zbojna Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Pytanie do posiadaczy diesli, jak podkręcicie na max ogrzewanie na postoju, spada wam temperatura silnika? Na wskaźniku kilka mm, wg Vag nawet do 78 stopni? Temperatura na zewnątrz ok. 0 stopni...Czy to normalne? To mój pierwszy diesel, czy nagrzewnica zabiera tyle temperatury? Czy tez termostat nie trzyma? Dodam ze jak ruszę temperatura zaraz rośnie, podczas jazdy trzyma średnio 87 stopni
pastaldo Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Jesli w czasie jazdy trzyma temp to czemu ma nie domagać? Przecierz przy takiej temp zewnetrznej jak kolega weźmie nawiew na max to zaraz wychłodzi bo diesel nie grzeje sie na jałowym dobrze żeby uzupełnic to co zabrała nagrzewnica. Kupa by była jakby w czasie jazdy spadała albo przy temp powiedzmy 15* - 20* na plusie na postoju. Na moje oko norma i niema co ruszać. Ja u siebie mam podobnie.
zbojna Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2010 w moim TDI na jałowym trzyma 90st Nawet jak stoisz na jałowym z 5 min i z max włączona dmuchawa na HI?
antonio Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 w moim TDI na jałowym trzyma 90st Nawet jak stoisz na jałowym z 5 min i z max włączona dmuchawa na HI? -4,5st na dworzu auto 15 minut na jałowym i ogrzewanie na 21,5st temperatura była cały czas 90
pastaldo Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 w moim TDI na jałowym trzyma 90st Nawet jak stoisz na jałowym z 5 min i z max włączona dmuchawa na HI? -4,5st na dworzu auto 15 minut na jałowym i ogrzewanie na 21,5st temperatura była cały czas 90 Na liczniku czy na klimatroniku? Bo to ma kolosalne znaczenie
zbojna Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2010 Wiec sugerujecie ze wszystko jest ok i nic nie ruszać? Ktoś może próbował wymienić termostat? Po wymianie objawy te same?
antonio Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 w moim TDI na jałowym trzyma 90st Nawet jak stoisz na jałowym z 5 min i z max włączona dmuchawa na HI? -4,5st na dworzu auto 15 minut na jałowym i ogrzewanie na 21,5st temperatura była cały czas 90 Na liczniku czy na klimatroniku? Bo to ma kolosalne znaczenie w b6/b7 nie ma kodów do klimatronika jak do b5 Wiec sugerujecie ze wszystko jest ok i nic nie ruszać? Ktoś może próbował wymienić termostat? Po wymianie objawy te same? jak podczas jazdy jest OK to nie ruszaj narazie (ważne, że podczas jazdy trzyma przecież w samochodzie nie mieszkasz i nie ma potrzeby aby cały czas na jałowym trzymał 90st)
pastaldo Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 w moim TDI na jałowym trzyma 90st Nawet jak stoisz na jałowym z 5 min i z max włączona dmuchawa na HI? -4,5st na dworzu auto 15 minut na jałowym i ogrzewanie na 21,5st temperatura była cały czas 90 Na liczniku czy na klimatroniku? Bo to ma kolosalne znaczenie w b6/b7 nie ma kodów do klimatronika jak do b5 Wiec sugerujecie ze wszystko jest ok i nic nie ruszać? Ktoś może próbował wymienić termostat? Po wymianie objawy te same? jak podczas jazdy jest OK to nie ruszaj narazie (ważne, że podczas jazdy trzyma przecież w samochodzie nie mieszkasz i nie ma potrzeby aby cały czas na jałowym trzymał 90st) Sorki nie doczytałem że to B6 a fakt nie wiem jak jest w tym modelu I tak jak kolega pisze do puki w czasie jazdy jest ok to ciesz sie z jazdy i nie szukaj na siłe bubli bo znajdziesz Ja sobie często wynajduje a potem płacze że tyle kosztuje
zbojna Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2010 I tak jak kolega pisze do puki w czasie jazdy jest ok to ciesz sie z jazdy i nie szukaj na siłe bubli bo znajdziesz Ja sobie często wynajduje a potem płacze że tyle kosztuje Hehehe, tak wlasnie bywa, dzieki za pomoc, w takim razie nic nie ruszam Pozdrawiam
grabalaba Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 w moim TDI na jałowym trzyma 90st Nawet jak stoisz na jałowym z 5 min i z max włączona dmuchawa na HI? W 9 na 10 audikch spadnie temp na jałowym przy HI i temp ujemnej na dworze
zgredek27 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Na ori nowym termostacie, nowej chlodnicy potrafi sobie spasc przy ujemnych i dluzszym postoju. TDI jest bardzo wydajne, wiec malo oddaje temperatury
Tomi_G Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam, Mam AVF'a i jakiś czas temu wymieniłem termostat bo temperatura praktycznie nie dochodziła do 90 (na VAG'u było koło 79 st) Po wymianie termostatu na ori wskazówka ładnie sterczy i na VAG'u się pozmieniało :> a na biegi jałowym też zauważyłem że temperatura spada jak chwilę postoję Miałem szukać czemu się tak dzieje ale widzę że nie ma czego szukać :> i tak ma być
pastaldo Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam, Mam AVF'a i jakiś czas temu wymieniłem termostat bo temperatura praktycznie nie dochodziła do 90 (na VAG'u było koło 79 st) Po wymianie termostatu na ori wskazówka ładnie sterczy i na VAG'u się pozmieniało :> a na biegi jałowym też zauważyłem że temperatura spada jak chwilę postoję Miałem szukać czemu się tak dzieje ale widzę że nie ma czego szukać :> i tak ma być Tak ma być
Rekomendowane odpowiedzi