Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Ford S-MAX AD 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poi 2 latach rozstałem się z A4 B7 - super autko, jednak stało się za małe, rodzinka rozwojowa :)

Na dniach odebrałem nowego S-MAXA, wersja titanium + dodatkowe siedzenia, bixenon, czujniki parkowania oraz panoramiczny dach, alufelgi 18'' Individual.

Miałbyć inny - na zamówienie, ale akurat ktoś nie odebrał zamówionego wcześniej egzemplarza - i zaproponowano mi go na super preferencyjnych warunkach :)

No... i będzie nad czym trochę popracować, póki co zdążyłem już założyc inne felgi.

Póki co jestem mega zadowolony, kawał auta, ilość miejsca zachwyca. Super się prowadzi, nie czuje się wielkości i wysokości tego autka.

O to pierwsze zdjecia zrobione telefonem, wkrótce dodam porządne fotki.

IMG_2290.jpg

IMG_2291.jpg

IMG_2292.jpg

IMG_2293.jpg

IMG_2294.jpg

IMG_2295.jpg

IMG_2296.jpg

IMG_2297.jpg

IMG_2298.jpg

IMG_2299.jpg

IMG_2301.jpg

IMG_2304.jpg

Wykresik :good:

Pomiary są rzeczywiste, tzn robione na drodze/lotnisku po zważeniu autka

smax_20d_163.jpg

Opublikowano

Fajne, fajne, jaki silnik?

Dawaj foty wnętrza!!!

Opublikowano

Czekamy na nowe fotki i rozwój wydarzeń , gratki zakupu :good:

Opublikowano
:slina: kurde też brałem pod uwagę s-maxa podczas ostatniej zmiany auta ale trafiła się bm-ka...wygląda super...bezawaryjności życzę... :good:
Opublikowano

Fajny FORDZIK :) tym to już się nie jeżdzi tym sie pływa , super autko , fajny kolor choc cieszki w utrzymaniu :)

Opublikowano

fajny jest ten s-max, tylko jak możesz to wykup dodatkowa gwarancje na auto bo potem będziesz płakał ... mam 2 fordy i wiem jak to jest ;)

Opublikowano

fajny jest ten s-max, tylko jak możesz to wykup dodatkowa gwarancje na auto bo potem będziesz płakał ... mam 2 fordy i wiem jak to jest ;)

zależy jakie masz fordy, bo my w firmie mamy 2 focusy 2004 rok i mondeo 2004 rok i nic się w nich nie dzieje :gwizdanie:

Źrebak gratulacje i szerokości!!

Opublikowano

zależy jakie masz fordy, bo my w firmie mamy 2 focusy 2004 rok i mondeo 2004 rok i nic się w nich nie dzieje :gwizdanie:

Źrebak gratulacje i szerokości!!

Mondek mk3 ST, mk4 i focusa St mk3 ...

jeśli w twoich fordach nic sie nie dzieje to proponuje zagrać w totka bo masz dużą szanse na wygraną ;)

Opublikowano
  • Autor

jedrekx a dłubnięte macie te Fordy w firmie?

Dzwoniłem do Witka z MRMOTORS ale oni nie robią Fordów.

Rozglądam się za jakąś porządną firmą może uda się wykrzesić troszkę więcej mocy.

Opublikowano

nie, totalna seria - szkoda je dłubać dla pracowników :decayed:

focusy 2x 1.8 tddi 90PS

mondeo 2.0 tdci 116PS

w mondeo padły jedynie wtryski, ale w serwisie jest takie coś, że jak oddasz stare to nowe dostajesz za 500zł + wymiana :) zawsze mówiłem "ford gówno wort", teraz nie powiem na tą markę złego słowa :hi:

Opublikowano

bezawaryjnosci i szerokosci :) tą nysą :decayed::):tongue4:

czy Twoje zamowienie duzo odbiega od obecnego

Opublikowano
  • Autor

nieznacznie, nie ma NAVI i aut. skrzynii biegów, poza tym ma wszystko co potrzeba

Opublikowano

nieznacznie, nie ma NAVI i aut. skrzynii biegów, poza tym ma wszystko co potrzeba

eh a na skrzyni ci bardzo zależało z tego co czytałem no ale cóż kasa przeważnie decyduje :wink4: pewnie szkoda było zrezygnować z okazji

Opublikowano
  • Autor

zależało to fakt, ale jak wziąłem pod uwagę, że fajnie byłoby dziabnąć te 163 koniki - to nie wiadomo co na to skrzynia później, jak zniesie większe obciążenia. Jakoś do 2.2TDCI jej nie montują.......... :kwasny:

ze sprzedażą automata też różnie bywa, dodatkowo rozmawiałem ze znajomym, który wziął właśnie B8 w S-tronic, zrobił już parę tkm ale ciągle czuje, że nie ma pełni władzy nad autem.... (pan jest starszej daty i całe życie jeździł manualem)

a na sam koniec - to jest w końcu FORD, obarczam ten zakup ryzykiem wielu niespodzianek, a automat niewątpliwie mógłby się do nich zaliczać

Poprostu od razu sobie założyłem, że FORD to nie AUDI i niestety można spodziewać się wielu niedociągnięć. Dlatego używanego S-MAXA, który NIE jest na gwarancji - raczej bym nie kupił. :thumbdown:

Z takim założeniem żyje się lepiej, a mój S-MAX pozytywnie zaskakuje :good:

Opublikowano

niby ford = czyli ryzyko ale o tym S-max to naprawdę jak się czyta to można się zdziwić w pozytywnym słowa znaczeniu...postarali się a ty masz jeszcze po "fejsie" więc poprawione coś co już było dobre :naughty:

Opublikowano

zależało to fakt, ale jak wziąłem pod uwagę, że fajnie byłoby dziabnąć te 163 koniki - to nie wiadomo co na to skrzynia później, jak zniesie większe obciążenia. Jakoś do 2.2TDCI jej nie montują.......... :kwasny:

ze sprzedażą automata też różnie bywa, dodatkowo rozmawiałem ze znajomym, który wziął właśnie B8 w S-tronic, zrobił już parę tkm ale ciągle czuje, że nie ma pełni władzy nad autem.... (pan jest starszej daty i całe życie jeździł manualem)

a na sam koniec - to jest w końcu FORD, obarczam ten zakup ryzykiem wielu niespodzianek, a automat niewątpliwie mógłby się do nich zaliczać

Poprostu od razu sobie założyłem, że FORD to nie AUDI i niestety można spodziewać się wielu niedociągnięć. Dlatego używanego S-MAXA, który NIE jest na gwarancji - raczej bym nie kupił. :thumbdown:

Z takim założeniem żyje się lepiej, a mój S-MAX pozytywnie zaskakuje :good:

Na Twoim miejscu bym się nie martwił, znajomy jeździ S-maxem 2.0 tdci sprzed FL i ma najechane 260 tyś i autko śmiga aż miło, robił coś przy zawieszeniu oraz wymieniał dwumasę, wtryski, turbina wszystko ori i narazie w dobrym stanie. Ja za każdym razem jak jade tym samochodem to jestem pod dużym wrażeniem :good:

Opublikowano
  • Autor

Póki co szukam intensywnie dobrego magika, który wskrzesi uspione koniki.

Podobno wynik 190-195 PS jest akurat... :>

Już teraz jeździ ładnie.. ale nie ma to jak program :decayed:[br]Dopisany: 17 Luty 2011, 21:35_________________________________________________Dziś poraz pierwszy otworzyłem maskę-elegancko wszystko wyglada, takie nowiutkie, czysciutkie.

Bardzo przyjemny widok :good:

Opublikowano

Bardzo ładne autko rodzinne :wink4: Oglądałem zupełnie przypadkowo taki model w jednej z galerii. Trzeba przyznać, że "Ford" zrobił kawał dobrej roboty pod względem optycznym, co do silników to rzeczywiście są 163KM TDCI więc będzie w miarę jechać. Jedyne co wg mnie spartaczyli to kokpit :(

Bezawaryjnego użytkowania :wink4:

Opublikowano

Fajny ten Twój fordzik, to ile teraz ma 163 kuce :naughty: to więcej niż miałeś w A4 :naughty: po programie będzie :kox:

Opublikowano
  • Autor

No dokladnie dowiem sie juz niedługo jak będę robił program:)

Czekam tylko na 2tys km i pierwsza wymianę oleju

Po zabiegu ma być ok 190KM :>

I co najwazniesze - bez utraty gwarancji przy pełnej akceptacji ze strony ASO :)