pablo770 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Odebrałem właśnie autko od mechanika po wymianie rozrządu pompy wody,filtru powietrza i termostatu.Przy prędkości mniej wiecej 110 km/h w aucie sluchac taki dziwny bardzo glośny i denerwujacy pisk , jakby powietrze chcialo sie wydostac w jakims miejscu a cos przeszkadza(to brzmi tak jakby kartka papieru piszczala pod wplywem silnego powietrza).Nie mam pojecia co to jest czy ktos może mi pomoc? napisz temat zgodnie z regulaminem
adamq Opublikowano 8 Grudnia 2007 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Może wystarczy wyregulować drzwi na zawiasach?
taktuś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Opublikowano 8 Grudnia 2007 ja też niedawno wymieniałem rozrząd wiem że u mnie był sciągany przód ( zderzak, chłodnice, lampy) po złożeniu zderzak minimalnie jest przechylony ( szpara pod lewą lampą ok 3-5mm, prawą 2-3mm) to sugestia że wiatr znaleźć mógł sobie gwizdek każdy element ( zderzak, płyty osłonowe silnika, lampy itd, itp) gdy żle złożone, mają niepotrzebne szparki, mogą przy dużej prędkości huczeć, gwizdać sprawdź ten trop :th: ,
Musashi Opublikowano 8 Grudnia 2007 Opublikowano 8 Grudnia 2007 racja. a na wszelki wypadek sprawdz przy jakies predkosci obrotowej silnika pojawia sie ten dzwiek i porownaj czy pojawia sie przy takiej samej predkosci obrotowej silnikowej na innych biegach. jezeli go nie bedzie tzn że to problemy aerodynamiczne.
MARiOLiNi Opublikowano 8 Grudnia 2007 Opublikowano 8 Grudnia 2007 W B6 1,9TDI FWD mojej mamy, od wymiany rozrządu słychać szumienie z przodu samochodu, niezależnie czy jadę na biegu czy na "luzie". Słychać je od około 40-160km, potem zagłusza je szum powietrza.
Rekomendowane odpowiedzi