Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Paradiesgrün chrom , BOSE, scyzoryk, aluramki, VT RS6 felga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ładna panie :good: :good:

pod maską to masz kosmos :shocked: = klin luk :gwizdanie:

Opublikowano

Nie będą się te dywaniki ślizgać, zwijać itd ?

Ja mam ze stoperami a i tak żyją swoim życiem :wink4:

Opublikowano

hehe nie bo są tak chropowate z wypustkami, że aż do włosków podłogi sie czepiają jak rzep

Opublikowano

nie wiem.. narazie sie trzymaja.. może jak sie wytra? zniszcza? to beda.. drogie nie były płakał nie bede :cool1:

Opublikowano

mógłbyś mi tez podac link z allegro do tego chromiku kolo gałki zmiany biegów? :rolleyes:

Opublikowano

mógłbyś mi tez podac link z allegro do tego chromiku kolo gałki zmiany biegów? :rolleyes:

tez się pyt i kolega robił to listwa rantową :)

Opublikowano

nie jestem zwolennikiem chromu ale to wyglada ładnie :wink4: dzięki :hi:

Opublikowano

nie jestem zwolennikiem chromu ale to wyglada ładnie :wink4: dzięki :hi:

hehe dzięki.. Moze jutro zrobie temacik jak to wyrezac..:) bo trzeba troche rzeżbic:)

Opublikowano

a co tam trzeba robic? :tongue4: listwa ta taka chromowa co sie ja na kanty wciska tak?

Opublikowano

no zarzuć cos jak to zrobić bo ja probowałem ale za bardzo nie wygina sie ta listwa i potem jest problem zeby wcisnąć to obudowę z mieszkiem :>

Opublikowano

własnie pokazuj bo nie wiem czy robić czy nie :decayed:

Opublikowano

Wiec tak..

1. Na allegro zakupiłem listwę rantową tzw. U-kształtną 6mm albo 8 mm już nie pamiętam... Wziąłem więcej na przymiarki..

2. Zdjąłem mieszek z ramka.

3. Listwę wcześniej podgrzewałem suszarka...Bo jak wiadomo ona wygina się w druga stronę niż mi potrzeba:)

1289135871

4. Śrubokręt w dłoń i rozgiąłem trochę miejsce gdzie wchodzi mieszek.. (Ten rant, na który wciska się listwę)

5. Ciągle grzejąc listwę wyginałem ją jednocześnie mocno dociskając...

6. Wtedy naprawdę ostrym nożem przeciąłem listwę.. (WAZNE: trzeba to zrobić prosto, bo będzie widać krzywiznę.)

7. Rogi listwy trzeba, co chwile naciągać, bo przy wyginaniu listwy odchodzą i nie trzyma klej.

8 potem rozbieramy mieszek i ramkę

9. Trzeba zetrzeć szlifierka boki ramki.. Bo będzie się blokować.. Ramkę wsuwamy najpierw od strony klimatronika potem od ręcznego. Jeśli nie chce wejść to dalej trzeba spiłować cześć górna i trochę boki. Najlepiej wokoł:P

[br]Dopisany: 27 Luty 2011, 20:52_________________________________________________czekajcie podejde nagram wam filmikalbo pstrykne kilka fotek..

Opublikowano

ok spoko ja juz kumam co i jak :wink4: jutro kupie z 50cm i sie zabawie :decayed:

Opublikowano

kup 1 metr:D bo chyba kolo 40cm na 1 raz szlo

a moze krzywo utniesz i lipa znow do sklepu

a tak zetrzec rant ramki tej czesci od góry :)

20110227070.jpg

20110227068.jpg

20110227072.jpg

20110227073.jpg

Opublikowano

w sumie racja :decayed: 40cm na taki kawalek idzie, ladnie :decayed:

Opublikowano

pochwal sie jak tobie wyszlo:D :kox:

Opublikowano

kupiłem ta listwe ale dopiero w sobote zaczne zabawe :kox: zobaczymy co to wyjdzie :przebiegly:[br]Dopisany: 01 Marzec 2011, 19:27_________________________________________________aaa a ten chrom jest wciśniety na plastik od konsoli czy plastik od obudowy mieszka? :mysli:

Opublikowano

kupiłem ta listwe ale dopiero w sobote zaczne zabawe :kox: zobaczymy co to wyjdzie :przebiegly:[br]Dopisany: 01 Marzec 2011, 19:27_________________________________________________aaa a ten chrom jest wciśniety na plastik od konsoli czy plastik od obudowy mieszka? :mysli:

listwa jest wciśnięta w konsole a szlifujemy ramkę od mieszka :)

Opublikowano

kup 1 metr:D bo chyba kolo 40cm na 1 raz szlo

a moze krzywo utniesz i lipa znow do sklepu

a tak zetrzec rant ramki tej czesci od góry :)

20110227070.jpg

20110227068.jpg

20110227072.jpg

20110227073.jpg

Profi robota :good: Zapoczątkujesz nowy mod w przedliftach :kox:

Chciałem kupić listwę rantową ale w tesco była tylko płaska :disgust: