Gość -makaveli- Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Mój wybór też padł ostatecznie na octavię
jarko Opublikowano 16 Października 2011 Autor Opublikowano 16 Października 2011 Mój wybór też padł ostatecznie na octavię Nie, bete se kupię i zamiast kase zarabiać to będę ją utrzymywał... Czytałeś mój drugi post ?
Gość -makaveli- Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 hehe spoko, twój wybór mi się osobiście podoba nowa Skoda Octavia kombi
darooo Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Mamy w pracy Octavie 2 z silnikiem 1.9tdi 105 km w combi. Porównując to do prywatnej SuperB AWX 130 km z 05 jest daleko w tyle. Auto jak auto, jedzie... ale ogólne całe wykończenie środka jest "plastykowe" niby to ładne i "miękkie" ale jednak proste i brzydkie. Co do silnika - za mało koni to jest typowe auto do firm Jak już jadę to 90% autostrada do centrali firmy więc już przy 150 km/h jest średnio komfortu. PRzy 170-80km/h ewidentnie szumi tzn. słychać jak tniemy powietrze. Koła 16'' i każde najechanie łączenia na asfalcie jest wyczuwalne itd. I do tego wydaje mi się mega drogie, tzn. rocznik robi swoje. Ale 100 razy bardziej wolał bym kupić SuperB jeden chyba, że stać kogoś na dwa nić octavie.
Gość Damian A4 Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Mój wybór też padł ostatecznie na octavię Jeździsz BMW 3 miesiące i świata nie widzisz aż coś Ci nie pierdolnie i się zesrasz jak paragon zobaczysz
jarko Opublikowano 16 Października 2011 Autor Opublikowano 16 Października 2011 Mamy w pracy Octavie 2 z silnikiem 1.9tdi 105 km w combi. Porównując to do prywatnej SuperB AWX 130 km z 05 jest daleko w tyle. Auto jak auto, jedzie... ale ogólne całe wykończenie środka jest "plastykowe" niby to ładne i "miękkie" ale jednak proste i brzydkie. Co do silnika - za mało koni to jest typowe auto do firm Jak już jadę to 90% autostrada do centrali firmy więc już przy 150 km/h jest średnio komfortu. PRzy 170-80km/h ewidentnie szumi tzn. słychać jak tniemy powietrze. Koła 16'' i każde najechanie łączenia na asfalcie jest wyczuwalne itd. I do tego wydaje mi się mega drogie, tzn. rocznik robi swoje. Ale 100 razy bardziej wolał bym kupić SuperB jeden chyba, że stać kogoś na dwa nić octavie. O widzisz, dokładnie o to chodzi. Z tym że nie w trasy, a 95% po mieście. Mam gdzieś ilość koni, komfort przy 170km\h... Ma być tanio, ekonomicznie i w miarę komfortowo... Nie wiem jeszcze czy diesel, czy może jakieś 1.6 ( 2.0 ) w gazowni... Nie wiem dokładnie jakie tam są jednostki w tych rocznikach...
darooo Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 O widzisz, dokładnie o to chodzi. Z tym że nie w trasy, a 95% po mieście. Mam gdzieś ilość koni, komfort przy 170km\h... Ma być tanio, ekonomicznie i w miarę komfortowo... Nie wiem jeszcze czy diesel, czy może jakieś 1.6 ( 2.0 ) w gazowni... Nie wiem dokładnie jakie tam są jednostki w tych rocznikach... No i będzie. W mieście (po za gabarytami - parkowanie) będzie dobrze się sprawdzać. Szybko się grzeje i ma przyzwoite spalanie. Z innymi jednostkami nie miałem do czynienia i się nie wypowiem.
julo23 Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Ja matce wziąłem VW lupo z 2000r. czy 2001r. nie pamietam juz, 1.4 TDI 3-cylindry i jest mega oszczędnie do 5L/100km po mieście. Do tego grzanie dupska i klima. 80KM robi robotę w takim lekkim aucie. Ostatni ze świateł nie rusza. Taki mały, biały zapierd%$#acz.
jarko Opublikowano 16 Października 2011 Autor Opublikowano 16 Października 2011 Fajne, ale ma mieć czworo drzwi i musi być 5-osobowy
vdm Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Rodzice mają Golf V 1,6 + lpg 105KM 8 zaworowy sprawdzony silnik w mieście mieści sie w dziesięciu litrach gazu, mega szybko się grzeje więc momentalnie przełącza się na gaz napewno tańszy w eksploatacji niż 1,9 105KM pomyśl o tym silniku, bo jest on również w Octavi
jarko Opublikowano 16 Października 2011 Autor Opublikowano 16 Października 2011 Właśnie znajomy ma taką octavkę z tym silnikiem w gazowni i jest bardzo zadowolony. Śmiga już rok i się cieszy...
jedrekx Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Mój wybór też padł ostatecznie na octavię Tylko jeszcze nie wiem jaki silnik wybrać... w Octavii raczej 2.0 TDI nie powinieneś się obawiać, bo tam są silniki z A3... są one mniej awaryjne niż te montowane np. w A4 B7 czy Passacie.. jedynie uważać trzeba na 2.0 TDI 16V o oznaczeniu BKD gdyż tam może wystąpić problem pękającej głowicy. gdybyś jednak trafił np. na BMM (taki jak miałem w A3) to powinieneś być spokojny przez 2 lata nic się z tym silnikiem u mnie nie działo, nie wziął ani grama oleju no chyba, że 1.9 tdi 105 PS Ci styknie A możesz coś powiedzieć o silnikach benzynowych? Który z nich jest godny polecenia? niestety nie interesuję się benzyniakami
gr8 Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Hmm... a ja sie zastanawiam, czy wymiana B8 na mazde 6 (ale w gre wchodzi tylko kombi z 2008-2010) bedzie dobrym pomyslem :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi