źrebak Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Poi 2 latach rozstałem się z A4 B7 - super autko, jednak stało się za małe, rodzinka rozwojowa Na dniach odebrałem nowego S-MAXA, wersja titanium + dodatkowe siedzenia, bixenon, czujniki parkowania oraz panoramiczny dach, alufelgi 18'' Individual. Miałbyć inny - na zamówienie, ale akurat ktoś nie odebrał zamówionego wcześniej egzemplarza - i zaproponowano mi go na super preferencyjnych warunkach No... i będzie nad czym trochę popracować, póki co zdążyłem już założyc inne felgi. Póki co jestem mega zadowolony, kawał auta, ilość miejsca zachwyca. Super się prowadzi, nie czuje się wielkości i wysokości tego autka. O to pierwsze zdjecia zrobione telefonem, wkrótce dodam porządne fotki. Wykresik Pomiary są rzeczywiste, tzn robione na drodze/lotnisku po zważeniu autka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominbr Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Fajne, fajne, jaki silnik? Dawaj foty wnętrza!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip1001 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Czekamy na nowe fotki i rozwój wydarzeń , gratki zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 kurde też brałem pod uwagę s-maxa podczas ostatniej zmiany auta ale trafiła się bm-ka...wygląda super...bezawaryjności życzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek-West28 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Fajny FORDZIK tym to już się nie jeżdzi tym sie pływa , super autko , fajny kolor choc cieszki w utrzymaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojoo Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 fajny jest ten s-max, tylko jak możesz to wykup dodatkowa gwarancje na auto bo potem będziesz płakał ... mam 2 fordy i wiem jak to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 fajny jest ten s-max, tylko jak możesz to wykup dodatkowa gwarancje na auto bo potem będziesz płakał ... mam 2 fordy i wiem jak to jest zależy jakie masz fordy, bo my w firmie mamy 2 focusy 2004 rok i mondeo 2004 rok i nic się w nich nie dzieje :gwizdanie: Źrebak gratulacje i szerokości!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojoo Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 fajny jest ten s-max, tylko jak możesz to wykup dodatkowa gwarancje na auto bo potem będziesz płakał ... mam 2 fordy i wiem jak to jest zależy jakie masz fordy, bo my w firmie mamy 2 focusy 2004 rok i mondeo 2004 rok i nic się w nich nie dzieje :gwizdanie: Źrebak gratulacje i szerokości!! Mondek mk3 ST, mk4 i focusa St mk3 ... jeśli w twoich fordach nic sie nie dzieje to proponuje zagrać w totka bo masz dużą szanse na wygraną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
źrebak Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 jedrekx a dłubnięte macie te Fordy w firmie? Dzwoniłem do Witka z MRMOTORS ale oni nie robią Fordów. Rozglądam się za jakąś porządną firmą może uda się wykrzesić troszkę więcej mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 nie, totalna seria - szkoda je dłubać dla pracowników focusy 2x 1.8 tddi 90PS mondeo 2.0 tdci 116PS w mondeo padły jedynie wtryski, ale w serwisie jest takie coś, że jak oddasz stare to nowe dostajesz za 500zł + wymiana zawsze mówiłem "ford gówno wort", teraz nie powiem na tą markę złego słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo814 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 bezawaryjnosci i szerokosci tą nysą czy Twoje zamowienie duzo odbiega od obecnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
źrebak Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 nieznacznie, nie ma NAVI i aut. skrzynii biegów, poza tym ma wszystko co potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 nieznacznie, nie ma NAVI i aut. skrzynii biegów, poza tym ma wszystko co potrzeba eh a na skrzyni ci bardzo zależało z tego co czytałem no ale cóż kasa przeważnie decyduje pewnie szkoda było zrezygnować z okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
źrebak Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 zależało to fakt, ale jak wziąłem pod uwagę, że fajnie byłoby dziabnąć te 163 koniki - to nie wiadomo co na to skrzynia później, jak zniesie większe obciążenia. Jakoś do 2.2TDCI jej nie montują.......... ze sprzedażą automata też różnie bywa, dodatkowo rozmawiałem ze znajomym, który wziął właśnie B8 w S-tronic, zrobił już parę tkm ale ciągle czuje, że nie ma pełni władzy nad autem.... (pan jest starszej daty i całe życie jeździł manualem) a na sam koniec - to jest w końcu FORD, obarczam ten zakup ryzykiem wielu niespodzianek, a automat niewątpliwie mógłby się do nich zaliczać Poprostu od razu sobie założyłem, że FORD to nie AUDI i niestety można spodziewać się wielu niedociągnięć. Dlatego używanego S-MAXA, który NIE jest na gwarancji - raczej bym nie kupił. Z takim założeniem żyje się lepiej, a mój S-MAX pozytywnie zaskakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 niby ford = czyli ryzyko ale o tym S-max to naprawdę jak się czyta to można się zdziwić w pozytywnym słowa znaczeniu...postarali się a ty masz jeszcze po "fejsie" więc poprawione coś co już było dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeo Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 zależało to fakt, ale jak wziąłem pod uwagę, że fajnie byłoby dziabnąć te 163 koniki - to nie wiadomo co na to skrzynia później, jak zniesie większe obciążenia. Jakoś do 2.2TDCI jej nie montują.......... ze sprzedażą automata też różnie bywa, dodatkowo rozmawiałem ze znajomym, który wziął właśnie B8 w S-tronic, zrobił już parę tkm ale ciągle czuje, że nie ma pełni władzy nad autem.... (pan jest starszej daty i całe życie jeździł manualem) a na sam koniec - to jest w końcu FORD, obarczam ten zakup ryzykiem wielu niespodzianek, a automat niewątpliwie mógłby się do nich zaliczać Poprostu od razu sobie założyłem, że FORD to nie AUDI i niestety można spodziewać się wielu niedociągnięć. Dlatego używanego S-MAXA, który NIE jest na gwarancji - raczej bym nie kupił. Z takim założeniem żyje się lepiej, a mój S-MAX pozytywnie zaskakuje Na Twoim miejscu bym się nie martwił, znajomy jeździ S-maxem 2.0 tdci sprzed FL i ma najechane 260 tyś i autko śmiga aż miło, robił coś przy zawieszeniu oraz wymieniał dwumasę, wtryski, turbina wszystko ori i narazie w dobrym stanie. Ja za każdym razem jak jade tym samochodem to jestem pod dużym wrażeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
źrebak Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Póki co szukam intensywnie dobrego magika, który wskrzesi uspione koniki. Podobno wynik 190-195 PS jest akurat... :> Już teraz jeździ ładnie.. ale nie ma to jak program [br]Dopisany: 17 Luty 2011, 21:35_________________________________________________Dziś poraz pierwszy otworzyłem maskę-elegancko wszystko wyglada, takie nowiutkie, czysciutkie. Bardzo przyjemny widok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Bardzo ładne autko rodzinne Oglądałem zupełnie przypadkowo taki model w jednej z galerii. Trzeba przyznać, że "Ford" zrobił kawał dobrej roboty pod względem optycznym, co do silników to rzeczywiście są 163KM TDCI więc będzie w miarę jechać. Jedyne co wg mnie spartaczyli to kokpit Bezawaryjnego użytkowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystic.pl Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Fajny ten Twój fordzik, to ile teraz ma 163 kuce to więcej niż miałeś w A4 po programie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
źrebak Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 No dokladnie dowiem sie juz niedługo jak będę robił program:) Czekam tylko na 2tys km i pierwsza wymianę oleju Po zabiegu ma być ok 190KM :> I co najwazniesze - bez utraty gwarancji przy pełnej akceptacji ze strony ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi