Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie macie średnie spalanie silników 2.0 TDI z DPF i bez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AUDI A4 B7 2007 2.0tdi dpf

https://youtu.be/exPyAZz9uiAilmik

Edytowane przez oomichalekoo

Opublikowano

Ostatnio po zmianie opon na zimowe, rozmiar taki sam jak lato, spalanie spadło śreno o 1L : 225/40/18 Kleber Krisalp Hp2

Autosrada 140 - 6,2 / 6,8

Autostrada 130 - 5,6 / 5,9

Miasto do 7L bez butowania. I auto lepiej się zbiera, chodź przyczepność jest gorsza. No ale coś za coś,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

średnie spalanie 80% miasto 20% trasa koła 225/45/17 to 7,7 l

trasa z prędkością 140/h 6,2-6,4 l jazda na tempomacie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie bez dpf'a 235/18 trasa do 140 5.5l bez tempomatu.
W Trójmieście jeżdżąc normalnie koło 7.5-8l.

Opublikowano

BRD 170KM bez dpfa tak mniej więcej 70% trasa 30% miasto na oponach 235/45 17 pali mi równo 7 litrów

Opublikowano

Bpw 140km quattro z dpf, samochód mam od niedawna myślałem że spalanie będzie w granicach 6l a tu zaskoczenie zejście poniżej 7 nie do zrobienia, myślałem że przez uszkodzony termostat więcej palił, jednak po wymianie nic się nie zmieniło, mam porównanie do tiguana 140km cr i pali ok. 6,5 l i dynamika wydaję się lepsza,czy to przez to że mam stały napęd a w tiguanie jest dołączany? co może mi pomóc obniżyć spalanie?

Edytowane przez lolq1660

Opublikowano

Masa auta + stały napęd quattro robią swoje.

Możesz jeździć wolniej w trasie, spalanie spadnie.

Po wycięciu DPF'a też spadnie.

Opublikowano

Szczerze nie patrzyłem w żadne tabliczki ale czy naprawdę kombi tyle waży? W trasie jeżdżę ok 100-120km także chyba bez przesady, planuje wywalić dpf i zrobic jakiś soft

Opublikowano

Mój Avant z 2.0 BRD'kiem + Quattro bez kierowcy waga 1700Kg.

Opublikowano

I ile pali jeśli można wiedzieć?

Opublikowano

Trasa do 130km/h około 6.5 litra, miasto około 9.0 litrów

DPF out

Poprzednio miałem B6 1.9 AVF'a to była ośka, paliła sporo mniej.

Edytowane przez TomekTdi

Opublikowano

Nie ma różnicy czy z DPF czy bez ... brat wywalił DPFa i nic się w spalaniu nie zmieniło.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, nie lubie jak mam za dużo nie potrzebnych rzeczy w aucie i chcę "poprawić fabrykę :decayed: "zastanawiam się dosyć poważnie się nad wyrzuceniem DPF i wgraniem softu od motorowni bez niego. Póki co DPF w moim BPW nie dał o sobie znać (sprawdzałem na VAGu ostatnio % jego zapełnienia) i jest OK.

Proszę użytkowników silników tylko 2.0 TDI z DPF i bez o wpisywanie tutaj średniego spalania waszych aut w warunkach miejskich, pozamiejskich i trasie. No i jeszcze jaki macie styl jazdy (zawsze but, czy w miarę zrównoważony etc) i status DPF (czy go posiadacie czy nie).

Nie wklejacie mi tutaj linków do tematów np. [ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ? bo to nie o to chodzi

----------------------------------------------------------------------------------------

a więc tak:

cykl pozamiejski - (dojazd do pracy itd) ze średnim spalaniem ciężko zejść poniżej 7,5 l , przeważnie jest to coś w granicach 8 l/100km / jazda można powiedzieć normalna - dosyć dynamiczne przyspieszenia i prędkość w granicach 80-120 km/h /

miasto - od czasu zakupu auta jeszcze konkretnie nie pojeździłem po Gdańskich korkach bo naszczęście prawie wszystko mogę kupić w mniejszym mieście do którego mam 6km i nie jest zakorkowane :)

trasa - nie zbadane spalanie gdyż jeszcze dłuższa trasa się nie trafiła

czekam na wasze wypowiedzi :hi:

moja bez dpfa pali srednio 6,5 na trasie przy spokojnej jezdze 5,5-7 apo miescie 7.5l a tak ogulem to tyle ile jej wleje

Opublikowano

Bpw 140km quattro z dpf, samochód mam od niedawna myślałem że spalanie będzie w granicach 6l a tu zaskoczenie zejście poniżej 7 nie do zrobienia, myślałem że przez uszkodzony termostat więcej palił, jednak po wymianie nic się nie zmieniło, mam porównanie do tiguana 140km cr i pali ok. 6,5 l i dynamika wydaję się lepsza,czy to przez to że mam stały napęd a w tiguanie jest dołączany? co może mi pomóc obniżyć spalanie?

ZMIEŃ OPONY, NA IDEKS MNIEJSEJ PRZYCZEPNOŚCI, BEDZIE MNIEJ PALIĆ

Nie ma różnicy czy z DPF czy bez ... brat wywalił DPFa i nic się w spalaniu nie zmieniło.

może po prostu nie umie jeździć? :) albo tak mu wycieli, że się nic nie zmieniło

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

2,0 TDI bez DPF

trasa do 120 km/h - 6 litrów

miasto -7,5 litra

Laczki standard

Opublikowano

Trasa 6.5

Ale żeby zejść w miescie w okolice 7.0-7.5 jak tu większość pisze to nie realna. Miasto 9.0- 10 przy normalnej jeździe..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trasa 6.5

Ale żeby zejść w miescie w okolice 7.0-7.5 jak tu większość pisze to nie realna. Miasto 9.0- 10 przy normalnej jeździe..

Zgadzam się z tobą.

Żeby zejść ze spaleniem w mieście do 7-7,5l to trzeba mieć miasto bez świateł, skrzyżowań i przejść dla pieszych co 50m.

Opublikowano

tryb mieszany 7,7 l/100 km

w miescie okolo 9 l / 100 km

w trasie 6,8 l /100 km

kola 255/35R19

silnik BPW bez zadnych modyfikacji

Opublikowano

2,0 TDI BPW z DPF

trasa do 120 km/h - 6,2 litra

miasto -7,4 litra

Laczki standard 16''

Opublikowano

2.0 BLB FWD bez dpf

Niewiem czemu ale mi jest ciężko uzyskać wynik powyżej 7.5 l w mieście a nie którzy mają po 9 może mam coś zepsute :decayed:

Miasto - 6.5 l

Trasa - 150 - 6.8 l