Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AKN] Bose - spalone przednie głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam w swoim aucie Audi concert z systemem Bose sound. Jest to A4 2,5tdi avant z 2001 roku i z przodu ma wbudowane głośniki 11,5cm, najprawdopodobniej ze wzmacniaczami. Głośniki charczą, szczególnie gdy jest zimno i wilgotno. Muszę je wymienić. Moje pytanie: Na jakie głośniki je wymienić?

Dzwoniłem do Audi i oryginał Bose kosztuje 300zł za sztukę. Trochę drogo.

Pozdrawiam

Grek

Opublikowano

bez kombinacji kup z allegro używki i tyle, BOSE nie gra źle, a i zajrzyj do nich jaki może być powód uszkodzenia (bo piszesz coś że jak jest zimno i wilgotno...)

Opublikowano

Mozliwe ze jak dawales w palnik dobilo cewke do magnesu i sie odkształcilo i teraz cewka ociera o tunel w magnesie, druga opcja urwal sie resor i głosnik krzywo pracuje. Dotyczy kazdego rodzaju glosnikow. Mozna sprobowac oddac glosnik do naprawy. Moze da sie go jeszcze reanimowac.

Opublikowano

U mnie jest podobny problem.

Prawy przedni głośnik czasami trzeszczy,zwłaszcza gdy auto nie jest odpalone.

Po uruchomieniu silnika najczęsciej trzeszczenie ustaje .

Dziwna sprawa. Może to coś ze wzmacniaczem ?

Opublikowano

jacekm sprawdź może mocowanie tych głośników

może w tym problem???

Opublikowano

Mam taki sam problem, głośnik przy kierowcy - basowy tak jakby buczy. Najbardziej jest to słyszalne, gdy auto jest po zimnej nocy i rano się włącza radio w podroży do pracy. Buczenie występuje najwyraźniej gdy w radio ktoś coś mówi, gdy przestaje mówić i nawet w tle jest jakaś muzyka przestaje buczeć.

Musze się za to wziąć, rozkręcić zobaczyć i sprawdzić wasze sugestie, tylko kto zajmuje się naprawą głośników :)

pozdrawiam

Opublikowano

ja bym nie kupował nowych, najlepiej oddać do naprawy albo na allegro dorwać inne :hi:

Opublikowano

pewnie lepiej oddaj do naprawy szkoda takiego sprzętu :good:

Opublikowano

lub kupić używki, ostatnio widziałem za 50zł komplet przód tyle że do a6, nie wiem czy to takie same jak do a4

Opublikowano

tylko ciekawe w jakim stanie :chytry:

kurde sam bym sobie wymienił jak coś :mysli: