Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Innym slowem moge go zgniesc by podciagnac cisnienie i tez bedzie dobrze jak uda mi sie trafic w 4 bary ( podepne sobie manometr do szyny )

1.8T w B6 ( AVJ, BFB, AMB ) mają regulator w filtrze paliwa, ciśnienie na listwie jak i pompa mają stałe i wynosi 4 bary:facepalm:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 781,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a czy BEX ma też 4bary?

może inaczej czy wtryski od BEX-a 320cc mają to wydajność przy 4 czy trzech barach,bo już kurna nie wiem ?

Opublikowano
a czy BEX ma też 4bary?

może inaczej czy wtryski od BEX-a 320cc mają to wydajność przy 4 czy trzech barach,bo już kurna nie wiem ?

zaglądnij sobie tutaj: http://www.usrallyteam.com/content/tech/18t_injectors.html :wink:

Opublikowano

podziękował grzes1150

Opublikowano

Dzieki Booster. Wlasnie sie zorientowalem kiedy dobralem sie do listwy . Dobrze wiedziec ,ze cisnienie jest 4 bary w standardzie.Trzeba sie kiedys nauczyc nowej marki pojazdów. I tak jest dobrze ze nie ma regulatora cisnienia w filtrze paliwa jak w Mercach.

---------- Post dopisany at 11:29 ---------- Poprzedni post napisany at 11:21 ----------

O, Dzieki Grzes1150,,, i teraz znowu konsternacja bo na stronie ktora umiesciles jest napisane ze AMB ma 3 bary ,,,a Booster napisal ze ma 4 bary,,,no nic musze podpiac manometr . Ja mam USA wiec teoretyczenie 3 bary

Opublikowano

W tej tabelce jest kupę błędów, choćby to ze w AEB typ.wtryskow to ev 1 a nie 6 jak podano, nie mówiąc już o wydajności niektórych wtryskow

Opublikowano

No to tez fajnie Pioteros.W takim razie lepiej ufac Boosterowi bo mysle ze ma doswiadczenie.

Opublikowano
I tak jest dobrze ze nie ma regulatora ciśnienia w filtrze jak w Mercach.

1.8T w B6 ( AVJ, BFB, AMB ) mają regulator w filtrze paliwa, ciśnienie na listwie jak i pompa mają stałe i wynosi 4 bary:facepalm:

:whistling::whistling::whistling::whistling::whistling:

Opublikowano

Poddaje sie...sorry za brak czytania ze zrozumieniem :facepalm: ,,, zbyt duzo rzeczy na raz ,,, przeczytalem to jako regulator w zbiorniku :kwasny:

Opublikowano
a czy BEX ma też 4bary?

BEX również ma regulator 4 barowy w filtrze,

wydajność jego seryjnych wtrysków 320cc jest właśnie przy 4

przy 3 barach to jakieś 286cc

wieczorem wrzucę fajną tabelę z wydajnością wtryskiwaczy Boscha

Opublikowano

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.usrallyteam.com%2Fcontent%2Fproducts%2Finjector%2FBosch_Injector_data.xls&ei=iq9aUZGrLIKxPNPtgJAI&usg=AFQjCNG5qAoimX9OgR0KdZQ9pWgvQLLdPw&sig2=9qPxSRNUDOtXd-xcZn8C7w&bvm=bv.44442042,d.ZWU

---------- Post dopisany at 12:31 ---------- Poprzedni post napisany at 12:14 ----------

mam tez inny fajniejszy z kalkulatorem wtryskow w pierwszej zakladce ale nie mam gdzie go wkleic obecnie

Opublikowano

właśnie to mnie zastanawia, bo jak rezałem swojego AVJ-ta-też dowiedziałem się, ze jest w BEXie 4 bary na listwie, więc wrzuciłem z niego wtryski do siebie, myśląc, że ECU sam sobie wyreguluje-niestety tak się nie stało i trzeba było obniżyć ciśnienie, bez tego korekty na wtryskach dochodziły do 25%, więc teraz mi wytłumaczcie, bo albo ktoś tu sieje farmazon z tym samoustawieniem przez ECU, albo w B6 AVJ ECU tego nie robi, albo w BEXie nie ma 4 barów, niestety nie sprawdzałem tego na innych silnikach, tylko na swoim i na 100% AVJ nie zrobi takich korekt, żeby to normalnie jezdziło-bez checka na desce...

Opublikowano

Domjenick....Z racji tego ze robie gazy przerabilaem pod wzgledem adaptacji wiele marek aut. I kazdy z nich sie adaptuje .Spotkalem nawet auto ,,,teraz to juz nie pamietam co to bylo ale chyba Mercedes A-KLASA ( ze sterownikiem MSM2 - jest ich bardzo malo, a dla dodania cos smiesznego ze auto potrafi przy usterce podac samo w nocy prad na rozrusznik i wypie....olic w sciane w garazu albo uciec na "rozruszniki komus z parkingu" :) ) potrafic adaptowac sie nawet 40%.Mysle ze byl jakis problem u Ciebie z autem.

Kupie wtryski z Saab i wrzuce je do swojego AMB i sprawdze czy bedzie walczyl z czasami czy tez stanie i bedzie zalewal auto.

A moze miales jakis problem z "lewym" powietrzem bo jak rozebralem swoj motor i zobaczylem ile tam moze byc miejsc gdzie moze sie dostawac powietrze to sie zlapalem za glowe :facepalm:

Opublikowano

na pewno nie było lewego powietrza, a z laptopem przesiedziałem nie jedną noc w aucie:wink4: u mnie w aucie siedziały graty z BEXa, prócz K03s:wink: ciśnienie ustawione-jak w seryjnym BEXie-stałe 0,6 bara i dalej wywalało checka-nie robił samokorekty

Opublikowano

właśnie to mnie zastanawia, bo jak rezałem swojego AVJ-ta-też dowiedziałem się, ze jest w BEXie 4 bary na listwie, więc wrzuciłem z niego wtryski do siebie, myśląc, że ECU sam sobie wyreguluje-niestety tak się nie stało i trzeba było obniżyć ciśnienie, bez tego korekty na wtryskach dochodziły do 25%, więc teraz mi wytłumaczcie, bo albo ktoś tu sieje farmazon z tym samoustawieniem przez ECU, albo w B6 AVJ ECU tego nie robi, albo w BEXie nie ma 4 barów, niestety nie sprawdzałem tego na innych silnikach, tylko na swoim i na 100% AVJ nie zrobi takich korekt, żeby to normalnie jezdziło-bez checka na desce...

Ja w swoim AVJ miałem wtryski z BEX-a na seryjnym sofcie i nie miałem żadnego problemu, komputer sobie sam dobrał dawkę, problem pojawił się dopiero przy wtryskach 440cc

dodam że na wtryskach BEX-a latałem około 3-4 miesiące

Opublikowano

to widocznie mój AVJ był baaaardzo czuły...:grin::wink:

Opublikowano

hmm to czyli jak mam auto po programie i zapodał bym 320cc z BEX-a to powinno teoretycznie być dobrze,znaczy się czasy wtrysków powinny się skrócić ? dobrze kumam

Opublikowano
hmm to czyli jak mam auto po programie i zapodał bym 320cc z BEX-a to powinno teoretycznie być dobrze,znaczy się czasy wtrysków powinny się skrócić ? dobrze kumam

Bardzo dobrze.... przerabiałem takie rozwiązania i nic się nie działo a czasy wtrysku zmniejszaly się z 23 do 17 ;-)

Opublikowano

no to ok. bo 320-stki wiesz od kogo są :grin:

Opublikowano
na pewno nie było lewego powietrza, a z laptopem przesiedziałem nie jedną noc w aucie:wink4: u mnie w aucie siedziały graty z BEXa, prócz K03s:wink: ciśnienie ustawione-jak w seryjnym BEXie-stałe 0,6 bara i dalej wywalało checka-nie robił samokorekty

Wedle przykazań po zmianie wtrysków powinno się zmienić "pare mapek" w sofcie, oczywiscie sterownik bedzie skracal czas wtrysku niemniej jednak ma swoje granice...A check wyskoczy dla korekt powyzej -10,10% w korektach dlugoterminowych. Pozniej wkleje mapki przebiegu momentu 150/163/170/190ps