winczako Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 sto lat!!! ps. "do nas" tzn gdzie? toruń/bydg or ....?
Artur82 Opublikowano 13 Listopada 2013 Opublikowano 13 Listopada 2013 Buła - 100lat w zdrowiu i z marką Audi
wera :) Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 wiśnia kupiłam tą dmuchawę - w końcu ale jak usłyszałam cenę w gordonie to myślałam że na zawał zejdę
Arturoo Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 dokładam się do życzeń :drunk::drunk:
przemciotorun Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 wiśnia kupiłam tą dmuchawę - w końcu ale jak usłyszałam cenę w gordonie to myślałam że na zawał zejdę jaka dmuchawe?
wera :) Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 wiśnia kupiłam tą dmuchawę - w końcu ale jak usłyszałam cenę w gordonie to myślałam że na zawał zejdę jaka dmuchawe? padło mi ogrzewanie i ten wiatraczek kupiłam
manny90 Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Problem z autem w ostatnich dniach: Wieczorem zajechałem do domu, rano auto nie odpaliło. Woziłem ostatnio córę kuzyna z tyłu i miała zapalone światło, pomyślałem, że może nie było zgaszone (teraz już nie jestem pewienn) i akku siadło. Odpaliłem od kuzyna kablami, bez żadnego problemu. Zrobiłem jakieś 30km, bez przerwy, zajechałem do domu. Następnego dnia rano sytuacja się powtórzyła. Światła w kabinie przygaszone, tylko cyknięcie i nic. Akku podpięty pod prostownik na jakieś 10h, podłączam do samochodu - bez zmian. Pożyczyłem akku od siostry - to samo. Jakieś pomysły co to może być? Myślałem też o rozruszniku, ale jak dłużej przytrzymam przekręcony kluczyk to z oporem ale kręci. Kontrolki też wariują.
ZAPi Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Proponuje sprawdzić pobór prądu amperomierzem gdy samochód jest pozamykany i wszystko wyłączone na moje jakieś urządzenie pobiera prąd. Najczęściej przyczynami są alarm albo radio. Możesz je odłączyć i sprawdzić czy odpalisz następnego dnia
przemciotorun Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 wiśnia kupiłam tą dmuchawę - w końcu ale jak usłyszałam cenę w gordonie to myślałam że na zawał zejdę jaka dmuchawe? padło mi ogrzewanie i ten wiatraczek kupiłam ile takie cos koszyuje u gordona? wiem ze w aso kosztowalo jakis czas temu 1200zl, odolnie jezeli skonczyly sie szczotki to nie ma wiekszego problemu z ich wymiana i koszt naprawy ok 20-30zl
manny90 Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Proponuje sprawdzić pobór prądu amperomierzem gdy samochód jest pozamykany i wszystko wyłączone na moje jakieś urządzenie pobiera prąd.Najczęściej przyczynami są alarm albo radio. Możesz je odłączyć i sprawdzić czy odpalisz następnego dnia 1.02A bierze A to, że nie odpala z innego, sprawnego akku nie wyklucza czasem twojej hipotezy? np. radio włącze bez problemu, lampki wewnętrzne świecą... Przy kręceniu oczywiście wyłączone wszystko co zbędne.
ZAPi Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 A na kablach odpala bez problemu ? Kiedy podłączales sprawny alu rano czy wieczorem i rano odpalales samochód
Artur82 Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 moim zdaniem aku...pamietaj ze AWX w 1.9 potrzebują naprawde dużo pradu... a ajki brales od siostry?? skoro na kablach pali to nie rozruszkim tylko mało pradu ja pewnie zimy tez ladowalem ladowalem i nic...kupilem nowy i spokoj
ZAPi Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Koło forda przy hurtowni Moto bartek na nowotorunskiej jest sklep z alumulatorami mają ceny jak na allegro i towar na miejscu wczoraj brałem dla siebie polecam
Rekomendowane odpowiedzi