krzysztof_waldi Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Kupiłem dzisiaj A4 Avant i niestety ma uszkodzony tylny zamek , klucz nie wchodzi. Mam 3 orginalne klucze do auta i teraz moje pytanie. Co robic z nim kupowac inny czy da sie go jakos naprawić? Moze servis dorobi zamek do klucza?
Pikuś Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 A po co Ci ten zamek. Centralnego nei posiadasz??
krzysztof_waldi Opublikowano 29 Października 2007 Autor Opublikowano 29 Października 2007 Posiadam ale lubię jak wszystko gra
Pikuś Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 To zapsikaj ten zamek jakims odrdzewiaczem pozadnie i proboj kluczem. Powiem ci tylko, ze i tka nie bedziesz go uzywal, a za rok bedzie tak samo
krzysztof_waldi Opublikowano 30 Października 2007 Autor Opublikowano 30 Października 2007 Dodam ze klucz nie wchodzi w zamek tylko pod skosem sie blokuje
Jasicor Opublikowano 30 Października 2007 Opublikowano 30 Października 2007 Hej ja miałem to samo tylko ze klucz wogule nie wchodzi, bo ta maludka blaszka zasłaniająca srodek była zapieczona ale sobie poradziłem Coca- Colą i WD-40 i problemu nie ma. Pozdrawiam
Pikuś Opublikowano 30 Października 2007 Opublikowano 30 Października 2007 Krzysztof, delikatnie bez nerwowo i jakos sobie poradzisz. Chyba, ze jest to uszkodzenie mechaniczne to bedzie do wymiany.
krzysztof_waldi Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Opublikowano 7 Listopada 2007 OK zamek naprawiony. W srodku był (smar???) lub cos podobnego ale dziwnie skrystalizował. Zapadki nie pracowały wogóle (jakby ktos je skleił) Pomogło moczenie w nitro, rozebranie 8 zapadek na czynniki pierwsze, czyszczenie, montaż, nasmarowanie. Jeszcze pytanie do użytkowników Avantów: Czy tez wam tak głosno pracuje siłownik centralnego w klapie bagaznika?
krzyniek Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 OK zamek naprawiony. W srodku był (smar???) lub cos podobnego ale dziwnie skrystalizował. Zapadki nie pracowały wogóle (jakby ktos je skleił) Pomogło moczenie w nitro, rozebranie 8 zapadek na czynniki pierwsze, czyszczenie, montaż, nasmarowanie. Jeszcze pytanie do użytkowników Avantów: Czy tez wam tak głosno pracuje siłownik centralnego w klapie bagaznika? u mnie pracuje normalnie
adadur Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 jak tu opisać dźwięk ... oglądałeś pewnie nie jesten film o robotach ... otwieranie klapy przypomina to jak "krok" takiego robota. Jak lubisz mieć zamknięta klapę w czasie jazdy to pomyśl o zmianie kodowanie w module komfortu.
ra-v Opublikowano 13 Listopada 2007 Opublikowano 13 Listopada 2007 Czy tez wam tak głosno pracuje siłownik centralnego w klapie bagaznika? U mnie ten silownik jest najbardziej slyszalny i dzięki niemu wiem ze auto zaryglowane na 4ry spusty
rafalekx Opublikowano 13 Listopada 2007 Opublikowano 13 Listopada 2007 Czy tez wam tak głosno pracuje siłownik centralnego w klapie bagaznika? U mnie ten silownik jest najbardziej slyszalny i dzięki niemu wiem ze auto zaryglowane na 4ry spusty No i gitara! Mi to nie przeszkadza Może nawet krzyczeć: "zamykam" Nie no ja słyszę ten dziwny dźwięk jak zamykam się od środka, na zewnątrz tak tego nie słychać. Bo mi robi "pi pi" :polew: Poza tym jak mi się szyby domykają to jeszcze inny dźwięk słychać Tak więc czasami orkiestra gra! Panowie a niech sobie robi dźwięki jakie chce... ważne że działa!
Rekomendowane odpowiedzi