Musashi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 pozwolilem poprowadzic swoje autko dziewczynie. no i problem. przy ruszaniu zamiast jedynki włączyła trójkę albo czwórke. (Nie spodziewałęm się więc nie pilnowałem wrzucania biegów ). puściła dynamicznie sprzęgło i samochód zamiast ruszyc, silnik zgasł z głośnym puknięciem. Myślałem że serce mi pęknie. SIlnik urucomiłem już ja bez żadnych problemów ale nie wiem czy mi się wydaje ale samochód po tym zdarzeniu nie ma już takiej dynamiki jaką miało wcześniej... czy mogło się coś uszkodzic? silnik staruje bez problemu zarówno zimny jak i gorący. zużycie paliwa się nie zmieniło. Proszę kolegów o opinie i dziekuję.
pre_pl Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 dla mnie nie ma kompletnie związku... zrobiła prawie zwykłego zajączka... Potrzebujesz zrobić diagnostykę komputerową auta
mcm Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Podłącz pod komputer jak będą błedy skasuj i zobacz czy pojawią się ponownie, ale nie wydaje mi sie żeby coś sie mogło stać przy "zajączku" jak to kolega pre_pl określił
Musashi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2007 zastanawialem sie czy jest mozlowosc przestawienia rozrzadu w trakcie zajaca. ale przeciez to silnik napedza rozrzad a nie odwrotnie. diagnostyke zrobie jak sie poprawi pogoda. niestety nawierzchnie nie bardzo sie nadaja zeby vag-owac dynamicznie.
hornet Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Powiem Ci tak ..miałem AVF B6 1,9 i miałem takie objamy iż czasami przy wolnej jeździe na 2 potrafił szarpąć i zgasł..... parę dnic później zesrało się ECU powiedz czy też tak masz czy tylko odczuwasz spadek mocy ?
Musashi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2007 nie, t oewidentny blad w sztuce, za malo gazu wysoki bieg i ostro puszczone sprzeglo. nie mial wyjscia - musial zgasnac. mając to w pamięci mam wrazenie ze jezdzi jakos slabiej... moze troche jestem przewrazliwiony ale po nocach sni mi sie ta akcja ;( i wyginajace sie korbowody musze sie pozbyc nocnych koszmarów stad wlasnie pytanie do naszego bractwa
Jaro Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 w moim B6 również czasami zasiada płeć piękna, i "zajączki" parę razy skoczyły , ale jak narazie nic się nie zmieniło w dynamice, wydaje mi się , że mechanicznie nic się nie stało, jedynie co może to błedy, ale też może być tylko Twoje przewrażliwienie
Rekomendowane odpowiedzi