Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Demontaż reflektora Audi A4 B5 (zdjęcie szklanego klosza)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Filmik mojego autorstwa, jak szybko i bez bólu zdemontować reflektory od Audicy. Tą samą metodą można rozebrać również lampy od Passata B5, Audi A6 C5 czy A8 D2. Nie wiem jak to wygląda w innych modelach, można wypróbować w piekarniku :)

Ten sposób nie sprawdza się w przypadku kleju w lampach A4 B6. Rozkleić lampy w B6 to piekło.
Opublikowano

Bardzo pouczający filmik :good: na pewno dużo pomoże przy rozklejaniu metodą kulinarną :notworthy:

Osobiście myślałem ze ta operacja jest bardziej skomplikowana :mysli:

Opublikowano

Filmik Malina nie jednemu sie przyda! :good:

Opublikowano
:hi: a co zrobic jak mam kuchenke gazowa?? :polew: super filmik i wogole dzieki :)
Opublikowano

Prezesie a czy nie trzeba dawać jakiegoś silikonu żeby to skleić do kupy po robocie? Mówisz że jak założę wszystko i wsadzę do piekarnika to kleje się połączą i nic nie będzie później przeciekać?

Opublikowano

ja przy składaniu nie dawałem żadnego dodatkowego silikonu. Złożyłem wszystko tez podgrzewając w piekarniku i wszystko jest :good:

Opublikowano
  • Autor
ja przy składaniu nie dawałem żadnego dodatkowego silikonu. Złożyłem wszystko tez podgrzewając w piekarniku i wszystko jest good

Dokładnie tak samo robimy :) Wszystko złożone na sucho dajemy do piekarnika i po 30 minutach grzania dociskamy wszystko na siłę.

Opublikowano

A nie wiecie czy Depo tez da radę tak rozłożyć ?

Opublikowano

A nie wiecie czy Depo tez da radę tak rozłożyć ?

no ja właśnie rozklejałem swoje depo :) wszystko tak samo jak zaprezentował djbinek tylko tam gdzie jest "coś metalowego" to w depo jest gwoździk, który trzeba najpierw wyciągnąć

Opublikowano

no, ale przy temperaturze 70 stopni nic się z plastikiem nie stanie.

Opublikowano
  • Autor
Właściwie rozkleić DEPO TYCE czy co tam jeszcze to mozna podważając płaskim śrubokretem i bez żadnego podgrzewania, bo kleje uzyte w tych zamiennikach sa do d...y decayed To własciewie jest powodem że paruja itp. Inaczej sprawa ma sie z ori II lift gdzie klej jest bardzo mocny, i trzeba by było dłuzej potrzymać lampę w piekarniku co grozi znacznym zdeformowaniem plastiku, a nawet zniszczeniem lampy. Lampy ori radzę rozklejac przy pomocy opalarki podgrzewając równomiernie, wtedy mamy pełną kontrolę co się dzieje z plastikiem i robimy to bez obaw hi

Ja mam FK DEPO angel eyes (te z filmiku), i mi nigdy nie parowały. Teraz mi zaparowała ta co rozklejałem i będę ją w tygodniu uszczelniał silikonem.

Opublikowano

A w modelu b6 kombi tylna lampe można tak rozebrac???

Opublikowano

o dolaczam sie do pytania o tylna lampe :)

Opublikowano

Filmik OK, u mnie coś nie chce klosz wyjść z budy - mocno trzeba szarpac, czy tylko na filmiku zeszła tak lekko?

Opublikowano

ori trzeba czasem mocniej, najlepiej od srodka ja popchaj reką!

Opublikowano

z tym piekarnikiem malina :> dobry pomysł :naughty:

Opublikowano

chłopaki depo idzie rozkleić nawet bez piekarnika i opalarki,

ale nie próbujcie ta metoda rozklejać or valeo, bo się nie da tam klej trzyma porządnie , nie to co depo, to klejenia nie używajcie sylikonu bo się nie sprawdza, polecam klej ze szczeliwem np wurth.

Opublikowano

Mogłem sobie szarpać i szarpać po odkręceniu tych 2 śrub - jest trzecia :> - dostępna od góry przy samym błotniku, zamontowana dość głęboko bo na wysokość górnej części zderzaka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawe czy dało by radę suszarką :)

Opublikowano

Ciekawe czy dało by radę suszarką :)

A co nie masz w domu piekarnika??;)