Jani Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Temp.zewnętrzna ok. -5 C. W baku ok 15l ropy. Po ujechaniu ok 30km podczas wyprzedzania auto zgasło i już nie zapaliło. Popuściłem wężyk na wtrysku i wogóle nie daje paliwa.. Filtr paliwa wymieniony 3 miesiące temu (BOSCH). Po włączeniu zapłonu słychać co jakiś czas charakterystyczne cykanie,tak więc elektrozawór raczej ok. Czy pompa wtryskowa jest napędzana paskiem rozrządu,czy to zupełnie inny pasek ? Jest możliwość ściągnięcia tej osłony rozrządu i sprawdzenia stanu bez odkręcania całego przodu?? Co jeszcze mogło by być przyczyną ?
mcm Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 pompa wtryskowa jest napędzana paskiem rozrządu i warto by podpiąć VAG i sczytać błędy
LAKIER88 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Mogła pompa przeskoczyć na rozrządzie o jeden ząbek i dlatego takie cyrki. Kolega miał taki przypadek i tez przy wyprzedzaniu tyle ze zredukował miał krzywa rolkę i stało się okazało się ze to pasek i ustawili mu rozrząd i auto odpaliło jak nigdy nic
Jani Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2010 Z Vagiem mi się coś porypało i udało mi się tylko wejść w sterownik silnika i pokazało błąd 00553 - Mass Air Flow Sensor (G70) 27-00 - Implausible Signal. A czy da rade ściągnąć osłone rozrządu bez odkrecania calego przodu?? A jeżeli pasek by całkowicie pękł to silniczek do roboty.. ?
mcm Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Z Vagiem mi się coś porypało i udało mi się tylko wejść w sterownik silnika i pokazało błąd 00553 - Mass Air Flow Sensor (G70) 27-00 - Implausible Signal. A czy da rade ściągnąć osłone rozrządu bez odkrecania calego przodu?? A jeżeli pasek by całkowicie pękł to silniczek do roboty.. ? da się lekko uchylić osłonę paska i zobaczysz czy jest cały, jeżeli pękł to zależy czy doszło do kolizji góry z dołem czy nie, co do błędy to coś z przepływomierzem powetrza
Jani Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2010 ok, dzięki, jutro spróbuje to oblukać. mam złe przeczucia... a czy jeśli by nawet przeskoczylo o 1 ząbek to pompa by chyba podawala cos paliwa i auto by chyba lapalo ????
LAKIER88 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Nie Ci nastówe jesli przeskoczy ci o ząbek musi ci ktoś sprawdzić czy rozrząd jest na swoim miejscu. kiedy zmieniamy w sęsie jaki ma przebieg?? czy rolka napinają ca paska rozrzadu jest prosta (lubią ja krzywic przy nie umiejętnej wymianie paska) to mogły być przyczyny [br]Dopisany: 21 Grudzień 2010, 00:02_________________________________________________NIE ZAŁAPIE CI NA STÓWĘ* narazie nie panikuj może się skończyć na ustawieniu i bedzie dobrze ale przyczyny jak juz to musiały byc
Jani Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2010 Wymiana byla jakies 54 tys temu. a czy rolka jest prosta to nie moge ci odpowiedzec bo nie sprawdzalem tego.. jutro spróbuje sciagnac to oslone jakos od gory i oblukac..
macieek Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Nie Ci nastówe jesli przeskoczy ci o ząbek musi ci ktoś sprawdzić czy rozrząd jest na swoim miejscu. kiedy zmieniamy w sęsie jaki ma przebieg?? czy rolka napinają ca paska rozrzadu jest prosta (lubią ja krzywic przy nie umiejętnej wymianie paska) to mogły być przyczyny [br]Dopisany: 21 Grudzień 2010, 00:02_________________________________________________NIE ZAŁAPIE CI NA STÓWĘ* Wybacz kolego ale bardzo cięzko sie czyta Twoje wypociny. Przydałby Ci się słownik i radze przeczytac post zanim go wyślesz. A z merytorycznego punktu widzenia to też nie masz racji bo gdy rozrząd jest przestawiony o 1 ząbek to auto odpali i nawet bedzie jeździć (głośna praca i mało mocy) pozdr
vauxhall95 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jak by ci rozrzad strzelil to rozrusznikiem nie zakrecisz przeciez sie dol z gora spotka :embarrassed: Prawie na 100% przeskoczyl rozrzad
Jani Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2010 No i jednak stało się najgorsze.. Strzelił rozrząd Wczoraj zaraz po tym jak auto zgasło i próbowałem zapalić to tak lekko kręcił , więc pewnie zawory pogięte i niema kompresji... Możecie mi powiedzieć jaki mnie teraz czeka koszt roboty silnika ?? Bardzo was prosze. ;( ;( ;(
koper84444 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jeśli zawory pogięte, to najlepiej będzie poszukać drugiego silnika. Koszt naprawy raczej nie będzie opłacalny.
macieek Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 No i jednak stało się najgorsze.. Strzelił rozrząd Wczoraj zaraz po tym jak auto zgasło i próbowałem zapalić to tak lekko kręcił , więc pewnie zawory pogięte i niema kompresji... Możecie mi powiedzieć jaki mnie teraz czeka koszt roboty silnika ?? Bardzo was prosze. ;( ;( ;( Zależy jakie spustoszenia wsrodku. Bez zdjecia czapki ciezko cos powiedziec. Warto rozwazyc zakup kompletnego uzywanego silnika na szrocie. Koszta moga byc mniejsze. Za 1000-1500zl jak sie dobrze poszuka to sie znajdzie...
Jani Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2010 ale nigdy nie wiadomo na jaki silnik sie trafi..
Armi Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 ale nigdy nie wiadomo na jaki silnik sie trafi.. Nie przesadzaj, dostajesz gwarancję rozruchową. Poza tym mechanior może przecież taki silnik obejrzeć przed montażem.
mcm Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 ale nigdy nie wiadomo na jaki silnik sie trafi.. jak sobie jakiegoś angola odpali to będzie mniej więcej wiedział co kupuje
Jani Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2010 To jak możecie mi zrobić ta wycene???? Jednak bym wolał zostać przy swoim silniku...
koper84444 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Nikt Ci nie zrobi wyceny, jeśli nie rozbierzesz silnika i nie sprawdzisz zniszczeń. Tak to można tylko wróżyć.
mily Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Poszukaj w dziale sprzedam, tak kolega spetsnaz widziałem wystawił A4 na części. Zresztą jak poszukasz to znajdziesz od nas, zwłaszcza teraz w zimę. W ciągu ostatniego miesiąca to już 3 autko rozbite, które mi się rzuciło w oczy i jest do sprzedania na części.
Rekomendowane odpowiedzi