Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] A4 1.8T Quattro AEB 150KM - jaka instalacja i za ile? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie. Trochę poczytałem wątek i mam swoje typy:

1. BRC sequent 24

2. Landirenzo Omegas

Ale chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat :) Może macie kogoś, kogo możecie polecić z okolic SOCHACZEWA?

Proszę o pomoc :)

Opublikowano

BRC SQ24 wersja do turbo, wtryski pomaranczowe, zwykły reduktor

wystarcza nawet jak zrobisz chip-sa

Opublikowano

Do silnika turbo założyłbym taki zestaw:

- Stag 300+

- wtryskiwacze Matrix HD544, hany

- parownik KME Silver,Zavoli N, Scopion GT, Magic3

- miedź 8mm chociaz 6mm wystarczyłaby ale lepiej miec wiecej niz mniej.

Opublikowano

do tej mocy 6 mm miedz ma za słaby przepływ

tylko 8mm

Opublikowano

Co powiecie na coś takiego za niecałe 2500zł do silnika 163km planuje mu zrobić program jeśli to coś zmienia.

biornik LPG i wielozawór,

Elektrozawór BRC GPL ET98,

Reduktor ciśnienia: BRC Genius Max lub BRC Genius MB,

Wtryskiwacze: BRC IN03,

Czujnik temperatury gazu: zintegrowany w listwie,

Czujnik ciśnienia gazu BRC P1,

Centralka elektroniczna: BRC Sequent 24,

Nowy przełącznik "push-push" z wskaźnikiem poziomu i sygnalizator akustyczny.

Opublikowano
  • Autor

Co powiecie na coś takiego

NoJa wybacz, ale to mój temat :)

Rozmawiałem dziś z gazownikiem i zaproponował mi:

- kontroler wtrysku gazu STAG 300 4 Plus

- reduktor Zavoli Zeta S

- wtryskiwacze Hana 2000

Co o tym sądzicie? Może jakieś zmiany? ;> To jakiś tam mój znajomy, więc raczej kitu nie wciśnie :]

Jeszcze pozostały 2 kwestie niewyjaśnione:

1. chciałbym wlew gazu mieć pod klapką wlewu paliwa, ale on twierdzi, że do Audi koniecznie musi być przejściówka/ wkrętka, bo inaczej klapka będzie wystawać lub coś tam będzie korodować po jakimś czasie/ ewentualnie facet na stacji LPG może porysować mi auto jak się rozpędzi :]

2. twierdzi, że wystarczy 6mm miedzi, bo 8mm to nie będzie do czegoś tam pasować.

Proszę o podsumowanie :)

Opublikowano

co do wlewu, mam właśnie taką przedłużkę i mój znajomy gazownik również mówił że to najlepsza opcja.... ja mam 6mm miedź i z tego co wiem do jakiegoś tam etapu mocy wystarczy spokojnie...

ja mam stag 4

wtryski magic jet'y

reduktor magic3

i moge ci taki zestawik polecic z ręką na sercu:)

Opublikowano

Rozmawiałem dziś z gazownikiem i zaproponował mi:

- kontroler wtrysku gazu STAG 300 4 Plus

- reduktor Zavoli Zeta S

- wtryskiwacze Hana 2000

Co o tym sądzicie? Może jakieś zmiany? ;> To jakiś tam mój znajomy, więc raczej kitu nie wciśnie :]

Jeszcze pozostały 2 kwestie niewyjaśnione:

1. chciałbym wlew gazu mieć pod klapką wlewu paliwa, ale on twierdzi, że do Audi koniecznie musi być przejściówka/ wkrętka, bo inaczej klapka będzie wystawać lub coś tam będzie korodować po jakimś czasie/ ewentualnie facet na stacji LPG może porysować mi auto jak się rozpędzi :]

2. twierdzi, że wystarczy 6mm miedzi, bo 8mm to nie będzie do czegoś tam pasować.

Proszę o podsumowanie :)

redukor dałbym inny a reszta jak najbardziej ok

co do wlewu to montaż pod klapką jest fany i wygodny ,wkręcasz przejściówkę i tankujesz sobie bez żadnego problemu i to że kest tankowanie w wygodnym miejscu

Opublikowano

Zavolak średnio sie nadaje do turbo ma duze przerosty cisnienia po cut off-ie i nie reaguje tak szybko na gaz ale daje rade. Rozejrzałbym sie za EG,KME lub Scorpionie Silver mozna wsadzic tez M3 ale rózne sa opinie szczególnie z poczatku produkcji ale jest to dobry reduktor.

Opublikowano

wlew wchodzi caly (nawet z korkiem) pod klapke bez przejsciowek bez odstawania...

Opublikowano
  • Autor

wlew wchodzi caly (nawet z korkiem) pod klapke bez przejsciowek bez odstawania...

A masz tak może u siebie? Bo on stwierdził, że się nie mieści, a zniechęcał mnie do przejściówek, bo mówił, że na deszczu też będzie trzeba wychodzić z auta do bagażnika, wkręcać, następnie taka przejściówka po wlaniu gazu jest zimna i trzeba kombinować.

Jeśli faktycznie się da to zrobić tak, aby nie wystawało itp i jest to WYGODNE, to ja się na to piszę, ale poproszę o więcej informacji :)

Opublikowano

tak mam, masz tutaj foto jak to wyglada.

pewnie mu sie niechce robic bo duzo latwiej jest walnac w zderzak i po problemie... wygodne jest bardzo bo nie trzeba nic dokrecac,nic nie smierdzi z dokretki bo jej nie ma;) ... , noi wlew czysciutki w zimie zaden lod sie tam nie dostanie.

gegaudia418tquattrolpg3.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

miedź tylko 8mm

Opublikowano

miedź tylko 8mm

6mm spokojnie starczy ...

Opublikowano
  • Autor

Ten gazownik niby też twierdzi, że spokojnie styknie 6mm. Wolałbym jednak 8mm, ale on też twierdzi, że coś tam nie będzie pasować...

A rozwiązanie obok wlewu paliwa ze zdjęcia jest jak najbardziej przyzwoite :] Dzięki za foto :notworthy:

Opublikowano

a moja uwaga to zakładać większy reduktor jak by na przyszłość wpadł plan zmiana mocy........bo ja założyłem za mały reduktor a teraz muszę zmienić na mocniejszy 2 razy płacę .nie znam Landirenzo ale brc wykańcza mnie z cenami

Opublikowano

Ten gazownik niby też twierdzi, że spokojnie styknie 6mm. Wolałbym jednak 8mm, ale on też twierdzi, że coś tam nie będzie pasować...

A rozwiązanie obok wlewu paliwa ze zdjęcia jest jak najbardziej przyzwoite :] Dzięki za foto :notworthy:

pasowac bedzie bo sa odpowiednie przejsciowki z 8mm na 6mm zeby polaczyc to z reduktorem czy elektrozaworem, jak chcesz juz 8mm to wielozawor tez wersja super zeby to mialo rece i nogi...

gaziarz niechce 8mm bo doskonale wie jaki hardcor by go czekal przeprowadzajac 8mm z tylu do przodu auta...

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

to fakt, 8 mm jest cięzko "przeciągnąc" prze auto

ale pozniejsza eksploatacja nie przysparza problemów

jezeli jest to myslacy facet to wie ze lepiej jest wrzucic 8 zamiast 6mm

Opublikowano

albo wrzuci 6 mm i będzie miał nadzieje ,że nie będzie problemów i nigdy się u niego już nie pojawiasz:)

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

to fakt, 8 mm jest cięzko "przeciągnąc" prze auto

ale pozniejsza eksploatacja nie przysparza problemów

jezeli jest to myslacy facet to wie ze lepiej jest wrzucic 8 zamiast 6mm

akurat w tym aucie wolalbym 6mm niezagieta... niz 8mm polamana w 8 miejscach... skoro facetowi ciezko jest wsadzic wlew pod klapke to co dopiero bawic sie w 8mm,.. bo Panowie przy quattro w b5 puszczanie 8mm to czasochlonna zabawa zeby puscic 8mm bez zgiec... luknijcie sobie jakie jest przejscie nad tylnim dyfrem a potem przejscie pod maske od spodu... no chyba ze ktos chce po wydechu leciec...

pozatym zeby 8mm miala jakikolwiek sens tak jak pisalem wczesniej przydalby sie wielozawor super i elektrozawor tez pod 8mm bo jezeli zostana seryjne pod 6mm to pomysl zupelnie bezsensowny...noi plany z modyfikacjami na ponad 200km bo jezeli ma zostac seria to 6mm w zupelnosci wystarczy i jeszcze zostanie...

a jak juz sie zapierac o te 8mm to puscilbym Faro przynajmniej bylaby pewnosc ze nie bedzie polamany...