slawkul Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 Witam problem wygląda tak że ok 3000/obr 3-4 bieg brak mocy Podłączyłem pod komp wyskoczyło; Znaleziono 1 błąd: 00575 - Ciśnienie w kolektorze ssącym 08-10 - Granica regulacji przekroczona - Sporadyczny Zaznaczam brak możliwości zrobienie logów Wiem wiem możliwości jest wiele Moje pytanie od czego zacząć aby nie sponsorować mechaników ciężkie czasy
leo... Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 N75 - 5% rurki podcisninia - 5% kierownice spalin turbiny 90%
Sztomel Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 jeśli problem występuje notorycznie przy tej wartości obrotów silnika to zdejmij całkowicie wężyk podciśnienia z króćca gruszki siłownika podciśnienia znajdującego się u góry turbo i ponownie się przejedź rozpędzając do tej wartości obrotów i wyżej i jeśli znowu będzie łapał tryb awaryjny to turbo na stół, demontaż i czyszczenie zmiennej geometrii -to najprostszy sposób sprawdzenia jeśli nie masz możliwości wykonania logów dynamicznych (bo pewnie korzystałeś z kompa stacjonarnego). Jeśli dasz radę spojrzeć na sztangę pod gruszką to przy pracującym silniku na wolnych obrotach przytykaj ten wężyk do gruchy i odsuwaj od niej na przemian i patrz czy sztanga opada w dół i podnosi się a jeśli tak to w jakim zakresie. Opadać ma przy zdejmowaniu wężyka z gruchy a podnosić po przyłożeniu wężyka.
mateusz1528 Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 Ja bym sprawdzil przeplywomierz. Ale powiedz jeszcze czy jak zalapie "mula" to musisz resetowac go ? Tzn wylaczyc zaplon i wlaczyc na nowo ? Czy poprostu jedziesz dajesz gazu i przed 3tys obrotow nagle nie ciagnie, puszczasz gaz obroty spadaja do 2tys dajesz znowu gazu auto ciagnie ladnie i przed 3 tys znowu nie ciagnie ?
klaus31183 Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 odłacz przepływomierz i przejedż się tak komputer daje wtedy stałą dawke jeśli bedzie lepiej to przepływka jeśli nie to turbo do czyszczenia
kf85 Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 witam. ja dzis bylem u mechanika bo mialem podobny problem i wystaczylo wyczyscic turbine i smiga jak nowa.a kosztowalo mnie to ok 400 zl.pozdrawiam
slawkul Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Opublikowano 9 Lutego 2011 Restart nic nie daje do 3000/obr ciągnie jak głupi pewnie turbina ma to jakąś logikę nic tylko jechać do mechanika i turbina na stół Dzięki za wszystkie rady
klaus31183 Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 przyjedź kolego do mnie za 250 zł ci to zrobię czas około 4 godzin
tysszek Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 Ja bym sprawdzil przeplywomierz. Ale powiedz jeszcze czy jak zalapie "mula" to musisz resetowac go ? Tzn wylaczyc zaplon i wlaczyc na nowo ? Czy poprostu jedziesz dajesz gazu i przed 3tys obrotow nagle nie ciagnie, puszczasz gaz obroty spadaja do 2tys dajesz znowu gazu auto ciagnie ladnie i przed 3 tys znowu nie ciagnie ?Hej.Mi od wczoraj robi tak że do 3000 ciągnie A za chwilę odcinka i nic. Muszę wyrzucić na luz poczekać chwilę (Ale nie gasze silnika) i jedzie jak głupie i już nie wpada w tryb awaryjny. Silnik w zeszłym roku przeszedł remont Ale turbina nie była ruszana.Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi