Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wybór CB radia :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeniu

zmieniarką na DVD decayed

nie bardzo bo zmieniarki są tańsze od DVD :polew: :polew:

Opublikowano

Rajmondo spróbuj podłaczyc jeszcze inna antene,nie napisałeś jaka masz teraz (lub ja nie doczytałem :wink4:),spróbuj podłaczyc radio bezpośrednio pod aku,naprawde zadko sie zdarza żeby HarryII tak przenosił zakłócenia.No chyba ze Ty wymagasz ciszy idealnej,ostatnio był klient który niemal wymagał coby dzwięk z CB był czystszy niz z CD :wallbash: ,minimalnie było słychac jakieś zakłócenia z elektryki ale na to juz nie ma rady,a podłanczane były różne radia od najtańszych po najdrozsze :wink4: wqybór padł na Presidenta Taylora III :th:

Teraz mam Lemm 1200 na klapie bagażnika. Z podłączeniem bezpośrednio do akumulatora to chyba dobry pomysł ...

Nie mam zbyt dużych wymagań co do szumów. Na początku lat '90 miałem stację bazową - to dopiero były szumy :naughty: Mówimy tu o zakłóceniach wywołanych przez samochód. Najgorsze jest to, że nie mogę ustalić przyczyny zakłóceń - czasem są większe, czasem mniejsze. Samo przekręcenie kluczyka w stacyjce bez zapalania silnika wywołuje zakłócenia. Coś jakby połączenie wiertarki z szumami. Mam wrażenie, że obroty silnika mają wpływ na zakłócenia. Brat ma taki sam samochód z tym, że ma w nim silnik 1.6 i jest dwa lata młodsze - identyczny sprzet, radio, antena, uchwyt i nie ma tych zakłóceń. Może czas pomyśleć o wymianie szczotek a alternatorze (ktoś wie jaki to koszt?) lub przewodów WN?

Rajmondo nie no jak Ci nie pasuje H II to możemy się zamienić :polew: ja mam takie radio i dla mnie jest za trudne w obsłudze hyhy :

Midland Alan 48 Plus Multi

Kiedyś miałem RCI-2950 ... kup sobie takie, a na pewno nie będzie zbyt trudne w obsłudze :tongue4:

Opublikowano

Może czas pomyśleć o wymianie szczotek a alternatorze (ktoś wie jaki to koszt?) lub przewodów WN?

Idziesz w dobrym kierunku,kończace sie szczotki równiez moga byc przyczyna zakłóceń.

A moze masz LPG w aucie? Sekwencje równiez potrafia nieźle "grać" :kwasny:

Opublikowano

Idziesz w dobrym kierunku,kończace sie szczotki równiez moga byc przyczyna zakłóceń.

A moze masz LPG w aucie? Sekwencje równiez potrafia nieźle "grać" :kwasny:

Nie mam instalacji gazowej, leje benzynkę :)

Co dziwne, w samochodzie brata o którym wspominałem jest instalacja STAG300 (mam nadzieje, ze nie przekręciłem nazwy), a Harry II czysto pracuje.

Jeśli ktoś wie o jakich kwotach mówimy jeśli chodzi o wymianę szczotek w alternatorze, to proszę o info. Na forum nie znalazłem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zdecydowanie polecam unidena 520xl jest naprawde oki ,ale to kwestia gustu,gabarytu,wyglądu,oraz ceny.

Ja sam śmigam na 520 xl i jestem zadowolony :th:,pasuje w półce bod kierą w B6 jak ulał.

Opublikowano

Tylko, że to radyjko nie jest dopuszczone do użytkowania w PL

Opublikowano

Nikt tego nie sprawdza...narazie :tongue4:

Opublikowano

Nikt tego nie sprawdza...narazie :tongue4:

tak? to zobacz co napisał Rajmondo parę postów niżej cyt;

"Dziś pierwszy raz w życiu miałem kontrolę legalności CB radia:) Dwóch niebieskich i jakiś gość w garniaku. Wyprzedzili mnie i nakazali zjechać na pobocze. Niebieski podszedł i na widok radia stwierdził "znów mamy takie samo". Gość w garniaku podszedł i stwierdził, że "prawie takie samo, tylko że legalne". Dziwna sytuacja. Mam Harry II Classic."

więc chyba zaczynają sprawdzać :kwasny:

Opublikowano

Osz kurfa,zaczeło sie :kwasny: ciekawe jakie konsekwencje czekaja na posiadacza takiego radia,konfiskata i co dalej :mysli:

Opublikowano

"Dziś pierwszy raz w życiu miałem kontrolę legalności CB radia:) Dwóch niebieskich i jakiś gość w garniaku. Wyprzedzili mnie i nakazali zjechać na pobocze. Niebieski podszedł i na widok radia stwierdził "znów mamy takie samo". Gość w garniaku podszedł i stwierdził, że "prawie takie samo, tylko że legalne". Dziwna sytuacja. Mam Harry II Classic."

więc chyba zaczynają sprawdzać :kwasny:

Może sprawdzają czy nie kradzione, a nie koniecznie legalność.

Moje radio ma 20 lat i przecież nie mam na nie żadnych papierów - dawno gdzieś je posiałem.

Kupowałem je 15 lat temu i gdyby nawet mnie na tortury wzięli to sobie nie przypomnę od kogo i gdzie są na nie papiery, a tych zwyczajnie nie ma, bo po co trzymać je tyle lat.

Opublikowano

Nie wiem, ale wtedy raczej sprawdziliby numery seryjne. W sumie, to nie chcieli żadnych papierów jeśli chodzi o radio. Gość w garniaku spojrzał i na tym się zakończyło nie licząc sprawdzenia prawa jazdy i ubezpieczenia.

Opublikowano

Nie wiem, ale wtedy raczej sprawdziliby numery seryjne. W sumie, to nie chcieli żadnych papierów jeśli chodzi o radio. Gość w garniaku spojrzał i na tym się zakończyło nie licząc sprawdzenia prawa jazdy i ubezpieczenia.

Seryjnych też by nie sprawdzili, bo wątpię z czym mieliby je niby porównać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jezeli radio jest legalne to ma naklejke lub wybita litere E i to znaczy ze ma a presidenty z reguly ja maja.

a tak apropo to na allegro pojawily sie unideny i jest napisane ze z homologacja???

Opublikowano

mam pytanie planuje kupić radyjko CB i zastanawiam sie czy mieści sie ono w ten schowek pod kierownicą w a4? z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam[br]Dopisany: 21 Maj 2008, 14:41 _________________________________________________sorry nie dodałem jakie :) Uniden 520 XL

Opublikowano

Witam Panowie w takim razie zdecyduje sie na taki zestawik http://www.allegro.pl/item365236536_cb_uniden_pro_520_xl_520xl_hustler_zapalniczka.html

do mojej aczwóreczki, oczywiście radyjko chce chce wrzucić do półeczki pod kierownicą, i zastanawiam sie czy spokojnie wystarczy 4,5 metra przewodu antenowego żeby go ladnie wyprowadzić na dach i którędy puścić kabelek

Opublikowano

Powinno wystarczyć ale zawsze można przedłużyć - wbrew temu co mówią niektórzy nie ma to aż tak wielkiego wpływu na jakość. Gdzie będziesz montował antenę na środku dachu czy na końcu?. Kabel najlepiej prowadzić nad drzwiami i później puścić wzdłuż słupka pod deskę. :)

Opublikowano

radio ok tylko antena to nieciekawa

Opublikowano

kolego nie pchaj sie w hustlery bo to dziadostwo 1szje klasy... Przyinwestuj troszke kasy i kup sobie SIRIO AS MAG100. Naprawde solidna antena, co zreszta widac juz po samym jej wykonaniu. Do tego kup ssobie Uniden Pro520XL i bedziesz w pelni zadowolony. Ja na takim zestawie mam zasieg do 5-6 kilometrów, a na górkach jeszcze wiekszy ;). Jedyny minus tej anteny to troche słaby magnes. Na instrukcji pisze zeby nie przekraczac 110km/h :decayed:, ale ja ostatnio zrobilem eksperyment i przy 160km/h antena ani nie drgenala z pierwotnego polozenia. :) Warto jeszcze wspomniec ze na SIRIO mam SWR 1-3 do 1-4 a na Hustlerze tylko poczatkowo mialem takie osiagi, a zbiegiem czasu po mimo wielu styrojen przycinaniu anteny itp; swr byl w granicach 3 :disgust:

Opublikowano

a co myslicie o antenie lemm 1200 montarzowej na klape bagaznika uchwytem sf 40??? i do tego uniden 520xl??