Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wybór CB radia :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwszych testach jestem bardzo zadowolony na trasie zasieg mialem do okolo 30km w miescie nawet do 12 lapie. Polecam

Chyba przesadzasz i to grubo, takie zasiegi to na antenach 1.5m się ledwie osiąga :tongue4:

Opublikowano

Tylko pytanie po co komu taki zasieg... ja mam duzo mniej a i tak czesto zdarza sie, ze skracam radyjkiem zasieg bo wkurza mnie sluchanie co sie dzieje ladnych kilka km odemnie..

Opublikowano

...30km? :blink: hmm.....ciekawe :mysli:

Opublikowano

:hi:Moj wybór to unidem 520xl i antenka Hustrel i jestem bardzo zadowolony :th:ładny zasieg czysto ,bez szumów,tylko pamietaj zeby ktos to dobrze dostrił do twojego:audi: bo z tego co słyszałem to jest ważne :decayed::a4fan:

Opublikowano

Polecam unidena 520xl , wejdzie na pewno bo mam tam takiego

Opublikowano

okolo 30km w miescie nawet do 12 lapie.

z całym szacunkiem ale chyba za bardzo Cię teraz poniosło :naughty:

Radio dobre ale to nie jest highend segmentu CB.

Antena to raczej standardzik ... powiedzmy że ma ten +1 dB zysku ale napewno nie poleci na 30 km ...no może na pustyni tak ...

Nie ma co wierzyć w to co mówią na radiu ... jak testowałem swój zestaw gośc powiedział mi że słyszy mnie w Krakowie :D i co uwierzysz mi że mam zasieg 300 km na Johnny II + Sirio AS100 :mysli:

w kwestii pytania do wątku - każdy poleca to co ma więc ja polecam właśnie Presidenta Johnny II - to co przemiawia na jego korzyść w zestawieniu z XL'em to, to że ma ASC a tego chyba nie muszę nikomu tłumaczyć + dobrze wystrojona antena i pieknie działa.

Na moim zestawie parametry to 2-6 km miasto, i może 12-15 trasa - wszystko zależy od teren, wiadomo

pozdr.

Opublikowano

ja mam Alana 100 plus i hustlera i dla mnmie to jest wystaraczające cena tez dobra bo w wawa za 289 zl kupłem komplet

Opublikowano

Nie ma co wierzyć w to co mówią na radiu ... jak testowałem swój zestaw gośc powiedział mi że słyszy mnie w Krakowie :D i co uwierzysz mi że mam zasieg 300 km na Johnny II + Sirio AS100 :mysli:

A ja miałem jeden dzionek gdzie słyszałem stacje nadawcze z Włoch, Hiszpanii, Francji i chyba ktoś był z Niemiec.

Zrobiłem jedną łączność testową aczkolwiek z sygnałem na 3, radio 3.

I co Ty na to ???

Na moim zestawie parametry to 2-6 km miasto, i może 12-15 trasa - wszystko zależy od teren, wiadomo

Ja raz jechałem i w ciągu prawie 40 minut gadałem z gościem, który nadawał ze stacji bazowej.

Sam się w pewnym momencie zdziwił czemu tak długo mnie słyszy - ale jak powiedziałem jaki mam zestaw to już się nie dziwił.

Opublikowano

I co Ty na to ???

nie pal już więcej tego co wtedy paliłeś :>

A ja miałem jeden dzionek gdzie słyszałem stacje nadawcze z Włoch, Hiszpanii, Francji i chyba ktoś był z Niemiec.

Zrobiłem jedną łączność testową aczkolwiek z sygnałem na 3, radio 3.

I co Ty na to ???

Ja raz jechałem i w ciągu prawie 40 minut gadałem z gościem, który nadawał ze stacji bazowej.

Sam się w pewnym momencie zdziwił czemu tak długo mnie słyszy - ale jak powiedziałem jaki mam zestaw to już się nie dziwił.

bazówki mają inne wzmocnienie. W zestawach mobil - mobil takich paramatrów z takiego sprzętu jak harry i Florida na pewno nie uzyskasz :hi:

Opublikowano

nie pal już więcej tego co wtedy paliłeś :>

A wiesz co to modulacja wstęgowa, w tym przypadku jednowstęgowa i to na wstędze górnej ???

bazówki mają inne wzmocnienie. W zestawach mobil - mobil takich paramatrów z takiego sprzętu jak harry i Florida na pewno nie uzyskasz :hi:

Ale tu było bazówka-mobil :)

Opublikowano

A wiesz co to modulacja wstęgowa, w tym przypadku jednowstęgowa i to na wstędze górnej ???

niewiem ale mam wrażenie że jak dam Ci zestaw harry + Florida i pojadę 30 km dalej to mi i tak nie powiesz :>

łukasz - zbaczamy z tematu a Ty chcesz mi coś udowodnić czego nie podważam więc :th:

Ale tu było bazówka-mobil

no i w tym przypadku bazówka sieje jak należy. NIc dziwnego

Opublikowano

niewiem ale mam wrażenie że jak dam Ci zestaw harry + Florida i pojadę 30 km dalej to mi i tak nie powiesz :>

Pewnie, że na taką odległość są małe szanse na usłyszenie się.

Aczkolwiek przy mocy 20-25W mógłbyś mnie usłyszeć (takie ma radio samo w sobie).

łukasz - zbaczamy z tematu a Ty chcesz mi coś udowodnić czego nie podważam więc :th:

Nie chce nic udowadniać, tylko zwątpiłeś w łączności w Europie więc wyjaśniam - to jest tzw. modulacja jednowstęgowa SSB (USB lub LSB) i na niej robi się takie łączności - oczywiście jak jest propagacja, a na nią trafiłem przez przypadek jak stroiłem radio po zakupie anteny i udało się zrobić, małego testowego DX'a.

no i w tym przypadku bazówka sieje jak należy. NIc dziwnego

Nie sieje. Nie przesadzaj - sianie nie jest zależne tylko od anteny :tongue4:

Dobra, koniec OT.

Opublikowano

żartowałem przeca z tą Europą chłopaku :)

bardziej chodziło mi o to co wczesniej było napisane i myślałem że chcesz udowodnić że opisany zestaw H + F poleci na 30 km

zgadzam się

EOT :hi:

Opublikowano

Faktycznie troche przesadzialem :confused4:.. teraz obliczylem sobie na mapie i nie wyszlo mi 30km tylko niecale 18. Tylko nie wiem czy osoba z ktora rozmawialem dobrze podala swoja pozycje, duzo tez zalezy od uksztaltowania terenu. A co do miasta to po podlaczeniu CB i wyregulowaniu to lapalem od siebie z osiedla obwodnice na Szczecin co jest w granicach 10-12km dzwiek nie byl idealny, ale tez nie byl najgorszej jakosci, bylem troche zdziwiony tym faktem z kolega ze lapalismy obwodnice.

Teraz troche przestroilem radyjko i lapie w miescie w granicach 4-6km ale za to bez roznych szumow i zaklocen.

Ja kupilem Harrego tez ze wzgledu na to ze jest schowny w polce pod regulacja swiatel, a inne radyjka tam sie nie miescily, anteny tez nie chcialem jakies wielkiej zeby z nia na ryby chodzic, bo dla mnie to nie ma fajnego wygladu jak osobowe auto ma antene jak bus czy tir na dachu.

Opublikowano

Faktycznie troche przesadzialem :confused4:.. teraz obliczylem sobie na mapie i nie wyszlo mi 30km tylko niecale 18. Tylko nie wiem czy osoba z ktora rozmawialem dobrze podala swoja pozycje, duzo tez zalezy od uksztaltowania terenu. A co do miasta to po podlaczeniu CB i wyregulowaniu to lapalem od siebie z osiedla obwodnice na Szczecin co jest w granicach 10-12km dzwiek nie byl idealny, ale tez nie byl najgorszej jakosci, bylem troche zdziwiony tym faktem z kolega ze lapalismy obwodnice.

Teraz troche przestroilem radyjko i lapie w miescie w granicach 4-6km ale za to bez roznych szumow i zaklocen.

Ja kupilem Harrego tez ze wzgledu na to ze jest schowny w polce pod regulacja swiatel, a inne radyjka tam sie nie miescily, anteny tez nie chcialem jakies wielkiej zeby z nia na ryby chodzic, bo dla mnie to nie ma fajnego wygladu jak osobowe auto ma antene jak bus czy tir na dachu.

dokładnie - moje też włazi w półke a co do anteny to ja też nie cierpie batów 1,5 m .. fura wygląda jak samochodzik zdalnie sterowany :D

co do zasięgu to dużo też od ruchu zależy - na pewno inne parametry złapiesz w nocy a inne w ciągu dnia gdy ruch jest duży i sporo ludzi na radiu siedzi

dobra kończymy ten wątek :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja kupilem Harrego tez ze wzgledu na to ze jest schowny w polce pod regulacja swiatel, a inne radyjka tam sie nie miescily ...

Chodzi o tę półeczkę? http://photos03.otomoto.pl/photos/original/C4/42/37/C4423718_3.jpg

Zbieram informacje jakie tam radia się mieszczą, bo zamierzam znów zostać użytkownikiem CB (tym razem nie do celów DX-owych lecz do ochrony przed gościami w takich dziwnych biało-niebieskich czapkach). :th:

Uniden 520 na pewno wchodzi, ale UKE ... sami rozumiecie. Co tam jeszcze się mieści, jakie radia?

Opublikowano

unident 510, president_y ( to samo co unident tylko pod inną nazwą i ceną) a kto Ci sprawdzi czy ma homologację ? zawsze można coś wymyśleć :gwizdanie:

Opublikowano

unident 510, president_y ( to samo co unident tylko pod inną nazwą i ceną) a kto Ci sprawdzi czy ma homologację ? zawsze można coś wymyśleć :gwizdanie:

krzyniek jak juz to uniden :wink4: Napisz z jakim modelem Presidenta równasz tego U510 bo z Twojej wypowiedzi twierdzę że ze wszystkimi.Co innego U520,to juz jest klasa małych Presidentów za które trzeba sporo wiecej zapłacic.

Opublikowano

Koledzy ja mam Alana 48 Plus (13 letniego) + antena Sirio DV 27 + Spliter. Antenka w dziurce na dachu zamiast fabrycznej. Chodzi na niej CB i radyjko. Zasięg CB w terenie górzystym ok. 14 km. Panowie nie wszystkie Alany to szumofony, mój to nie wyjatek.

Pozdarwiam :th:

Opublikowano

Tego Alana 48 plus masz w tej półeczce?

Nie mówcie, że wszyscy macie Unideny 510 i 520 :mysli:

Ktoś próbował włożyć tam Alana 121, Lafayette Ermes lub Zeus? Może inne radio - jakie?