Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHH] Pomieszane końcówki wtrysków jakie skutki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie, jeżeli się ma trzy wtryski 0,205 i jeden wtrysk 0,216 (sterujący) czy może się coś stać? jakie skutki?czy można tak jeździć?

Opublikowano

A czy buty też nosisz na każdej nodze w innym rozmiarze :mysli:?

Opublikowano

nie to jest oczywista sprawa tylko kupiłem samochód który miał mieć wymienione końcówki na 0,216 tak twierdził sprzedający.Po pewnym czasie siadła mi jedna końcówka wtrysku sterującego więc myśląc że posiadam wszystkie końcówki 0.216 zakupiłem jedną i ją wymieniłem.Po wymianie okazało się że końcówki były 0.205.Także jeżdżę z trzema wtryskami 0.205 i jedna 0.216.co o tym sądzicie teraz będę jechał na korektę softu bo coś za słaba jest ta sucz :evil: Po programie wyszło prawie 170hp i 350Nm :rolleyes:Myślę podnieś na 370Nm :kox:

Opublikowano

ze niby jak wyszło prawie 170kuca po zmainie samych wtrysków i to jeszcze 205, nierealny wynik :gwizdanie: na seryjnych gratach +216 AHH zrobi jakieś 150-155km :wink4:

Opublikowano
Po wymianie okazało się że końcówki były 0.205
programie wyszło prawie 170hp i 350Nm

:decayed: nierealne

Opublikowano

Dokladnie juz po logach mowilem ze cos nie teges,ktore pokazales w dziale diagnostyka ;(

Opublikowano

Panowie nie na seryjnych jak wiecie AHH popa 11 ,turo AWX, wtryski ,FMIC.

Kolego Vauxhall95 skoro mówisz po logach coś nie tak widziałeś wykres z Hamowni więc co jest nie tak?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5e0f549e0604e88b.html

Opublikowano

nie to jest oczywista sprawa tylko kupiłem samochód który miał mieć wymienione końcówki na 0,216 tak twierdził sprzedający.Po pewnym czasie siadła mi jedna końcówka wtrysku sterującego więc myśląc że posiadam wszystkie końcówki 0.216 zakupiłem jedną i ją wymieniłem.Po wymianie okazało się że końcówki były 0.205.Także jeżdżę z trzema wtryskami 0.205 i jedna 0.216.co o tym sądzicie teraz będę jechał na korektę softu bo coś za słaba jest ta sucz :evil: Po programie wyszło prawie 170hp i 350Nm :rolleyes:Myślę podnieś na 370Nm :kox:

jak sprzedawałem auto to miałeś wszystkie końcówki 0.216

korpusy były z 0,205, końcówki 0,216

a jak ktoś w między czasie Ci podmienił, albo się po prostu nie zna to już nie mój problem

więc proszę mnie nie oczerniać :wink4:

Opublikowano

Broń Boże Kamil abym miał do Ciebie pretensje tylko ja już zgłupiałem normalnie i musiałem być pewien tej informacji.

Pozdrawiam dzięki raz jeszcze za pomoc :tongue4: