Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] podświetlenie uchwytu na kubek i szufladki na monety B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo nie wszystkie pokrętła mają taki kabelek:

111607113517.jpg

Opublikowano

no dobra wiec jak w końcu z tym podswietleniem kubka i schowka na monety ? W kazdej B6 jest podświetlone ?

Opublikowano
  • Autor

u mnie pokretła regulacji nawiewów świecą. wiec albo w ferworze instalacji nawi nie podlaczylem kabelkow albo zaslepiony kontemplowaniem jazdy nie pamietam ze te ikonki byly ciemne. hehe. autkiem sie ciesze od kilku miesiecy i jeszcze widac, nie ochlonalem.

kurcze poszedłbym już wyszarpac uchwyt i szufladke ale w poznaniu mroz i jakas mgielka a to nie nastraja do dłubania. może po południu się rozdmucha.

acha alvaro czy mozna prosic o odblokowanie tematu rns-e od a do z. chcialem ostrzec montujacych przed pulapka, ktora mnie dopadla. wylaczona nawi moze rozladowywac akumulator.

Opublikowano

obaczcie tutaj jest środkowa z wejściem na wtyczke zasilającą...też pytanie czy każda ma taką wtyczke??

srodek.jpg

Opublikowano
  • Autor

wg schematu powinny swiecic w kazdej. nie wiadomo tylko czy producent bierze pod uwage swoje schematy :D.

może montują losowo, temu zamontujemy podswietlone kolka temu schowek a temu podlokietnik ;).

jezeli tak by bylo dobrze ze takie losowania nie dotycza np wyposazenia silnika. :D.

Opublikowano

podswietlenie ikonek powinno działac w kazdym modelu. nie zależy od wyposażenia.

jestes pewien że tak jest i powinno działac w kazdym B6 ?

Opublikowano
  • Autor

mowie to tylko na podstawie schematu. na schemacie opcje wyposazenia dodatkowego sa zaznaczone gwiazdkami. a te diody i instalacja do nich nie. czyli wnioskuje ze byc powinny.

Opublikowano

podswietlenie ikonek powinno działac w kazdym modelu. nie zależy od wyposażenia.

no własnie powtórzę, mi się zawsze wydawało, że tak... jedyni paket-licht obejmował te pokrętła od nawiewów..

Patrzę w ETKĘ i są dwa przyciski ESP, jeden kiedy mamy parktronik, a drugi z roletami w bocznych-tylnich szybach (WTF ??)

Ale ten sam numer VAG !!

8E1927134A5PR

Więc przycyski są te same, do tego jest jedna wiązka : 4B0972623

I nie ma innej ! W wyposażeniu licht-paket mam oznaczony jako QQ1, a nie ma tego podanego dla wiązki (ostatnia kolumna, model). Więc tak jakby wiązka była u wszystkich...

Czego więc brakuje tym co nie świeci ?

cuber, sprawdź czy masz QQ1 czy QQ0 (to jest brak licht-paket)

Opublikowano
  • Autor

tak z ciekawości zerknałem w katalog co wchodzi w zakres:

Pakiet oświetlenia wewnętrznego

obejmuje oświetlenie konsoli

środkowej, klamek, dysz nawiewu

powietrza i popielniczki w części tylnej,

podświetlane lusterka do makijażu

w osłonach przeciwsłonecznych,

oświetlenie przestrzeni wokół nóg

i progów w drzwiach, światła

odblaskowe w drzwiach oraz 2 lampki

do czytania w tylnej części podsufitki

czyli wynika że jednak nie w każdej byc powinno więc schemat jest nieprecyzyjny jednak dlaczego mam lampki do czytania z tyłu, podswietlana popielniczki, dysze nawiewu, klamek, sa czesciowe pakiety?

Opublikowano

no właśnie, co to jest to oświetlenie.... to cała rozmowa powyżej :)

kolega z forum, który nie ma pakietu licht (kod QQ0) potwierdził mi właśnie, że ma lampki z tyłu również (dzieciarnia mu się tym bawi :D )

[br]Dopisany: 16 Listopad 2007, 12:58 _________________________________________________a sorry, to powyżej co podałem, to oprawki a nie wiązka

Opublikowano
Adaś ale ty masz pakiet oświetlenie przecież

Może? Ale nie spotkałem B5 po lifcie która by tego nie miała. jestem ciekaw jak z tego wybrniecie w B6.

Opublikowano

poziek

obaczcie tutaj jest środkowa z wejściem na wtyczke zasilającą...też pytanie czy każda ma taką wtyczke??

nie nie wszyscy mają ale trafiają się tacy co nie mają tego pakietu a mają takie kratki (już z gotowymi wtyczkami...)

Przemas a ja nie mam ani QQ0 ani QQ1 więc WTF ? :D

adadur

Może? Ale nie spotkałem B5 po lifcie która by tego nie miała. jestem ciekaw jak z tego wybrniecie w B6.

ja już kupiłem kratki i jak tylko przyjdą zaraz je montuję, szukam jeszcze lampki podsufitkowej z tymi diodami i na tym mój pakiet oświetlenie się zakończy :wink4: będzie to nowy kod QQ0,4 ewentualnie QQ0,45 :polew:

Opublikowano

Ja również nie mam podświetlanej szufladki oraz kubka a pakiet dodatkowego oświetlenia chyba jest gdyż pokrętła nawiewów oraz tylna podsufitka świecą ;) Dziwna sprawa trochę... Nie zauważyłem jeszcze podświetlanych lusterek w osłonach przeciwsłonecznych.. :mysli:

tak z ciekawości zerknałem w katalog co wchodzi w zakres:

Pakiet oświetlenia wewnętrznego

środkowej, klamek, dysz nawiewu

powietrza i popielniczki w części tylnej,

podświetlane lusterka do makijażu

w osłonach przeciwsłonecznych,

oświetlenie przestrzeni wokół nóg

i progów w drzwiach, światła

odblaskowe w drzwiach oraz 2 lampki

do czytania w tylnej części podsufitki

Może ten pakiet jest do B7 bo u mnie tylko niektóre elementy występują :mysli: :mysli:

Opublikowano
  • Autor

no nawet gdyby to było z b7 i b6 mialo uboższy pakiet to i tak mam podswietlenie nawiewow, lampki z tylu a kubka i monet nie. wiec i tak nie pasuje.

Opublikowano

no ja jak zakładałem navi to też kostki idą tylko do ESP i Awaryjnych...

Opublikowano
  • Autor

jeszcze do kolegi abadur z b5... wiesz dla mnie to nie jest dziwne ze modele z konca produkcji sa w rozny sposob uatrakcyjniane. m.in w dodatkowe swiatelka. trzeba jakos przekonac nabywce ze kupowany przez niego pojazd jest lepszy, dostaje prezenty niby za darmo dobrze wkalkulowane wczesniej. nawet uwaznie sledzac chociazby reklamy TV to widac jak z roku na rok dokladane sa rozne bonusy w cenie modeli podstawowych. im blizej konca produkcji tym ciekawsze wyposazenia sie trafiaja. nie swiadczy to o wyzszosci b5 na b6 ani odwrotnie. tak czy inaczej nie jest to temat tego wątku.[br]Dopisany: 16 Listopad 2007, 14:10 _________________________________________________wiec przepraszam za dygrsje :). troche jestem zniecierpliwiony, mialabyc przyjemna instalcja nawigacji a tu nowe wyzwania :D.w sumie nie byloby problemu gdyby nie zima...

Opublikowano

Musashi

w sumie nie byloby problemu gdyby nie zima...

nie było by problemu jakbyś pamiętał czy Ci wcześniej świeciły czy nie... :polew:

Opublikowano

cuber link=topic=20135.msg234681#msg234681 date=1195211138]

no własnie powtórzę, mi się zawsze wydawało, że tak... jedyni paket-licht obejmował te pokrętła od nawiewów..

Patrzę w ETKĘ i są dwa przyciski ESP, jeden kiedy mamy parktronik, a drugi z roletami w bocznych-tylnich szybach (WTF ??)

Ale ten sam numer VAG !!

8E1927134A5PR

Więc przycyski są te same, do tego jest jedna wiązka : 4B0972623

I nie ma innej ! W wyposażeniu licht-paket mam oznaczony jako QQ1, a nie ma tego podanego dla wiązki (ostatnia kolumna, model). Więc tak jakby wiązka była u wszystkich...

Czego więc brakuje tym co nie świeci ?

cuber, sprawdź czy masz QQ1 czy QQ0 (to jest brak licht-paket)

Pre nie mam w wlepce zadnego z powyższych oznaczeń.... :gwizdanie:

a mozesz sprawdzic czy "kubek" w wersji pakiet light jest taki sam jak w zywkłej ? czy tam jest jakaś instalacja itd

Opublikowano

cuber

Pre nie mam w wlepce zadnego z powyższych oznaczeń.... gwizdanie

czyli tak jak ja... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

e no alvaro byłby problem bo i tak chciałbym żeby się swieciło :D

sprawdziłem wolnych wiazek nie ma.... czyli nie swieciło...