HaVoK Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Witam, Mam pytanie odnośnie malowania dokładek do zderzaków i progów. Planuje pomalować je w kolor nadwozia i o ile te dokładki zderzaków to w miare prosta sprawa będzie to zastanawiam się jak pomalować progi. Chodzi mi o to jak to zgrać żeby ładnie wyglądało. Czy malować całość, łącznie z tą częścią co znajduje się wewnątrz (pod drzwiami), czy robić odcięcie, żeby pod drzwiami zostało na czarno a na zewnątrz w kolor. Jeżeli ktoś ma dostępne jakieś fotki jak to mniej więcej wygląda to może sam zadecyduje pozdro!
mcm Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 [br]Dopisany: 19 Styczeń 2011, 11:08_________________________________________________wewnątrz zostaje czarne, nie maluj tego bo będzie kicha
Kowi87 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zrób odcięcie Jak malujesz też listwy gumowe to bedziesz musiał użyć jakiegoś utwardzacza :gwizdanie:
HaVoK Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2011 Dzieki za szybką odpowiedź. Ja mam wersję przed FL'em i u mnie sprawa wygląda następująco Uploaded with ImageShack.us Sorry za jakość ale nie mogłem znaleźć lepszego zdjęcia z progiem I teraz mam robić odcięcie gdzieś mniej więcej w miejscu gdzie ta gumowa listewka z drzwi łaczy się z progiem przy zamykaniu drzwi? Czy może malować do połowy? Chodzi mi o to że nie ma u mnie żadnej listewki od środka na progu i nie wiem jak zrobić to żeby było ładnie. Wiadomo że jak jest listewka to malowanie dochodzi do listewki i wygląda jak fabrycznie.
Kowi87 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 U mnie to tak wygląda, mysle ze Ci pomoże ta fotka
HaVoK Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2011 O właśnie! Super! Dzięki kolego
slaviozo Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zrób odcięcie Jak malujesz też listwy gumowe to bedziesz musiał użyć jakiegoś utwardzacza :gwizdanie: malowales sam ?
Kowi87 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zrób odcięcie Jak malujesz też listwy gumowe to bedziesz musiał użyć jakiegoś utwardzacza :gwizdanie: malowales sam ? nie znajomy mi to ogarnął
Pucek Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Kowi, nieźle to wykombinowałeś, ja akurat się zastanawiam czy malować cały czy tylko połowę, tylko że przymierzam się do wywalenia tych listew, więc chyba mi nie pozostanie nic innego jak malowanie całego progu
Kowi87 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Kowi, nieźle to wykombinowałeś, ja akurat się zastanawiam czy malować cały czy tylko połowę, tylko że przymierzam się do wywalenia tych listew, więc chyba mi nie pozostanie nic innego jak malowanie całego progu no wtedy to całe malujesz, listwe AUDI zaklejasz
Pucek Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Kowi, nieźle to wykombinowałeś, ja akurat się zastanawiam czy malować cały czy tylko połowę, tylko że przymierzam się do wywalenia tych listew, więc chyba mi nie pozostanie nic innego jak malowanie całego progu no wtedy to całe malujesz, listwe AUDI zaklejasz dokładnie tak to widzę, ale sprawa jest jeszcze do przemyślenia
Adrian_73 Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 Co do zderzak to preferuje zrobić je w jedna całość lepszy efekt końcowy ale to według gustu. co do progów to jak zostają listwy na drzwiach to wystarczy polowe a bez list to całość. Osobiście będę robił drzwi na gładko bez list i całe progi w kolor. Na progi polecam dać więcej warstw klaru.
Inkognito Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 odświeżam temat... jestem w trakcie malowania ady. dokładki zderzaków idą w kolor i teraz myśle by proki liznąć w ten sposób tzn do miejsca pokazanego na foto. co o tym myślicie??
Kowi87 Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 odświeżam temat... jestem w trakcie malowania ady. dokładki zderzaków idą w kolor i teraz myśle by proki liznąć w ten sposób tzn do miejsca pokazanego na foto. co o tym myślicie?? będzie dobrze
Inkognito Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 he he no to jutro zbieram sie do pracy
Adrian_73 Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 Będzie to dobrze wyglądało ale proponowałbym całe to pomalować i będzie fajne jednolicie to wyglądać
HaVoK Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Opublikowano 22 Lutego 2011 Będzie to dobrze wyglądało ale proponowałbym całe to pomalować i będzie fajne jednolicie to wyglądać Z tego co JA zrozumiałem to całe maluje... :gwizdanie PS: zresztą pisał że będzie 16 Lutego malował, trochę późno na porady
Rekomendowane odpowiedzi