Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AKE] Jak z 2.5 tdi zrobic pod 300km?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam takie pytanko czy ktos z was juz zmienial u siebie wtryskiwacze od jakiegos magika ze szwecji chyba(robi podono je sam pod ten silnik) i mozna na nich przy zwiekszeniu turbo zmienic moc nawet i do 300km. moze ktos sie wypowiedziec na ten temat czy warto? koszt tak jak liczylem okolo 5000-6000zł jak wplywa to na silnik? jak wzrasta spalanie? jak autko sie po tym zachowuje?

Opublikowano

wpływa to źle na silnik

Opublikowano

dosyc ogólne stwierdzenie wiadomo ze raczej taki przyrost mocy nie bedzie obojetny ale wolal bym zeby ktos konkretniej (najlepiej ktos kto cos takiego zrobil) sie wypowiedzial jak sie jego autko po tym sprawuje

Opublikowano

jest az tyle projektów 2,5 ze nawet nie ma co wstawić, jedyny jaki znam to na youtube A4 2,5 261km :gwizdanie: ale opis co tam jest zrobione niestety nie istnieje, napisał tylko ze turbo od 3,0 i seryjna pompa :gwizdanie:

na forum poza programem nikt chyba nie działał więcej :gwizdanie:

Opublikowano

hmm wiem ze sa osoby które maja pod 300 koni i wiem ze z samego turbo nic sie nei wyciagnie chocby nie wiem jakie bylo duze na tych wtryskiwaczach max to 204km zeby zdobyc cos wiecej trzeba wymienic wtryski na tym turbo po wymienie wtrysków mozna osiagnac z tego co pamietam okolo 220km przy wlozeniu turbo np z 3 litrowego mercedesa spritera mozna zrobic okolo 280km ale wlasnie niekogo nie znam osobiscie zeby ise dowiedziec jak potem sie autko sprawuje :confused4:

Opublikowano

A skad wiesz widziałeś projekt jeżdziłeś że tak twierdzisz że sie da :gwizdanie:

http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=77755

Jak by było tak jak mówisz to by google kipiało od takich informacji, że ktos ma tyle i tyle :gwizdanie:

Opublikowano

wystarczy zadzwonic do rogala i sie dowiesz ze da sie w koncu to od niego mam te wszystkie informacje a tego co wiem to malo kto wie wogóle o tym kolesiu z zagranicy co robi te wtryskiwacze

Opublikowano

wystarczy zadzwonic do rogala i sie dowiesz ze da sie w koncu to od niego mam te wszystkie informacje a tego co wiem to malo kto wie wogóle o tym kolesiu z zagranicy co robi te wtryskiwacze

o wtryskach rogal już pisał że bedą dostępne, ale póki co jak widzisz nie ma wykresów które dały te 300km :wink4:

A 2,5 kręcą sie dobrze ale w wersji 140ps :wink4:

Opublikowano

narazie przychodzia mu jakies slabsze wtryski do 220km koszt okolo 1000-1500zł tych mocniejszych narazie nie zamawial koszt okolo 2500zł mam dostac info gdy bedzie wiadomo kiedy bedzie je zamawiac

Opublikowano

Ten projekt co Kowi87 dał link to 2.5 TDI ale nie V6 tylko wspomniane wcześniej 140 konne R5. Pancerny silnik ale nie wiedziałem, że aż taki ma potencjał.

Opublikowano

Ten projekt co Kowi87 dał link to 2.5 TDI ale nie V6 tylko wspomniane wcześniej 140 konne R5. Pancerny silnik ale nie wiedziałem, że aż taki ma potencjał.

i prawdopodobnie te wszystkie mity o mocnych 2,5 pochodzą własnie z tego silnika :wink4: