Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Malowanie pokrywy silnika i filtra.. na biało robił ktoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak zrobisz tak jak należy to nic nie odpryśnie gwizdanie
:oklaski: :oklaski:

tylko trzeba wziąć pod uwagę że te elementy są demontowane podczas np. przeglądu ,napraw i w tedy łatwo ugiąć plastik a przy takim manewrze na pewno lakier się rozejdzie co innego elementy których się nie demontuje są na stałe. I o takie coś mi chodzi a nie że to plastik i zaraz sie złuszczy czy jakies tam.. :wink4:

Opublikowano
tylko trzeba wziąć pod uwagę że te elementy są demontowane podczas np. przeglądu ,napraw i w tedy łatwo ugiąć plastik a przy takim manewrze na pewno lakier się rozejdzie

jest coś takiego jak podkład do plastików :cool1:

Opublikowano

tylko trzeba wziąć pod uwagę że te elementy są demontowane podczas np. przeglądu ,napraw i w tedy łatwo ugiąć plastik a przy takim manewrze na pewno lakier się rozejdzie co innego elementy których się nie demontuje są na stałe. I o takie coś mi chodzi a nie że to plastik i zaraz sie złuszczy czy jakies tam.. :wink4:

no to przedniego zderzaka też nie powinno się malować bo czasami sciąga się go przy rozrządzie :wallbash:

Opublikowano

podkład na plastiki i uelastyczniacz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Opublikowano

no to przedniego zderzaka też nie powinno się malować bo czasami sciąga się go przy rozrządzie :wallbash:

pewnie zmieniasz rozrząd co 1000km albo przy kazdej wymianie oleju :polew:

Opublikowano

pewnie zmieniasz rozrząd co 1000km albo przy kazdej wymianie oleju :polew:

A ty co zmieniasz cos pewnie co 1000km w silniku i odkręczasz plastiki :blink:

też miałem zamiar malować u siebie te plastiki, ale w sumie nie mam pomysłu, fajne były by w kolor german taxi, ale gdybym miał własnie kremową skórke, chyba sobie odpuszcze temat, bo malowac w kolor nadwozia to też lipa moze wyjsć :disgust:

Opublikowano

Wieś tuning... :polew: to zakładanie gazu do auta :polew: :polew: :polew:

Wieś to właśnie takie gadki.

podkład na plastiki i uelastyczniacz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

To teraz wytłumacz jaki to podkład na plastiki i uelastyczniak .. po co się go daje i jakie efekty z tego ?...

Opublikowano
kupa i smierdzi to na kilometr.. niejestem fanem takiego wies tuningu..

moim zdaniem to wygląda dobrze tylko trzeba to utrzymać w czystości i ładzie.

a wiec moja rada dobrze zmatować na to podkład na plastiki i psikać można dać jeszcze trochę uelastyczniacza choć to zbędne jak będzie dobrze przygotowane to farba nie będzie odpadać...

i jeszcze pomaluj spray'm :polew: :polew: :polew: :polew:

totalny tani wieś tuning.... nie dośc ze spray, to jeszcze wszystko odpadnie.. :decayed:

P.S Co do gazu to umiem liczyc i nie dorabiam stacji... haha u mnie benzynka po 5.40 była neidawno a u ciebie pewnie po 4,70 wiec nie wypowiadaj sie..

a kolega jak chce malowac niech maluje tylko podejzewam ze to odpadnie po 20 000 i bedzie brzydko wygladac.. bo plastik czarny a farba biala..

najwyżej wyjdzie łaciate mleko/krowa :kox::naughty:

Opublikowano
kupa i smierdzi to na kilometr.. niejestem fanem takiego wies tuningu..

moim zdaniem to wygląda dobrze tylko trzeba to utrzymać w czystości i ładzie.

a wiec moja rada dobrze zmatować na to podkład na plastiki i psikać można dać jeszcze trochę uelastyczniacza choć to zbędne jak będzie dobrze przygotowane to farba nie będzie odpadać...

i jeszcze pomaluj spray'm :polew: :polew: :polew: :polew:

totalny tani wieś tuning.... nie dośc ze spray, to jeszcze wszystko odpadnie.. :decayed:

P.S Co do gazu to umiem liczyc i nie dorabiam stacji... haha u mnie benzynka po 5.40 była neidawno a u ciebie pewnie po 4,70 wiec nie wypowiadaj sie..

a kolega jak chce malowac niech maluje tylko podejzewam ze to odpadnie po 20 000 i bedzie brzydko wygladac.. bo plastik czarny a farba biala..

najwyżej wyjdzie łaciate mleko/krowa :kox::naughty:

jakos toporowi nie odpadło :wallbash:

Opublikowano
podejzewam ze to odpadnie po 20 000 i bedzie brzydko wygladac.. bo plastik czarny a farba biala..

przekonamy się w tym sezonie :cool1:

Opublikowano

Kocham znawców co pomalowali pewnie pół tony plastiku :embarrassed:

Opublikowano

taki RS ma ładnie pomalowaną komorę silnika, ale warunek musi być delikatnie maźnięta, a nie tak ja co poniektórzy z forum ładują wszystko w jakiś kolor :sick3:

Opublikowano

Kto tego w ogóle nie robił niech się za to nie bierze bo ponad połowa ludzi którzy tu pisze nie wiedza o czym tak naprawdę piszą... Co do pomysłu to ciekawy ale nie do końca udany bo będzie połowa silnika pomalowana i nie będzie to dobrze wyglądać prawidłowo to wygląda w tej RSie

Opublikowano

nie o liczenie tu chodzi... moje zdanie jest takie że jak fabryka wypuściła auto w benzynie to powinno jeździć na benzynie a jak wypuszcza diesla to ma jeździć na ropie...

To teraz wytłumacz jaki to podkład na plastiki i uelastyczniak .. po co się go daje i jakie efekty z tego ?...

podkład na plastiki zwieksza przyczepność a uelastyczniacz nie daje pęknąć lakierowi... nie twierdze ze jestem jakimś znawcą tylko nie rozumiem ludzi którzy nie wiedzą nic o temacie a wypowiadają sie że odpadnie że to że tamto...

Opublikowano
tylko trzeba wziąć pod uwagę że te elementy są demontowane podczas np. przeglądu ,napraw i w tedy łatwo ugiąć plastik a przy takim manewrze na pewno lakier się rozejdzie

jest coś takiego jak podkład do plastików :cool1:

jest cos takiego jak podklad do plastikwo...

...ale jest kikla sposobow pomalowanie takich elementow...

jeden z nich to zastosowanie farby odoprnrj na wysoka temp..

a drugi to aktywator np. sika, podklad epoksydowy i na to albo baz+lakier, albo poliuretan

Opublikowano

nie o liczenie tu chodzi... moje zdanie jest takie że jak fabryka wypuściła auto w benzynie to powinno jeździć na benzynie a jak wypuszcza diesla to ma jeździć na ropie...

I pewnie jak fabryka wypusciła diesla 110 KM, to ma mieć 110 KM, i jak wypuściła na alu 15" to na takich ma jeździć. Tak? Czy te wytyczne fabryki traktujesz wybiurczo, jak ci sie podoba? :thumbdown:

I dajcie sobie spokój z wiochą czy nie wiochą, tylko poradźcie koledze jak to zrobić technicznie, aby sie trzymało.

Opublikowano

no ma powyzej Twoje wypowiedzi porade jak to zrobic... :evil:

wiadomo przed nalozeniem aktywatora (pierwsza warstwa) trzeba powierzchnie przygotować poprzez jej zmatowanie :good:

Opublikowano
I pewnie jak fabryka wypusciła diesla 110 KM, to ma mieć 110 KM, i jak wypuściła na alu 15" to na takich ma jeździć. Tak? Czy te wytyczne fabryki traktujesz wybiurczo, jak ci sie podoba? thumbdown

I dajcie sobie spokój z wiochą czy nie wiochą, tylko poradźcie koledze jak to zrobić technicznie, aby sie trzymało.

a wiec poprostu nie jestem zwolennikiem gazu... z wiochą zaczął ktoś inny niestey ja starałem sie dać normalne porady...

:gwizdanie: