Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] BRD FMIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ale myślę ,ze 4600 na 5 to właśnie okolice 230.

czyli tyle co moj... tez 230 wypociłem i to byl jego max... w 4 osoby :decayed:

obroty sie koncza a mysle ze jakby byla skrzynia 6 to poleciałby wiecej[br]Dopisany: 30 Styczeń 2011, 14:04_________________________________________________Znalazłem ze Avant wazy 1450 KG

a Sedan 1395

w dowodzie mam 1500 KG w sedanie

Opublikowano
  • Autor

Trzeby by na wagę wjechać , dość spora różnica 55 kg??? Co do maksa ,to naprawde dluga skrzynia i max bylby o wiele wyzszy.Hej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ładny wynik ciekawe czy bardzo dymi :mysli::decayed:

Opublikowano

na lato będzie dymił :decayed: mój przydymia przy bucie :polew:

Opublikowano

Znalazłem ze Avant wazy 1450 KG

a Sedan 1395

w dowodzie mam 1500 KG w sedanie

tyle to B5 waży :wink4:

Opublikowano

tez tak mysle... jutro zwaze bo jade po wegiel :gwizdanie:

Opublikowano

tez tak mysle... jutro zwaze bo jade po wegiel :gwizdanie:

mój wazy 1450 z tego co pamietam (jak złom handlowałem na program :kox: ) to takie B6 nabank 1500 z hakiem

Opublikowano
to takie B6 nabank 1500 z hakiem

hak zdemontowałem :kox: haha

A tak serio to mysle ze 1500 + z 40 KG audio u mnie wazy... nie mam zapasu chociaz

Opublikowano

B5 w sedanie wazy 1340kg osobiscie sprawdzalem :naughty: przynajmniej moja na 18

Opublikowano

Co do maksa ,to naprawde dluga skrzynia i max bylby o wiele wyzszy.Hej.

Ja wkładam długą skrzynie 6 biegów o oznaczeniu HCK. Myśle że wtedy 250km/h pojedzie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Co do maksa ,to naprawde dluga skrzynia i max bylby o wiele wyzszy.Hej.

Ja wkładam długą skrzynie 6 biegów o oznaczeniu HCK. Myśle że wtedy 250km/h pojedzie :wink4:

Od jakiego modelu to jest skrzynia ?? Jakie ma rpm np. przy 180 km/h ?? Co ze sprzęgłem ?? Masz AWX ,a to oznacza tarcze 228 mm . Jakie mniej wiecej koszta ?? Co do maksa moze zamknie szafe. Hej.

Opublikowano

na allegro sa 2 takie skrzynie i ona jest z 2.0 tdi Jarol napisz cos wiecej co ze sprzeglem i dwumasem

Opublikowano

Skrzynia jest z 2,0 BRD. Prędkość przy 3 tys obr to 175km/h na 6 biegu. więc przy 4 tyś obr będzie ponad 230km/h :)

Co do sprzęgła to wkładam też kompletne sprzęgło z dwumasem z BRD. Jest dużo mocniejsze.

Co do kosztów to nie są małe bo trzeba kupić: skrzynie, sprzęgło, dwuma, rozrusznik, wybierak, podpore z łapą i poduszką i jeszcze kilka drobnych rzeczy.

Ja już wszystko mam skompletowane i myśle że do miesiąca uda mi zamontować skrzynie.

Opublikowano

napisz orientacyjne koszta pewnie same czesci ponad 3 tys zl

Opublikowano

napisz orientacyjne koszta pewnie same czesci ponad 3 tys zl

Zależy jak kupisz, ja na części wydałem około 2,5 tyś zł. Większość kupiłem w dość dobrej cenie i po bardzo małym przebiegu od Alvaro.

Za wymiane myśle że się zmieszcze w 500-600zł więc w sumie ponad 3tyś wyjdzie.

W moim aucie i tak musiał bym zmieniać w niedługim czasie sprzęgło z dwumasem, więc warto było troszke dołożyć i mieć o wiele dłuższą skrzynie 6 biegową i mocne sprzęgło.

Niestety dwumas z AWX na dłuższą mete nie wytrzymuje takiego momentu obrotowego :thumbdown:

Opublikowano

a jakie sa bezpieczne granice dla sprzegla i dwumasa z awx? w sumie racja jak cos padnie to wtedy dokupic skrzynie a dwumasa i sprzeglo kupic od 2.0 brd :good: zawsze mozna sprzedac stara skrzynie i czesc kasy odzyskac. ja u siebie boje sie modzic wiecej bo nie chce wymieniac dwumasa co rok bo jest za duzno Nm

Opublikowano

Skrzynia jest z 2,0 BRD. Prędkość przy 3 tys obr to 175km/h na 6 biegu. więc przy 4 tyś obr będzie ponad 230km/h :)

ciekawe... czyli ostatni bieg ma dluzszy niz 2.5TDI ?

Opublikowano

ciekawe... czyli ostatni bieg ma dluzszy niz 2.5TDI ?

Tu masz przełożenia skrzyni biegów wystarczy policzyć prędkość na poszczególnych biegach.

b3ee79a85deb0f68m.jpg[br]Dopisany: 14 Luty 2011, 09:30_________________________________________________Na skrzyni HCK na 6 biegu przy 4 tyś obrotów i oponie 235/40R18 - prędkość po przeliczeniu będzie 225.6 km/h

Na skrzyni ENU czyli z 2,5 TDI - będzie 223.7 km/h

Wiadomo że licznik podaje troszke więcej więc licznikowe będzie to pewnie koło 230-235km/h

Jak co to tu jest strona do przeliczenia prędkości:

http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html

Opublikowano
:hi: Witam ,kto w mazowieckim robi takie ładne rurki (jak u kolegi na fotkach) i fmic i za ile jeśli wiecie?
Opublikowano

:hi: Witam ,kto w mazowieckim robi takie ładne rurki (jak u kolegi na fotkach) i fmic i za ile jeśli wiecie?

Poszło P.W.

Sory za OT :hi: