okidoki81 Opublikowano 25 Lutego 2011 Opublikowano 25 Lutego 2011 Witam.Panowie mam pytanko gdy jest mróz przeloncza mi sie na benzyne ale tylko powyrzej 4,5 tys.Jak jest cieplo wszystko jest ok
Vinox Opublikowano 25 Lutego 2011 Opublikowano 25 Lutego 2011 u mnie przy 3-4 tyś też cewka u mnie pada jedz do gazownika i niech sproboje podpiąć pod coś innego liczenie obrotów jak nie pomoże to szukaj cewki ja powoli szukam
okidoki81 Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Opublikowano 26 Lutego 2011 ale jak by cewka padala to jak jest cieplo tez by przełanczal a nie przełancza
paput Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam.Panowie mam pytanko gdy jest mróz przeloncza mi sie na benzyne ale tylko powyrzej 4,5 tys.Jak jest cieplo wszystko jest ok ja stawiam na wtryski lub parownik, te dwie rzeczy wymieniał szwagier jak miał takie same objawy
marek34 Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 Reduktor nie wyrabia Ci termicznie i dlatego odłącza. Powodów może być kilka. Pierwszy - spadek temperatury reduktora przy zwiększonym zapotrzebowaniu na gaz. Do sprawdzenia podłączenie obiegu wody, czystość wymiennika ciepła w reduktorze, sam reduktor, czyli jego typ. Powód drugi podobny, ale wynikający z czujnika temperatury gazu, może być za zimny gaz, bo reduktor go nie nagrzewa. Trzeba sprawdzić ustawienia w centrali LPG i obniżyć temperaturę min. gazu na 0 stopni. Tu jednak może powstać problem z szarpaniem, nie wiem jakie masz wtryskiwacze.
okidoki81 Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Opublikowano 26 Lutego 2011 najlepiej jak odstawie do gazownika,instalacja jest jeszcze na gwarancji wiec niech robi ma byc dobrze za to wkoncu zaplacilem
Martinor Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 Ile masz płynu chłodzącego ??? Sprawdź i dolej jak brakuje ponieważ jeżeli nie ma takiego stanu płynu jak trzeba to nie ma odpowiedniego grzania i dlatego przełącza na PB awaryjnie żeby nie zmroziło reduktora...
PG Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam.Panowie mam pytanko gdy jest mróz przeloncza mi sie na benzyne ale tylko powyrzej 4,5 tys.Jak jest cieplo wszystko jest ok dzieje sie tak od samego poczatku?? jaka instalka?? jaki reduktor??
okidoki81 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Opublikowano 27 Lutego 2011 stag 300,reduktor sirocco a dzieje sie tylko jak jest powyrzej -10st[br]Dopisany: 27 Luty 2011, 10:59_________________________________________________dodam jeszcze ze na tej instalacji jest przejechane 25tys filtry wymieniane co 10tys
Rekomendowane odpowiedzi