KoseK Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 Witam, mam problem z moja A4 B5 Avant 1.8 QTi czyli AJL w quattro. Jak w temacie ząbkują mi opony na tylnej osi, Do tej pory wymieniłem: Tuleje wahaczy, amortyzatory - blistein b5, łożyska, ustawienie zbieżność, opony - założyłem zimówki które po miesiącu także się wyząbkowały... Proszę o pomoc bo nie wiem co mógł bym jeszcze sprawdzić bądź co może jeszcze sprawiać problemy.
RAFLIK A4 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 jak ząbkuje to bym stawiał tylko na amorki no, ale mogę się mylić
klaus31183 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 a jak tam sprężyny może są miękkie i nie tłumią tak jak trzeba no i wtedy beda zabkować opony.
dariodario Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 http://www.oponeo.pl/artykul/zabkowanie-opon
Maniek85 Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Ciekawy artykuł. Dzięki kolego. Ja zawsze obstawiałem amorki. Ale czynników może być znacznie więcej jak widać
KoseK Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Opublikowano 1 Lipca 2012 Panowie po wymianie amorkowi i łożysk nadal to samo, po długotrwałym dochodzeniu.... okazało się że wulkanizator sprzedał mi opony typu runflat... a zawieszenie B5 do nich nie jest przystosowane. Zmieniłem oponki i po problemie. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi