numerosiem Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Witam, sprawdzałem na vag-u silnik, no i pojawił się taki oto błąd : Control Module Part Number: 028 906 021 CE Component and/or Version: 1.9l R4 EDC 00SG 0803 Software Coding: 00002 Work Shop Code: WSC 00012 1 Fault Found: 00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71) 28-10 - Short to B+ - Intermittent No i jak mam go rozumieć, jaki pomysł na naprawę, warto się przejmować (bardzo) skoro to błąd tymczasowy no i co on powoduje tak empirycznie ?? Z góry dzięki za pomoc
vauxhall95 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 cos nie tak z doladowaniem,trzeba by zrobic logi dynamiczne,nie wpadl w tryb awaryjny?
elmo814 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 sprawdz weze podcisnienia i caly dolot , moze byc dziura
numerosiem Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2011 tak, wpada, wpada... W gruncie rzeczy miałem robić wszystkie logi, tzn. statyczne i dynamiczne zgodnie z opisami, ale okazało się że mam vag'a 409 w niepełnej wersji...no i zatrzymałem się już na analizie błędów silnika. Dolot ok, bo sprawdzałem, wszędzie ładnie i bez dziur...ewentualnie te węże podciśnienia, wymienie tak dla siebie nawet pomijając to vagowanie... Gdy zaczął wpadać w tryb A. (ze tak go nazwe) wyciągnąłem przepływomierz, był trochę usmolony na siatce, oczyściłem i złożyłem...nie pomogło niestety i tryb A. ciągle jest, no ale raczej też nie zaszkodziłem bo siateczka czysta (jak wiadomo co ) Generalnie, zrobie logi i wstawie bo tak to szkoda mojego pisania i waszego czasu Pany
rumianko Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 czujnik ciśnienia na rurze wchodzacej do kolektora dolotowego...... nie zaden tryb awaryjny
spanky Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 czujnik ciśnienia na rurze wchodzacej do kolektora dolotowego...... nie zaden tryb awaryjny tam jest 028 906 021 CE wiec czujnik jest w sterowniku a nie na rurze ... numerosiem zrob komplet logów ...
rumianko Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 tak czy siak wiadome o co chodzi.
numerosiem Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2011 w tym temacie prosiłem o pomoc dokładnie dla tego błędu...autko wpada dość często w tryb awaryjny zgodnie ze schematem wielokrotnie na forum powielanym, tzn. bieg 3,4, przyspieszenie i dziura...dlatego chciałem robić logi statyczne i dynamiczne, ale nie zrobiłem...wyżej opisałem dlaczego. Ale skoro wykazał mi ten błąd silnika chciałem się dowiedzieć o co z Nim chodzi...zrobie komplet logówspanky, obiecuje
Rekomendowane odpowiedzi