Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to ja ponawiam pytanie: czy źle założony N75 może powodować przeładowanie lub wahania doładowania ?

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ten dolot to jeszcze takiego niemam :gwizdanie: Mysle nad takim :naughty: czy bedzie dobry :mysli: troche drogi :wallbash: ale jak cos to juz sie odlozy :decayed:

A TIP wiadomo bedzie tez :decayed: tylko ja myslalem nad jakims gotowym silikonem forge :wink4:

Z TIPem z kwasu nie orientuje sie gdzie i za ile :( moze ktos cos poleci, dostane to gotowe w jakims sklepie czy trzeba na zamowienie, czytalem tez ze trzeba zrobic oslone termiczna wiec czy silikon nie bedzie praktycznejszy w koncu chodzi o przepustowosc

I czy przy dolocie, TIPie, FMIC rzeczywiscie odczuje to podczas jazdy :mysli: podzielta sie wrazeniami :blink: auto po remapie

No i czy przy DP trzeba robic korekte softu czy poprostu zakladasz i tyle??? :mysli:

jeśli chcesz to albo uspawam tobie tip albo sprzedam Ci mój kwestia tylko jaki chcesz pod jaką przepływke i czy chcesz mieć odmę podłączoną czy nie [br]Dopisany: 15 Listopad 2011, 23:45_________________________________________________

to ja ponawiam pytanie: czy źle założony N75 może powodować przeładowanie lub wahania doładowania ?

może spowodować brak doładowania lub przeładowanie zależy jak go założyłeś [br]Dopisany: 17 Listopad 2011, 13:37_________________________________________________czy może być tak ze lambda jest za krótka? i przez to jest błąd w doładowaniu??

czy może być tak że lambda jest do bani a nie wykazuje mi tego na VAG-u ??

Opublikowano

Nie,

opisz jeszcze raz dokładnie jakie masz mody w silniku, może pokolei dojdzie się do przyczyny, ale najbardziej prawdopodobne jest, że soft jest źle zrobiony

Opublikowano

Tip stożek ITG,wtryski440cc, turbo k04, wałki od ADR,wywalony katalizator,teraz jest jeszcze n75 z rs2 i mocniejsze DV chyba o niczym nie zapomniałem

Opublikowano

Na 99% spartolony soft, bo innej opcji nie ma, komp widzi przeładowanie i wchodzi w tryb awaryjny. Daj auto do innego tunera i będzie śmigało

PS, wtryski troche duże :wink4:

Opublikowano

teraz też już wiem ze wtryski trochę duże no ale już po sprawie :P chyba ze się ktoś chce zamienić :naughty:

kolo mówi że może być coś z lambdą mam inna nie zaszkodzi mi jej sprawdzić. no i muszę jakoś odzyskać kasę od tunera :confused4:

Opublikowano

teraz też już wiem ze wtryski trochę duże no ale już po sprawie :P chyba ze się ktoś chce zamienić :naughty:

kolo mówi że może być coś z lambdą mam inna nie zaszkodzi mi jej sprawdzić. no i muszę jakoś odzyskać kasę od tunera :confused4:

Nie jedna osoba Ci pisała żeby jechać do DOBREGO tunera :rolleyes:

Cóż, za głupotę się płaci

Opublikowano

Nie jedna osoba Ci pisała żeby jechać do DOBREGO tunera :rolleyes:

Cóż, za głupotę się płaci

mądry polak po szkodzie jak to mówią...

Opublikowano

Podepnę się pod temat.

Panowie co sądzicie o tym:

Wtryski 0280150951 + MBC, potem delikatnie bujnąć zapłon oraz dać 0,8 bara na MBC i ponoć mamy około 180 kucy

Jest to możliwe?????

Ponoć limitery w programie i czujniki stuku będą korygować błędy, więc jest to bezpieczne podniesienie mocy niewielkim kosztem...

Opublikowano

to lepiej gotowca wrzucić

Opublikowano

W sumie to te graty mam za free, ale interesi mnie czy ktoś tak robił i czy to jest w ogóle bezpieczne dla silnika i suszarki. :mysli:

Opublikowano

Wtryski 0280150951 + MBC, potem delikatnie bujnąć zapłon oraz dać 0,8 bara na MBC i ponoć mamy około 180 kucy

skąd te wtryski? i jak chcesz "bujnąć" zapłon?

co do tego zastawu-do 180 kucy potrzebujesz jeszcze albo FMICa, lub DSMICa-generalnie ja mam u siebie podobny zestaw,ale nie hamowana na hamowni, tylko Kpowerem i pokazało 185, co do doładowania-0,7 wystarczy, bo przy 0,8 jadąc na piątce, pod górkę-będzie pod ostrym obciążeniem i może wpaść w tryb awaryjny... :wink4:

Opublikowano

skąd te wtryski? i jak chcesz "bujnąć" zapłon?

Wtryski mam od koleżki, są po regeneracji, były u niego w b5, ponoć ma je z S2ki, a zapłon Lemmiwinks albo VAGiem - parametry poprostu.

Opublikowano

Wtryski mam od koleżki, są po regeneracji, były u niego w b5, ponoć ma je z S2ki, a zapłon Lemmiwinks albo VAGiem - parametry poprostu.

chodzi mi o ich przepustowośc,jaką mają :wink4: jeśli są większe od seryjnych-zalewać będzie silnik i check wyskoczy :gwizdanie:

a wiesz, o ile wyprzedzić zapłon?

Opublikowano

360cc - ponoć na takich check nie wyskoczy i nie zaleje serca. :dance:

a z zapłonem mysle, że do 6 stopni mniej więcej, tak żeby stuku nie było... ale może się mylę.

Opublikowano

360cc - ponoć na takich check nie wyskoczy i nie zaleje serca. :dance:

a z zapłonem mysle, że do 6 stopni mniej więcej, tak żeby stuku nie było... ale może się mylę.

na 320cc z BEXa wyskakuje, bo zalewa :gwizdanie: będziesz musiał obniżyć ciśnienie paliwa, ale przy takich wtryskach i niskim ciśnieniu-może być problem z odpaleniem i poprawnym działaniem silnika
Opublikowano

To może wogóle wtrysków nie ruszać? :mysli:

Opublikowano

To może wogóle wtrysków nie ruszać? :mysli:

nie musisz -ori też dadzą radę :wink4:
Opublikowano

No to git, dzięki.

A jak to u Ciebie wygląda jeśli mogę zapytać?

Opublikowano

No to git, dzięki.

A jak to u Ciebie wygląda jeśli mogę zapytać?

320cc z BEXa i 5% mniej ciśnienia-korekty-powiedzmy, że są w normie,MBC, dwa coolery,tip stożek-standardzik :wink4: