Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wybór CB radia :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy znajdę gdzieś zewnętrzny głośnik z potencjometrem :eusathink: CB mam w schowku i czasami trzeba przyciszyć jak mobilki się rozgadają :yeah: Czy trzeba samemu kombinować :wallbash:

Opublikowano

tak, ale są słabej jakości

Opublikowano
tak, ale są słabej jakości

a nic lepszego nie kupię? samemu przerabiać?

Opublikowano

ja mam od 3 lat Uniden PRO520XL do tego antena ML145 i smiało moge polecic taki zestaw. Ale mam pytanko jak juz mamy tutaj kolege znającego sie na rzeczy.Czy istnieje już jakies lekarstwo,żeby zasilacz z gps nie zakłócał tak strasznie radia CB?? :decayed:

Opublikowano

nie wiem, czy to ja, ale za takiego się nie uważam :)

To gówniane impulsowe przetwornice, jest lekarswo, dobra nowa ładowarka.

Myślę o produkcji takich rzeczy, nie są tanie (ok. 80zł), ale mam u siebie i jest błoga cisza

To musi być zrobione w małej plastikowej puszce z jednej strony wychodzi kabel do np. gniazda zapalniczki z drugiej do nawi

ale nic nie zakłóca

Opublikowano

tak wtrące się nie na temat z przetwornicami od zestawu HID, czy jest lekarstwo na zakłucenia radia i delikatne CB, czy trzeba wymienić na lepsze. I jakie cyfrowe (słyszałem o jakiś "slim"), żeby nie kupić następnego bubla. Żeby nie zaśmiecać forum możesz odpisać na PW

Opublikowano
Czy istnieje już jakies lekarstwo,żeby zasilacz z gps nie zakłócał tak strasznie radia CB??

Ja zrobiłem na stabilizatorze 7805 + radiator i wentylatorek, nawigacja zasilana na 5V

Cisza jak na baterii

Opublikowano

można zrobić bez wentylatorka, zależy jaki układ

Opublikowano
tak wtrące się nie na temat z przetwornicami od zestawu HID, czy jest lekarstwo na zakłucenia radia i delikatne CB, czy trzeba wymienić na lepsze. I jakie cyfrowe (słyszałem o jakiś "slim"), żeby nie kupić następnego bubla. Żeby nie zaśmiecać forum możesz odpisać na PW
Czy istnieje już jakies lekarstwo,żeby zasilacz z gps nie zakłócał tak strasznie radia CB??

Ja zrobiłem na stabilizatorze 7805 + radiator i wentylatorek, nawigacja zasilana na 5V

Cisza jak na baterii

czyli sie da szkoda tylko,że nikt nie wpadł na pomysł,żeby było to już dawno w handlu bo temat stary jak swiat :decayed:

Opublikowano

ale tu mowa wyłącznie o przetwornicy która jest w ładowarce nawi, a nie HID-ach

Opublikowano

laguna a mikrofon jaki byś polecił do herberta z echem tylko nie astatic bo to nie mój pułap cenowy :decayed:

Opublikowano

Przede wszystkim nie kupuj na Allegro, jak coś się stanie to musisz wysyłać - problemy często z gwarancją itd.

Tracisz na kosztach wysyłki, lepiej dołożyć kilka złotych i kupić na miejscu w normanym sklepie!!!

Mam nadzieję, że masz w swoich okolicach dobry sklep.

no z tych co podałeś oczywiście najlepiej chodzi Harry 3, ale np. jeżeli nie zależy Ci na przełączniku kan. w mikkrofonie, FM i filtrze NB - kup Johnny III ASC, ale zwracaj uwagę czy to wrsja z ASC, bo występują bez!!!

Legenda III nie miałem jeszcze czasu dokładnie przetestować - ale podstawowa wada - brak RF-gain

Alaska - bardzo OK antena - dbaj o cewkę!

Opublikowano

dzieki szukam Johny 3 z asc.

Opublikowano
laguna a mikrofon jaki byś polecił do herberta z echem tylko nie astatic bo to nie mój pułap cenowy :decayed:

Przede wszystkim do której wersji Herberta 1 czy 2?

Hmm, najlepsze - Sadelta, ale trudne do dostania, bo nie produkowane od 15 lat

Koniecznie z Echem? Bo jak nie Wilson Trucker - 170zł - ale tylko ze złotą siatką.

Bo cała reszta chodzi bardzo podobnie!

Przede wszystkim podjedź do dobrego sklepu i przetestuj - czy nie będzie się sprzęgał - częste zjawisko przy magnetycznych antenach - i to nie wina mikrofonu lecz błędy instalacji antenowej :)

---------- Post added at 23:57 ---------- Previous post was at 23:55 ----------

dzieki szukam Johny 3 z asc.

jeżeli nie zależy Ci na cenie zwróć uwagę - czy jest z Polskiej dystrybucji - na kartonie biała naklejka President Electronics Poland i druk gwarancji polskojęzyczny z hologramem - wtedy 5 lat gwarancji

Pozostałe są tańsze , ale gwarancja krótsza - ale nie wiem czy to istotne

Opublikowano

Jasne dzieki :decayed:

Opublikowano

no to akurat na 100% nie jest z polskiej dystrybucji :)

chociaż President Polska to też tragedia - to co zamieścili rok temu w warunkach gwarancji - tragizm.

Oczywiście do wygrania w każdym sądzie.

Sprawdzałem to u rzecznika praw konsumenta.

Przeczytajcie jak coś &7 :)

Opublikowano
no to akurat na 100% nie jest z polskiej dystrybucji :)

chociaż President Polska to też tragedia - to co zamieścili rok temu w warunkach gwarancji - tragizm.

Oczywiście do wygrania w każdym sądzie.

Sprawdzałem to u rzecznika praw konsumenta.

Przeczytajcie jak coś &7 :)

inny temat... Kupiłem tarcze hamulcowe TRW oczywiście na gwarancji. Po miesiącu się wykrzywiły. Gwarancja jest... czas realizacji (rozpatrytwania) 2 tygodnie. 2 tygodnie bez samochodu - nie możliwe. Może kupno nowych ok, ale kasy nie oddadzą tylko dadzą drugie tarcze. Po co mi dwa komplety, ale oczywiście gwarancja jest :facepalm: tak to tylko w Polsce. Sorry, ale 500zł na drodze nie leży

Opublikowano

Przede wszystkim do której wersji Herberta 1 czy 2?

Hmm, najlepsze - Sadelta, ale trudne do dostania, bo nie produkowane od 15 lat

Koniecznie z Echem? Bo jak nie Wilson Trucker - 170zł - ale tylko ze złotą siatką.

Bo cała reszta chodzi bardzo podobnie!

Przede wszystkim podjedź do dobrego sklepu i przetestuj - czy nie będzie się sprzęgał - częste zjawisko przy magnetycznych antenach - i to nie wina mikrofonu lecz błędy instalacji antenowej :)

radio herbert II bez asc ,a instalacja antenowa jest zrobiona na stałe z uchwytem :wink: . Co do echa to bym chciał :decayed:. Jak coś to na pw daj jakieś propozycje z twojego sklepu :naughty: