będzie Ci osiągnąć te 110KM. a ja mysle ze bezproblemowo... 8) ponizej wykres seria & program
bartte Opublikowano 18 Marca 2006 Opublikowano 18 Marca 2006 No cóż jestem pod wrażeniem ale mimo wszytsko wydaje mi się, że dane z wykresu są zbyt optymistyczne jak na sam program. Z drugiej strony nie znam tego silnika więc wszystko możliwe.
bolek Opublikowano 19 Marca 2006 Opublikowano 19 Marca 2006 Wejdz na stronke www.ttc.pl i tam masz numer do bardzo fajnych chłopaków
Gość zdzisiek Opublikowano 31 Marca 2006 Opublikowano 31 Marca 2006 ja mam z kolei mały dylemat mam 1.9 tdi 110 km i niewiem czy autko z 96 roku jest jeszcze sens chiptuningowac też bym chciał mieć te 145 km czy ile tam się da wycisnąć .
ctv Opublikowano 31 Marca 2006 Opublikowano 31 Marca 2006 ja mam z kolei mały dylemat mam 1.9 tdi 110 km i niewiem czy autko z 96 roku jest jeszcze sens chiptuningowac też bym chciał mieć te 145 km czy ile tam się da wycisnąć . przyjedz do mnie zrobimy diagnoze,i bedzie wiadomo zawsze można dlubnac delikatnie
Gość zdzisiek Opublikowano 31 Marca 2006 Opublikowano 31 Marca 2006 rozumię ale chciałbym ogólnie coś dowiedzieć się na temat chiptuningu w tdi
Gość zdzisiek Opublikowano 31 Marca 2006 Opublikowano 31 Marca 2006 no ceny moc spalanie czy stary silnik wytrzyma jaką diagnoze robi się przed instalacją oprogramowania
ctv Opublikowano 31 Marca 2006 Opublikowano 31 Marca 2006 moc ze 110 samy programem srednio 140km,spalanie przy spokojnej jezdzie do 0,5 litra mniej przy sportowej do 0,5 wiecej,jesli ktos dba o silnik to wytrzyma,sprawdza sie:wtryski,turbine,przeplywomierz i jeszcze kilka rzeczy,dobrze zmierzyc moc na rolkach pozdrawiam
Gość zdzisiek Opublikowano 31 Marca 2006 Opublikowano 31 Marca 2006 A jak z ceną?? Jaka jest minimalna stawka tego chiptuningu??
adam10 Opublikowano 12 Listopada 2006 Opublikowano 12 Listopada 2006 cześć mam takien autko jak ty i mam pytanko czy one mają turbinkę bo różne opinje słyszałem
Hugo Opublikowano 12 Listopada 2006 Opublikowano 12 Listopada 2006 cześć mam takien autko jak ty i mam pytanko czy one mają turbinkę bo różne opinje słyszałem Mają turbine
Pikuś Opublikowano 12 Listopada 2006 Opublikowano 12 Listopada 2006 adam10, a to sam nie mogles zajrzec pod maske :?: Czy nie znasz sie i nie wiesz jak wyglada :?:
baskecior Opublikowano 12 Listopada 2006 Opublikowano 12 Listopada 2006 cześć mam takien autko jak ty i mam pytanko czy one mają turbinkę bo różne opinje słyszałem Mają. To normalne TDI, tyle że turbinka słabiej dmucha ... silnik typowo obliczony na milion km ...
spanky Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 cześć mam takien autko jak ty i mam pytanko czy one mają turbinkę bo różne opinje słyszałem Mają. To normalne TDI, tyle że turbinka słabiej dmucha ... silnik typowo obliczony na milion km ... wtryski tez maja inne .... chyba bardziej ekonomicznego TDI nie dało sie wpakowac do A4 .... :roll:
Rekomendowane odpowiedzi