Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam N75 tylko, ze nowke bo myslalem, ze stary byl przyczyna moim problemow z autem co opisywalem w innym temacie.

Wymienilem N75 na nowke a stary chce sprzedac bo jest sprawny i jak ktos potrzebuje na podmianke to sie idealnie do tego nadaje, tak samo jak inne graty, ktore sprzedaje.

Zastanawia mnie jak masz zrobiony program, bo u mnie po zmianie turbiny ma niby k03s ale z wirnikiem z 12 lopatkami przy niecalym 1bar to juz wtryskow brakuje. Sa zapetlone na maksa od ok 5000obr wiec jezdze jak dieslem do max 4500obr :D

Moze w koncu w tym tygodniu podmienie wtryski na 320cc i zloguje fure.

Nie moge sie doczekac na korekte programu, ale ciagle mi cos wypada :(

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wczesniej miałem K03 i program z logów w picu było jakieś 152gs na przepływce i 1bar w picu. W 120 bloku wyszło 260niutów.
coś słabo z tymi niutami miałeś, bo ja w AVJ miałem 265 niuta, przy 0,75 bara, na K03 i dwóch coolerach
Opublikowano

Jak Wy ten niut wyliczacie?

Opublikowano
Wczesniej miałem K03 i program z logów w picu było jakieś 152gs na przepływce i 1bar w picu. W 120 bloku wyszło 260niutów.
coś słabo z tymi niutami miałeś, bo ja w AVJ miałem 265 niuta, przy 0,75 bara, na K03 i dwóch coolerach

dwa SMIC-i pozwalają na osiągniecie niższej temp. w dolocie

automatycznie spada ciśnienie ale nie spada przepływ

dlatego tez te parametry sa inne a moce podobne

Opublikowano

120 kanał w vagu

Opublikowano

i tam jest gotowa wartosc czy trzeba to jakos przeliczac?

Opublikowano

pokazuje niuty, pokrywające się z wynikami z np Kpowerem

Opublikowano
i tam jest gotowa wartosc czy trzeba to jakos przeliczac?

Tak gotowe wartości są :wink:

Opublikowano

Chłopaki, włożyłem 320cc i dopiero teraz coś się zaczeło dziać. Na przepływce raz wyszło 171g/s a potem 165g/s. Niestety potem przy 4000 obr na 3 i 4 biegu sprezglo sie uslizgneło.

Jakie sprzeglo polecacie do gratow na 220KM w Quattro? Bez szalenstw, tak rozsadnie z głową :)

Opublikowano

organiczne? radzikowski?

Opublikowano

120 kanał w vagu

Nie patrzcie na te niuty z kanału 120 bo to się nijak nie pokrywa z wynikiem z hamowni :tongue4::tongue4:

Opublikowano

To jakie sprzeglo polecacie do tych 220KM w Q?

Może jakis sachs?

Opublikowano

Dzwonilem do radzikowskiego ile bedzie koztowa otarcze sprzęgła ze zbrojoną okładziną organiczną i wzmocnionym dociskiem sprzęgła o około jedną trzecią iprzerobienie dwumasu na jenomas . cenna 2200zl . dodam ze mam 220 km 310 nm (avj) sprzeglo klei ale siada dwumas . po wymianie sprzegla bedzie jakas mala korekta na wtryskach 440 cc

Opublikowano

Mozesz to jeszcze raz napisac ale z wieksza starannoscia?:)

Opublikowano
To jakie sprzeglo polecacie do tych 220KM w Q?

Może jakis sachs?

Przy 220 to spokojnie seria powinna wytrzymać tylko od razu nowy dwumas załóż i tylko LUK

Opublikowano

120 kanał w vagu

Nie patrzcie na te niuty z kanału 120 bo to się nijak nie pokrywa z wynikiem z hamowni :tongue4::tongue4:

dlaczego? przecież auta ma służyć na drodze i w takich warunkach pokazuje niuty, to samo Kpower-też mierzy moc w warunkach drogowych, a przecież te pomiary są tylko poglądowe, bo kogo dziś podniecają cyferki na wykresie i kto będzie się spierał, czy auto po chipie ma 265 niuta, czy 270, jak i tak, nikt tego nie odczuje...? auto ma jechać, wyprzedzać i hamować, a nie świecić jakimś tam wynikiem z hamowni...

Opublikowano

Bierz zestaw drugi:thumbup1:

Ja brałem dokładnie taki sam, i po wyjęciu starych gratów wszystko było to samo co fabryka dała:wink:

Sachsa odpuść bo były przypadki z problemem ich spasowania.

Bierz drugi zestaw LUK a będziesz spał spokojnie:naughty:

Opublikowano

Ja brałem sprzęgło od tego pierwszego gościa sachsa koszt chyba nie całe 400 z wysyłką, dobrał mi po vinie, miał najtaniej na allegro i wogóle, wszystko pasowało idealnie, w nowym komplecie docisk i tarcza sachsa a łożysko luk, w oryginale miałem wszystko luk ale tak napradwe różniły się tylko napisami z nazwą producenta przynajmniej z wyglądu.

Będziesz brał też od razu koło dwumasowe, a nie lepiej najpierw rozebrać i sprawdzić w jakim stanie stare? w benzynce tak szybko chyba nie pada.

Opublikowano

No właśnie sam nie wiem, to jest quattro które trochę już zrobiło kilometrowy i one się, że jak stary dwumas dostanie nowe sprzeglo to szybko padnie...