Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie wtryskiwaczy - pompowtryskiwaczy Diesla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem świeżo po zabiegu u siebie. Użyłem słoika, wężyków, filterka i trytytek do zaciskania węży. preparat 2666 :) Polecam wyjąć bezpiecznik od pompy paliwa. Syfu zebrało sie sporo, wrzucam zdjęcie filterka po operacji( przed był zółciutki)

DSC_0510_1.jpg

Efekt? Jakby troche ciszej, lepsza reakcja na gaz no i ustało szarpanie w określonym zakresie obrotów z którym zmagałem się już jakiś czas:whistling: Ogólnie polecam!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja uzywam do czyszczenia wtryskow do swoich aut i klientow TUNAP... Jedyny minus tego, ze nie kupisz tych srodkow w zadnym sklepie... Trzeba z nimi podpisac umowe... Na poczatku a bylo to kilka lat temu podchodzilem bardzo nie ufnie... Efekty sa piorunujace!!! Duzo koncernow motoryzacyjnych, ktore maja problemy z ukladami paliwowymi i wtryskami ratuje sie ta metoda przed wymiana na Gwarancji wtryskow.. Wiele ASO ma podpisana z nimi umowe a wiele dyzych motoryzacyjnych serwisow firm sprzedaje ich chemie pod swoim Logo.. czesto takie ASO na akcje serwisowe stosuje ich chemie co swiadczy o tym, ze juz innego alternatywnego wyjscia nie maja.... Np. BMW AUDI SUBARU MAZDA

Czy to jest ten środek http://www.czyszczenia.pl/oferta/czyszczenie-ukladow-paliwowych/microflex983/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To filtr paliwa wymieniamy przed czy po operacji? Bo już sam nie wiem, jedni robią tak a inni inaczej.

Opublikowano

Zrób to równocześnie:wink:

Opublikowano

Toś mu doradził :polew: W trakcie ma wymieniać? :wink:

Ja bym przed operacja założył jakiś tani ale nowy filtr a po operacji załozył już porządny markowy filtr.

Opublikowano

Toś mu doradził :polew: W trakcie ma wymieniać? :wink:

Ja bym przed operacja założył jakiś tani ale nowy filtr a po operacji załozył już porządny markowy filtr.

dobrze mu doradziłem:wink: w czasie operacji robisz obieg (słoik z preparatem- układ wtryskowy-filterek ze stacji benzynowej- słoik z preparatem) a drugi obieg w którym krąży paliwo to (zbiornik-filtr paliwa-zbiornik). Wyciągasz sobie bezpiecznik od pompy paliwa w baku(o ile w twoim aucie taka jest) i wtedy sobie na spokoju wymieniasz filtr paliwa. Po zabiegu podłączasz wszystko spowrotem i gotowe:naughty:

Można zrobić to oczywiście tak jak piszesz że puścić preparat czysczący przez normalny filtr ale po co dodatkowe koszty:whistling:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam.panowie podpowiedzcie jaki srodek do tego typu zabiegu jest najlepszy w działanu czy to bedzie moly czy tunap??

Opublikowano

A ja mam pytanko czy lepiej zrobić takie czyszczenie jak w opisie srodkiem 5154 czy może dolać do baku 5156.

Opublikowano

i Jak doradzi ktoś najlepszy środek ??? tak czytałem o firmie tunap duzo serwisów aso stosuje chemie tej firmy zastanawiam sie nad czyszczeniem u siebie wtrysków na 4 cyl mam liche korekty prawie do 2 dochodzi i chciałbym troche to zniwelowac moze sie uda czyszczenie.. prosze o porade w sprawie tej chemi Pozdro

Opublikowano

Kup LM a przy okazji sprawdź synchronizację walka rozrządu ma być około 0, czasem pomaga na korekcję.

Opublikowano

wałek jest okej świezo po wymianie rozrzadu:decayed: mowisz LM a co powiesz na tunap?? tak czytam i chcaiłbym sie dowiedziec czegos na ten temat?? A i czy LM moge dolac do baku czy czyscic domowym jetclean hehe??

Opublikowano

Ja zawsze przy zmianie filtra wale go do pełna LM i ognia. A raz na kiedyś do zbiornika. Tak czy owak LM. Tego drugiego na oczy nie widziałem bo LM mi styka.

Opublikowano

''Ja zawsze przy zmianie filtra wale go do pełna LM i ognia.'' czyli wlewasz go do baku czy do filtra?? a do baku tez cos daje czy w słoiki pod przewody paliwowe??

Opublikowano

Do filtra zamiast ropy.

Opublikowano

Wlewa go zamiast ropy do filtra paliwa.

Dobry patent swoją drogą:wink:

Opublikowano

razem z nowym filtrem??? a co z wlewaniem do baku??

Opublikowano

Dziś Czyscilem swoje pompki LM 5154 wg opisu z tego postu. Lm zakupiony w InterCarsie za 48zl. Po podłączeniu wezykow i odpaleniu auta silnik chodził ok 40 min zanim spalil specyfik. W tym czasie dodawaniem co raz gazu do 2,5 tys. Specyfik nie zmienił koloru, był do końca żółty.

Efekty - BRAK Nic się nie polepszylo, na szczęście tez nie pogorszylo. Jak dla mnie szkoda kasy.

Opublikowano

Powinienes sprawdzic bipy i korekcje na pompkach przed i po...

Opublikowano
Powinienes sprawdzic bipy i korekcje na pompkach przed i po...

Przed mam zrobione logi, więc dziś zrobie po czyszczeniu i porównamy.

Opublikowano

Ja zawsze myślałem ze trzeba dać mu trochę czasu na rozpuszczenie syfu. Od razu to nie działa.