koniu38 Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 szukałem odpowiedzi na to pytanie i nieznalazłem. W mojej audi mam elektryczny szyberdach który otwiera mi sie do góry normalnie ale nie chce przesunac sie w dach czyli nie otwiera sie całkowicie. Prosilbym o pomoc
Gość spedyt Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,11749.0.html#lastPost Nic nie chrobocze w mechaniźmie szyberdachu? Spróbuj przesunąć szyberdach za pomocą korbki awaryjnej (imbus 6)
koniu38 Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Opublikowano 7 Listopada 2007 czesc probowałem odkrecic go imbusem i nie dało rady ,do góry otwiera sie i zamyka a wpodcufitke nie chce sie wsunać a nie chciałem bardzo mocno krecic zeby sruby nie przekrecic Prosze o pomoc Pozdrawiam
tomaszu Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 Tez mam problem z szyberdachem, tylko ze u mnie w zadna strone sie nie otwiera, a slychac, ze przekaznik pracuje. Wczoraj pojechalem z tym do serwisu (bo nigdzie nie moglem znalezc nikogo, kto moglby sie tego podjac) i tam powiedzieli, zebym dal sobie z tym spokoj, bo to nieoplacalne... Samo rozebranie podsufitki i dostanie sie do tych mechanizmow kosztuje u nich 500zl + koszty czesci, nie mowiac juz o tym, ze auto trzeba by postawic u nich na min tydzien. I tak tez wczoraj stwierdzilem, że jednak szyberdach nie jest mi aż tak bardzo potrzebny...
Marcin81GT Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 pewnie masz linki pozrywane tak jak ja mam albo i powychaczane
micek Opublikowano 27 Marca 2008 Opublikowano 27 Marca 2008 A ja mam inny problem...U mnie szyber sam sie otwiera i sam sie zamyka...czasami chcem otworzyc caly a otworzy sie tylko kawalek...nie mam pojecia co to moze byc...niech ktorys z kolegow rzuci jakas podpowiedz...
Musashi Opublikowano 27 Marca 2008 Opublikowano 27 Marca 2008 nie samym ASO czlowiek zyje.... do nich warto jechac z naprawami, na ktore isotna jest gwarancja. przeciez mozna udac sie do dobrego mechanika czy elektryka, ktory ma doswiadczenie z tapicerkami. miec otwierany dach..... bezcenne.... nie rozumiem jak mozna z niego rezygnowac
domjenick Opublikowano 27 Marca 2008 Opublikowano 27 Marca 2008 spedyt spedyt spedyt A ja mam inny problem...U mnie szyber sam sie otwiera i sam sie zamyka...czasami chcem otworzyc caly a otworzy sie tylko kawalek...nie mam pojecia co to moze byc...niech ktorys z kolegow rzuci jakas podpowiedz... mialem to samo otwieral i zamykal sie kiedy chcial ,podczas deszczu itp,przeszlo mu jak rozkrecilem swiatlo w podsufitce i poruszalem kablami ,teraz jest ok,wiec moze to tylko jakies niekontrolowane styki na wlaczniku,moze jakis syf,przeczysc to i zobaczysz-moze pomoze jak u mnie
Rekomendowane odpowiedzi