Dev Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 witam mały problemik wyniknał, mianowice cieknie gdzies przy rozrzadzie ale cięzko jest zlokalizowac wyciek uszczelnienia na dole i na górze suche a pasek i rolki zalane olejem gdzie tam moze byc jeszcze mozliwosc wycieku ?????
Dev Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Opublikowano 1 Lutego 2011 tam jest sucho olej pojawia sie gdzie w polowie wysokosci silnika
dobis1 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 więc uszczelniacz koła pośredniego - jest taki sam jak na wałku rozrządu. No a niżej jest tylko uszczelniacz wału korbowego z niego też może rozchlapywać.... ale jak mówisz ze w połowie to raczej koło pośrednie....(mały koszt a roboty :gwizdanie:)
dobis1 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 Nie wiem czy wiesz kolego ale tam nie ma kola pośredniego. masz rację kolego teraz poszukałem schemat AJM-a....sorki myślałem o moim silniku.
Dev Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Opublikowano 2 Lutego 2011 qurwa o tym wlasnie myslalem ale sie ludzilem ze nie
SotoM Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 masz rację kolego teraz poszukałem schemat AJM-a a kolega nie ma AJM tylko AJL- benzyniaka. bynajmniej w opisie...
Dev Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Opublikowano 2 Lutego 2011 mi chodzi konkretnie o AJM-a nie o AJL-a :wallbash: :wallbash:
SotoM Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 a faktycznie w tytule tematu jest AJM... zdejmowałes rozrzad ze mowisz ze sucho jet na uszczelniaczach?? co do uszczelki pod głowica to ja w to watpie poniewaz nie ma tam kanału oljowego tylko kanał przelotowy oleju z góry w dół do miski a tam nie ma takiego cisnienia aby w dodatku przez obudowe zalewało rozrzad... w Pd za rozrzadem sa osłony plastikowe co do spr. uszcz. wałka rozrzadu to nie jestes w stanie go spr.bez zdjecia koła zebarego i do tego pełnego koła sygnałowego jak z niego wycieka to olej pokazuje sie na łaczeni głowicy z blokime zciekajac w str. kol.wydechowego bo silnik jest połozony delikatnie na prawa strone... nizej jest tylko pompa wody a nizej uszcz.wału korbowego. ALE- nie wiem czy dobrze kojaze - w bloku jest chyba zaslepka kanalu olejowego za rozrzadem... ja bym zdjal rozrzad i wszystko aby zobaczyc... no cóz sie chce miec zrobione wiec osoba niech płaci...
Dev Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Opublikowano 2 Lutego 2011 tutaj akurat nie chodzi o kase auto jest mojego stryja dobra, jutro zdejme ten caly szajs i zobacze gdzie cieknie a jest coraz wiecej oleju
marewel Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Nie musisz tez tak się unosić(odsyłanie mnie do internetu mogę uznać za wrzut bo rozkładałem ten silnik na części pierwsze i po złożeniu narazie jeździ) ,nie będę tez opisywał przypadków jakie w swoim życiu widziałem bo nie potrzeba nam tu archiwum x,twierdze tylko ze jest możliwe żeby ciekło z uszczelki jak i z 10 innych miejsc.
Dev Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Opublikowano 3 Lutego 2011 ok temat ogarniety minimalnie była peknieta obudowa dolnego zimmeringa i tam ciekło temat zamykam
Rekomendowane odpowiedzi