bushi Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Kupując auto nie otrzymałem całego kompletu kluczyków. Niesety mam tylko kluczyk którym przekręcając otwieram drzwi. Nie wiecie jak rozpoznać czy auto miało również otwieranie na pilota w kluczyku ? ponieważ chce dokupić kluczyk i go zapgogramować ale nie wiem czy sam kluczyk czy z całym strerownikiem centralnego ??
Wihajster Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 w twoim roczniku raczej na bank byl kluczyk sterujacy centralem
Gość zdeniu Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 no umnie niestety w kluczu nie ma sterowania centralnym jedynie z pilota alarmu
piurko Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 w twoim roczniku raczej na bank byl kluczyk sterujacy centralem Mam taki sam rocznik , 12.97' , 4 klucze bez pilota do c.z. :razz:
szpak Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 tez mam niunie z 12.97r i mam 1 kluczyk (jakis chyba dorabiany) bo nie moge otworzyc lub zamykac nim bagaznika i cięzko otwiera mi drzwi kierowcy, no i oczywiscie autko tez bez wyposazenia w pilot
bushi Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Podobno raczej były wyposażane w tym roczniku audi w kluczyk z pilotem chociaż to nie zasada oczywiście . Powiedzcie tylko jak w aucie można poznac czy ma takie coś ( czyli sterowanie na pilota)
Gość Murzyn Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 niekoniecznie bo ja tez nie mam centralki do pilota...sprawdzili mi to w aso za free
grzesioo Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ja co prawda mam rok 95 ale to może być to samo. Nie mam kluczyka z pilotem a mam central (mam komplet kluczyków), a sąsiad ma pilot w kluczyku i u niego ma słupku pomiędzy drzwiami jest taki "dynks" prostokącik troszkę odstający, u mnie tego nie ma. Jest to narysowane w instrukcji niemieckiej tej "Betriebsanleitung Audi A4 - Alles, was Sie uber Ihren Audi wissen wollen." na stronie 22 zrobie jutro fote i wkleje
piurko Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ja co prawda mam rok 95 ale to może być to samo. Nie mam kluczyka z pilotem a mam central (mam komplet kluczyków), a sąsiad ma pilot w kluczyku i u niego ma słupku pomiędzy drzwiami jest taki "dynks" prostokącik troszkę odstający, u mnie tego nie ma. Jest to narysowane w instrukcji niemieckiej tej "Betriebsanleitung Audi A4 - Alles, was Sie uber Ihren Audi wissen wollen." na stronie 22 zrobie jutro fote i wkleje Trzecia fotka w pierwszym poście , to jest chyba to http://www.a4-klub.fg.pl/forum/viewtopic.php?t=2162
Wihajster Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ma pilot w kluczyku i u niego ma słupku pomiędzy drzwiami jest taki "dynks" prostokącik troszkę odstający ja mam ori kluczyk ze sterowaniem centrala w 97r a nie mam zadnego prostokacika w słupku :razz:
szogun0 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Bo prostokącik jest do odbioru podczerwieni z kluczyka, który to obsługuje.
bratpit Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Bo prostokącik jest do odbioru podczerwieni z kluczyka, który to obsługuje. Tak było w A6 C4 , B4 w naszych takiego dinksa juz niebyło(chyba że w pierwszych wypustach 95 rok)
grzesioo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ja co prawda mam rok 95 ale to może być to samo. Nie mam kluczyka z pilotem a mam central (mam komplet kluczyków), a sąsiad ma pilot w kluczyku i u niego ma słupku pomiędzy drzwiami jest taki "dynks" prostokącik troszkę odstający, u mnie tego nie ma. Jest to narysowane w instrukcji niemieckiej tej "Betriebsanleitung Audi A4 - Alles, was Sie uber Ihren Audi wissen wollen." na stronie 22 zrobie jutro fote i wkleje Trzecia fotka w pierwszym poście , to jest chyba to http://www.a4-klub.fg.pl/forum/viewtopic.php?t=2162 Tak dokładnie takie same i już nie dam fotki
MASA Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ja mam rocznik 2000, oryginalne kluczyki i brak centralki na pilota - więc nie mozna tu mowić - "ten rocznik miał a tamten to jeszcze nie". Jak się dowiedziałem takie przypadki były spowodowane w niemczech fobią na komputrtowe namierzanie i otwieranie autek. W Polsce tego nie było - wiec jeśli jest to auto krajowe - to na 99% ma pilota. Ale w ramach rekompensaty (nie iwem jak to jest w starszych modelach) mam podgrzewane zamki. Jak sie dowiedziałem w ASO - dorobienie kluczyka z pilotem jest nieopłacalne. Jedyne wyjscie to zamontowanie alarmu, Pozdrawiam MASA
BEKACZU Opublikowano 2 Września 2006 Opublikowano 2 Września 2006 Tak czytam wasze wypowiedzi i szczerze to juz zglupialem do konca:/ Bo i mnie to interesuje. Trzy tygodnie temu kupilem A4 1995r. swiezo sprowadzoną z niemiec. Dostałem tylko jeden jedyny kluczyk.... (a wogole ile powinno byc na wyposazeniu??) Koleś ktory mi ją sprowadzil twierdzi ze niemiec od ktorego kupil tą A4 powiedzial ze jest centralny zamek na pilota, tylko kluczyk z pilotem mu sie zgubil... Tak wiec mam jeden kluczyk, kiedy przekrecam zamek w drzwiach otwierają sie wszystkie drzwi bagaznik i wlew paliwa. Nie posiadam nigdzie zadnego "oczka na podczerwien" ktore mialoby odbierać sygnal z pilota do centralnego zamka. Tak wiec uwazam ze gebels pocisl kita ze jest na pilota a jest normalnie na kluczyk. A tak juz zeby sprawdzic do calkowitej pewnosci, gdzie moze sie znajdowac domniemany sterownik centralnego zamka (chodzi mi o tą skrzyneczke-centralke odbiorczą) A nastepne pytanie to takie- czy jesli jest centralny na sam kluczyk czy takowa centralka odbiorcza jest w samochodzie czy jest tylko pompka do centralnego zamka??
Rekomendowane odpowiedzi