Opublikowano 25 Listopada 201213 l Mam N75 tylko, ze nowke bo myslalem, ze stary byl przyczyna moim problemow z autem co opisywalem w innym temacie. Wymienilem N75 na nowke a stary chce sprzedac bo jest sprawny i jak ktos potrzebuje na podmianke to sie idealnie do tego nadaje, tak samo jak inne graty, ktore sprzedaje. Zastanawia mnie jak masz zrobiony program, bo u mnie po zmianie turbiny ma niby k03s ale z wirnikiem z 12 lopatkami przy niecalym 1bar to juz wtryskow brakuje. Sa zapetlone na maksa od ok 5000obr wiec jezdze jak dieslem do max 4500obr Moze w koncu w tym tygodniu podmienie wtryski na 320cc i zloguje fure. Nie moge sie doczekac na korekte programu, ale ciagle mi cos wypada
Opublikowano 25 Listopada 201213 l Wczesniej miałem K03 i program z logów w picu było jakieś 152gs na przepływce i 1bar w picu. W 120 bloku wyszło 260niutów.coś słabo z tymi niutami miałeś, bo ja w AVJ miałem 265 niuta, przy 0,75 bara, na K03 i dwóch coolerach
Opublikowano 25 Listopada 201213 l Wczesniej miałem K03 i program z logów w picu było jakieś 152gs na przepływce i 1bar w picu. W 120 bloku wyszło 260niutów.coś słabo z tymi niutami miałeś, bo ja w AVJ miałem 265 niuta, przy 0,75 bara, na K03 i dwóch coolerach dwa SMIC-i pozwalają na osiągniecie niższej temp. w dolocie automatycznie spada ciśnienie ale nie spada przepływ dlatego tez te parametry sa inne a moce podobne
Opublikowano 25 Listopada 201213 l i tam jest gotowa wartosc czy trzeba to jakos przeliczac? Tak gotowe wartości są
Opublikowano 27 Listopada 201213 l Chłopaki, włożyłem 320cc i dopiero teraz coś się zaczeło dziać. Na przepływce raz wyszło 171g/s a potem 165g/s. Niestety potem przy 4000 obr na 3 i 4 biegu sprezglo sie uslizgneło. Jakie sprzeglo polecacie do gratow na 220KM w Quattro? Bez szalenstw, tak rozsadnie z głową
Opublikowano 28 Listopada 201213 l Jak Wy ten niut wyliczacie? 120 kanał w vagu Nie patrzcie na te niuty z kanału 120 bo to się nijak nie pokrywa z wynikiem z hamowni :tongue4:
Opublikowano 28 Listopada 201213 l Dzwonilem do radzikowskiego ile bedzie koztowa otarcze sprzęgła ze zbrojoną okładziną organiczną i wzmocnionym dociskiem sprzęgła o około jedną trzecią iprzerobienie dwumasu na jenomas . cenna 2200zl . dodam ze mam 220 km 310 nm (avj) sprzeglo klei ale siada dwumas . po wymianie sprzegla bedzie jakas mala korekta na wtryskach 440 cc
Opublikowano 28 Listopada 201213 l To jakie sprzeglo polecacie do tych 220KM w Q? Może jakis sachs? Przy 220 to spokojnie seria powinna wytrzymać tylko od razu nowy dwumas załóż i tylko LUK
Opublikowano 28 Listopada 201213 l Jak Wy ten niut wyliczacie? 120 kanał w vagu Nie patrzcie na te niuty z kanału 120 bo to się nijak nie pokrywa z wynikiem z hamowni :tongue4: dlaczego? przecież auta ma służyć na drodze i w takich warunkach pokazuje niuty, to samo Kpower-też mierzy moc w warunkach drogowych, a przecież te pomiary są tylko poglądowe, bo kogo dziś podniecają cyferki na wykresie i kto będzie się spierał, czy auto po chipie ma 265 niuta, czy 270, jak i tak, nikt tego nie odczuje...? auto ma jechać, wyprzedzać i hamować, a nie świecić jakimś tam wynikiem z hamowni...
Opublikowano 28 Listopada 201213 l Z tym sprzeglem to rozumiem, ze wymienia sie od razu koło dwumasowe, tarcze sprzegla, docisk i łozysko oporowe? Czy dwumas tylko w dieslach sie zawsze wymienia bo jest obciazony? zestaw1 SPRZEGŁO SKODA SUPERB VW PASSAT 1.8T 1.8 T ORYG (2755261195) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. KOŁO DWUMASOWE AUDI A4 A6 VW PASSAT SKODA SUPERB (2776501234) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zestaw2 Koło dwumasowe Audi A4 Seat EXEO 1.8T 163km 150km (2791075325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. SPRZĘGŁO LUK AUDI A4 A6 C5 VW PASSAT B5 1.9 TDI (2782235727) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ktory wybrac?
Opublikowano 28 Listopada 201213 l Bierz zestaw drugi:thumbup1: Ja brałem dokładnie taki sam, i po wyjęciu starych gratów wszystko było to samo co fabryka dała:wink: Sachsa odpuść bo były przypadki z problemem ich spasowania. Bierz drugi zestaw LUK a będziesz spał spokojnie:naughty:
Opublikowano 29 Listopada 201213 l Ja brałem sprzęgło od tego pierwszego gościa sachsa koszt chyba nie całe 400 z wysyłką, dobrał mi po vinie, miał najtaniej na allegro i wogóle, wszystko pasowało idealnie, w nowym komplecie docisk i tarcza sachsa a łożysko luk, w oryginale miałem wszystko luk ale tak napradwe różniły się tylko napisami z nazwą producenta przynajmniej z wyglądu. Będziesz brał też od razu koło dwumasowe, a nie lepiej najpierw rozebrać i sprawdzić w jakim stanie stare? w benzynce tak szybko chyba nie pada.
Opublikowano 29 Listopada 201213 l No właśnie sam nie wiem, to jest quattro które trochę już zrobiło kilometrowy i one się, że jak stary dwumas dostanie nowe sprzeglo to szybko padnie...