kempas Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Witajcie, mam starego ducato, autko ma swoje lata, a wiadomo ruda wchodzi w fiata ale jak i każde inne auto z 92 roku. Rdza ukazała się również na nr nadwozia (one w ducato są prze siedzeniu kierowcy, tuż pod drzwiami) numery są już nieczytelne. Pan w S.K.P. powiedział że mam udać się do rzeczoznawcy aby ocenił ten fakt, potem na chyba na badania - wynik ujemny i potem do Wydziału komunikacji o nadanie nowych nr nadwozia. Czy nie można prościej ? samemu gdzie indziej je nabić ? pozdr
szymongt Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Możesz kupić zawsze drugiego fiata takiego samemu i przebić numery :gwizdanie: Ale mało to legalne, i raczej mało opłacalne. Lepsze chyba to co napisałeś...
Dev Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 najpierw udaj sie do rzeczoznawcy PZM-otu zrobi opis i foty, potem pojedziesz na stację diagnostyczna z papierem od niego nabija Ci nowe numery ale niestety juz nie oryginalne do tego bedzie nowa tabliczka znamionowa
Rdzewek_RdK Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 najpierw udaj sie do rzeczoznawcy PZM-otu zrobi opis i foty, potem pojedziesz na stację diagnostyczna z papierem od niego nabija Ci nowe numery ale niestety juz nie oryginalne do tego bedzie nowa tabliczka znamionowa Tak jak piszę Dev miałem tak na moim ukochanym Fiacie Uno rdza tak wpier%@$ nadkole :naughty: ze kawałki blachy z numerami nadwozia przyklejałem jakąś farbą, ale żeby sprzedać to i tak musiałem zrobić tak jak wyżej piszą. Rzeczoznawca, potem do stacji diagnostycznej a potem do urzędu.
kempas Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2011 a jak samemu nabije to co ? w jakim miejscu najlepiej ? pozdr
szogun0 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Jak samemu nabijesz i przy sprzedaży auta lub kontroli wyjdzie to na jaw, to będziesz miał prokuratora i sprawę karną na karku.
Dev Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 jak ma taka samą trzcionke to raczej nie bedzie problemu ale miejsce juz bedzie inne a to bedzie duzy problem z pozniejszym zarejestrowaniem auta lub z przegladem
Rekomendowane odpowiedzi