Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W piątek około godziny 20 moja kobieta cofała w Arkadi i nie zauważyła słupka ;/

Jutro będę dzwonił zgłosić szkodę, a że to moje pierwsze zdarzenie chciałbym się zapytać na co zwrócić uwagę podczas rozmowy i gdy przyjedzie rzeczoznawca.?

Z tego co zauważyłem to pękła belka zderzaka i zderzak wjechał pod auto i pewnie uszkodził się prowadnica(odbój). Czy rzeczoznawca spisuje takie rzeczy ?

Dokładka PDC jest przerysowana, lampa wjechała trochę do środka.

AC mam w Interisk-u , jaka może być wysokość wyceny?

zdjcie0052i.jpg

zdjcie0053n.jpg

zdjcie0054fl.jpg

zdjcie0055p.jpg

zdjcie0056av.jpg

zdjcie0057hy.jpg

zdjcie0058dl.jpg

zdjcie0059nc.jpg

zdjcie0060zo.jpg

zdjcie0061x.jpg

Opublikowano

nie wiem jak jest w interisku ale rzeczoznawca przyjedzie w umowione miejsce. powiedz mu o wszystkich uszkodzeniach jakie sa wg Ciebie . Choc z doswiadczenia jakie mialem to nie raz rzeczoznawca mowil o wiekszej ilosci uszkodzen niz ja mialem przygotowane (u Ciebie jeszcze moze byc uchwyt zderzaka wlasnie ta belka i co tam jeszcze jest) Im wiecej wpisze tym lepiej. na moje oko to uszkodzenia na 2000-4000tys (ale zdjecia sa slabej jakosci i nie widze czy zderzak jest pekniety (a doradzajac Ci powinien byc :wink4: )

Opublikowano

Rozumiem, że albo pdc jest dla picu, albo kobieta ma zdolności do prowadzenia auta :gwizdanie: z ubezpieczalnią to jest tak, dzwonisz na infolinię i zgłaszasz szkodę, że dnia tego i tego cofając na parkingu nie zauwazyłeś przeszkody i było bum, a dalej to z grubsza tak jak mobi opisał.

Opublikowano

Może być też tak że po pierwszych oględzinach powie że po zdjęciu zderzaka trzeba zgłosić ponowne oględziny. Bardzo często się to tak odbywa.

Opublikowano

Rozumiem, że albo pdc jest dla picu, albo kobieta ma zdolności do prowadzenia auta :gwizdanie: z ubezpieczalnią to jest tak, dzwonisz na infolinię i zgłaszasz szkodę, że dnia tego i tego cofając na parkingu nie zauwazyłeś przeszkody i było bum, a dalej to z grubsza tak jak mobi opisał.

Heheheh , PDC Działało ;) tylko jak mówi było za głośno radio ;),[br]Dopisany: 06 Luty 2011, 21:08_________________________________________________A i jeszcze jak kawałki lampy odprysły zarysowały troszkę lakier przy lampie ?? będą chcieli malować czy coś innego ??

Opublikowano

Uszkodzone zostały :

Zderzak wymiana plus malowanie,

lampa wymiana

listwa pod lampą

odbój lewy

Belka zderzaka

Była ryska na dokładce PDC napisali do wymiany, a że ryska była koło czujnika jego tez wskazali do wymiany, do tego napisali jakieś zestawy naprawcze itp...

W sum,ie wycena przyszła na 2562zł ;)